Een afbeelding voor sociale media kiezen

Wanneer je op social media, zoals Facebook of Pinterest, een link naar je onlinewinkel deelt, kun je een thumbnail in je bericht weergeven:

Voorbeeld van een facebookbericht waarin een afbeelding is bijgevoegd

Uitgelichte afbeeldingen weergeven

Voor alle gratis thema's van Shopify geldt dat wanneer je een link van je onlinewinkel naar social media plaatst, de uitgelichte afbeelding voor deze pagina wordt weergegeven. Als je bijvoorbeeld een link naar een productpagina plaatst, wordt de uitgelichte afbeelding van het product weergegeven.

Er is een aantal paginalinks dat geen uitgelichte afbeeldingen bevat, zoals je startpagina of een pagina 'Over ons'. In deze gevallen wordt één afbeelding voor sociaal delen weergegeven.

De afbeelding voor sociaal delen instellen in je beheercentrum

Als je op social media een link deelt naar je winkel, dan wordt er meestal een afbeelding in je bericht getoond.

Sommige Thema's hebben een afbeelding voor sociaal delen binnen hen. Als een afbeelding is ingesteld in de thema-instellingen, wordt die afbeelding weergegeven op je sociale post. Met deze instelling worden de afbeeldingsinstellingen voor sociaal delen altijd genegeerd in de voorkeuren van je onlinewinkel.

In Onlinewinkel > Voorkeuren kun je een standaardafbeelding toevoegen die moet worden gebruikt wanneer een andere relevante afbeelding niet kan worden gevonden.

Als je een logo hebt toegevoegd aan je winkel in je thema-instellingen, gebruikt Shopify je logo als je standaard afbeelding voor sociaal delen.

Stappen:

1. Ga vanuit de Shopify-beheerder naar de online winkel ≫ Voorkeuren.

2. Zoek het gedeelte afbeelding voor sociaal delen.

3. Klik op Afbeelding toevoegenom een nieuwe afbeelding te uploaden. Als je de bestaande afbeelding wilt wijzigen, klik dan op Bewerken > Afbeelding wijzigen.

4. Selecteer de afbeelding op je computer die je op sociale media wilt weergeven.

5. Klik op Opslaan.

De paginatitel en metabeschrijving voor je winkel worden mogelijk samen met je afbeelding weergegeven wanneer je ze op sociale media post. Deze informatie kan worden bewerkt via de velden Startpaginatitel en Metabeschrijving startpagina van de Online winkel > Voorkeuren. Deze waarden zijn van invloed op je SEO, dus overweeg de wijzigingen zorgvuldig. Meer informatie over titel en metabeschrijving.

Je afbeeldingen bijwerken

De gratis thema's van Shopify gebruiken Open Graph-tags om platforms voor sociale media informatie over je website te verstrekken. Open Graph wordt gebruikt door Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest en andere services.

Open Graph-informatie, die wordt beheerd door Facebook, wordt een aantal dagen opgeslagen voordat er op updates wordt gecontroleerd. Gebruik de Facebook Sharing Debugger als je je afbeelding voor sociale media wijzigt om de informatie te vernieuwen die is opgeslagen voor je paginalinks.