Een nieuwsbriefaanmelding toevoegen

Door een nieuwsbriefaanmelding aan je onlinewinkel toe te voegen, kun je e-mailadressen van klanten verzamelen die je kunt gebruiken voor e-mailmarketingcampagnes. In de Shopify-blog vind je meer informatie over e-mailmarketing.

Een aanmeldingsformulier voor een nieuwsbrief in een onlinewinkel

Hoewel je klanten niet via je Shopify-beheercentrum kunt e-mailen, kun je een Shopify-app gebruiken om promotionele e-mails te verzenden. E-mailmarketing-apps werken meestal door je Shopify-klantgegevens te synchroniseren met een externe e-mailmarketingservice. Je kunt in de Shopify App Store zoeken naar apps voor e-mailmarketing. Wanneer je een app hebt gekozen, volg de instructies in de app om nieuwsbrieven te verzenden naar de e-mailadressen die je verzamelt via de nieuwsbriefaanmelding.

Een e-mailmarketingcampagne opzetten

Je kunt een e-mailmarketingcampagne opzetten.

Stappen:

1. Een sectie voor nieuwsbriefaanmelding toevoegen aan je onlinewinkel. Met een nieuwsbriefaanmelding verzamel je e-mailadressen van je klanten en sla je deze op in het tabblad Accepteert marketing op de pagina Klanten in het beheercentrum.

2. Installeer een e-mailmarketing-app in de Shopify App Store.

3. Volg de instructies van de e-mailmarketing-app om deze te synchroniseren met je lijst met klanten die hun e-mailadres toevoegen aan het gedeelte voor de nieuwsbriefaanmelding. Als je thema geen aanmeldingsformulier voor e-mail heeft, gebruik dan een app voor e-mailmarketing die je kunt toevoegen aan je winkel.

4. Gebruik de e-mailmarketing-app om nieuwsbrieven te maken en naar je klanten te verzenden.

Een sectie voor nieuwsbriefaanmelding toevoegen aan je onlinewinkel

Alle gratis Shopify-thema's hebben een sectie voor nieuwsbriefaanmelding die je kunt toevoegen aan je homepage. Als je thema geen aanmeldingsformulier voor een nieuwsbrief bevat, gebruik dan een e-mailmarketing-app om er een toe te voegen.

Stappen:

1. Zoek het thema dat je wilt bewerken en klik op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Sectie toevoegen.

4. Klik in het gebied Reclame op Nieuwsbrief > Toevoegen.

5. Als je een koptekst in je nieuwsbriefsectie wilt weergeven, schakel dan Koptekst weergeven in.

6. Voer in het veld Koptekst de koptekst in. Je kunt bijvoorbeeld 'Abonneer je op onze nieuwsbrief' typen.

7. Klik op Opslaan.