Secties en thema-instellingen

De werkbalk van de themabewerker is opgedeeld in Secties en Thema-instellingen.

Je kunt secties gebruiken om de content en opmaak van de verschillende pagina's in je winkel te wijzigen. Je kunt de thema-instellingen gebruiken om de lettertypen en kleuren van je winkel aan te passen en wijzigingen aan te brengen in je koppelingen naar social media en in de kassa-instellingen.

Secties zijn blokken met content die kunnen worden aangepast en de indeling van verschillende pagina's van je onlinewinkel bepalen.

• Home-secties bevatten functies, zoals een diavoorstelling of een aanmelding voor een nieuwsbrief, die je kunt toevoegen, herschikken of verwijderen. Je kunt maximaal 25 secties op je homepage plaatsen.

• Elk type pagina bevat eigen secties. De sectie Productpagina's bepaalt bijvoorbeeld de opmaak van elke productpagina in je onlinewinkel.

• Paginasecties staan altijd op specifieke plaatsen in je onlinewinkel. Je kunt ze aanpassen, maar je kunt ze niet herschikken of verwijderen.

• Elk thema bevat vaste secties, zoals de kop- en voettekst, die op elke pagina van je onlinewinkel worden weergegeven.

Je kunt meer leren over de unieke selectie secties van your theme en hoe je ze kunt aanpassen aan je behoeftes.

Dynamische secties

Je kunt dynamische secties toevoegen, verplaatsen en verwijderen en zo de indeling van je homepage aanpassen. Elk thema heeft een unieke reeks dynamische secties om uit te kiezen.

Statische secties bewerken

Je kunt de content van statische secties bewerken.

Stappen:

1. Zoek het thema dat je wilt bewerken en klik op Aanpassen.

2. Selecteer in het vervolgkeuzemenu van de bovenste balk het type pagina dat je wilt bewerken.

Als je bijvoorbeeld de sectie Productpagina's wilt bewerken, selecteer Productpagina's in het vervolgkeuzemenu. Omdat de secties Koptekst en Voettekst op elke pagina van je onlinewinkel worden weergegeven, kun je deze secties bewerken, ongeacht het paginatype dat je selecteert.

3. Klik op de sectie met de content die je wilt bewerken.

4. Pas de instellingen aan je wensen aan.

5. Klik op Opslaan.

Dynamische secties toevoegen

Je kunt maximaal 25 dynamische secties toevoegen aan je homepage.

Stappen:

1. Zoek het thema dat je wilt bewerken en klik op Aanpassen.

2. Klik op de werkbalk van de themabewerker op Sectie toevoegen.

3. Klik op het type sectie dat je wilt toevoegen en klik op Toevoegen. Elk thema heeft een unieke set secties waaruit je kunt kiezen.

4. Wijzig de content van de sectie door de contentblokken op de werkbalk toe te voegen en te bewerken.

5. Klik op Opslaan of Publiceren om je wijzigingen op te slaan.

Wanneer je een afbeelding aan de sectie toevoegt, wordt het bestand toegevoegd aan de sectie Bestanden van je beheercentrum. Je kunt een geüploade afbeelding opnieuw gebruiken in andere secties of op andere pagina's van je winkel.

Dynamische secties herschikken

Je kunt dynamische secties op je homepage herschikken.

Stappen:

1. Zoek het thema dat je wilt bewerken en klik op Aanpassen.

2. Klik in de sectie die je wilt verplaatsen op ⁞⁞ en sleep de sectie naar een andere positie:

Een sectie verplaatsen in de themabewerker

Dynamische secties verbergen

Je kunt secties verbergen die je niet in je onlinewinkel wilt weergeven. Je kunt secties verbergen die nog niet zijn voltooid of die je nog niet wilt publiceren. Je kunt bijvoorbeeld een diavoorstelling van nieuwe producten maken en de sectie vervolgens verbergen totdat je de nieuwe producten gaat verkopen. Of je kunt de sectie maken met een advertentie van een seizoenskorting en deze sectie verbergen totdat de korting wordt geactiveerd.

Stappen:

1. Zoek het thema dat je wilt bewerken en klik op Aanpassen.

2. Klik op de werkbalk van de themabewerker op het oogpictogram voor de sectie die je wilt verbergen:

Werkbalk van themabewerker met gemarkeerd oogpictogram

Wanneer de sectie is verborgen, staat er een schuine streep door het oogpictogram:

Werkbalk van themabewerker met verborgen sectie

Als je een verborgen sectie wilt weergeven, klik opnieuw op het oogpictogram.

Dynamische secties verwijderen

Je kunt content uit een dynamische sectie verwijderen of een dynamische sectie van je homepage verwijderen. Als je content op deze manier verwijdert, wordt de sectie-content verwijderd, maar wordt er niets van je account verwijderd. Als je een product- of collectieblok uit de sectie verwijdert, blijft dit product of deze collectie nog steeds bestaan in je beheercentrum. Als je een afbeelding in de sectie verwijdert, kun je deze afbeelding nog steeds aan andere secties toevoegen.

Content uit een dynamische sectie verwijderen

Je kunt content uit een dynamische sectie verwijderen.

Stappen:

1. Zoek het thema dat je wilt bewerken en klik op Aanpassen.

2. Klik op de sectie met de content die je wilt verwijderen.

3. Klik in de sectie Content op de content die je uit de sectie wilt verwijderen.

4. Klik op [Content] verwijderen, waarbij [content] het contenttype is (bijvoorbeeld collectie, afbeelding of logo).

Een dynamische sectie verwijderen

Je kunt een dynamische sectie van je homepage verwijderen.

Stappen:

1. Zoek het thema dat je wilt bewerken en klik op Aanpassen.

2. Klik op de werkbalk van de themabewerker op de sectie die je wilt verwijderen.

3. Klik op Sectie verwijderen onderaan de werkbalk.

Wijzigingen ongedaan maken en opnieuw uitvoeren

Met de knop Ongedaan maken wordt je recentste wijziging ongedaan gemaakt, en met de knop Opnieuw uitvoeren wordt een wijziging die je ongedaan had gemaakt opnieuw doorgevoerd. Als je meer dan een keer op de knop Ongedaan maken klikt, worden je wijziging een voor een ongedaan gemaakt. De knoppen Ongedaan maken en Opnieuw uitvoeren zijn te vinden onderaan de themabewerker:

De knoppen Ongedaan maken en Opnieuw uitvoeren op de werkbalk van de themabewerkers

Klik op de knop Ongedaan maken om de volgende wijzigingen terug te draaien:

• secties toevoegen, opnieuw rangschikken en verwijderen
  • kleuren, lettertypen en andere instellingen toepassen op het tabblad Thema-instellingen
  • een themastijl opnieuw instellen.

Thema-instellingen

Je kunt de thema-instellingen gebruiken om wijzigingen aan te brengen in de typografie, kleuren, links naar social media en de afrekeningsinstellingen van je onlinewinkel.

Het tabblad Thema-instellingen op de werkbalk van de themabewerker

Themastijlen wijzigen

Een themastijl is een verzameling instellingen die is gekozen door de themaontwerper en die je op je winkel kunt toepassen om deze een professioneel uiterlijk te geven. Op alle thema's is standaard een themastijl toegepast. Wanneer je een thema aanpast, vervang je de instellingen voor de themastijl door je eigen thema. Als je een themastijl op je thema toepast, worden je huidige instellingen, zoals kleuren en typografie, gewijzigd.

Stappen:

1. Zoek het thema dat je wilt bewerken en klik op Aanpassen.

2. Klik op het tabblad Thema-instellingen op Themastijl wijzigen.

3. Klik op een themastijl. Als je thema meerdere themastijlen bevat, worden deze weergegeven in een kolom.

4. Klik op Opslaan.

Wijzigingen ongedaan maken en opnieuw uitvoeren

Met de knop Ongedaan maken wordt je recentste wijziging ongedaan gemaakt, en met de knop Opnieuw uitvoeren wordt een wijziging die je ongedaan had gemaakt opnieuw doorgevoerd. Als je meer dan een keer op de knop Ongedaan maken klikt, worden je wijziging een voor een ongedaan gemaakt. De knoppen Ongedaan maken en Opnieuw uitvoeren zijn te vinden onderaan de themabewerker:

De knoppen Ongedaan maken en Opnieuw uitvoeren op de werkbalk van de themabewerkers

Klik op de knop Ongedaan maken om de volgende wijzigingen terug te draaien:

• secties toevoegen, opnieuw rangschikken en verwijderen
  • kleuren, lettertypen en andere instellingen toepassen op het tabblad Thema-instellingen
  • een themastijl opnieuw instellen.