Een aanmelding voor een nieuwsbrief toevoegen

Door een nieuwsbriefaanmelding aan je webshop toe te voegen, kun je e-mailadressen van klanten verzamelen die je kunt gebruiken voor e-mailmarketingcampagnes. In de Shopify-blog vind je meer informatie over e-mailmarketing.

Je kunt de Shopify-app gebruiken om promotionele e-mails te verzenden. E-mailmarketing-apps werken meestal door je Shopify-klantgegevens te synchroniseren met een externe e-mailmarketingservice. Je kunt in de Shopify App Store zoeken naar apps voor e-mailmarketing. Nadat je een app hebt gekozen, volg je de instructies van de app over hoe je nieuwsbrieven verstuurt naar de e-mailadressen die je verzamelt via het aanmelden voor de nieuwsbrief.

Een e-mailmarketingcampagne instellen met behulp van een Shopify-app

Je kunt een e-mailmarketingcampagne opzetten.

Stappen:

1. Een sectie voor nieuwsbriefaanmelding toevoegen aan je webshop.

2. Installeer een e-mailmarketing-app in de Shopify App Store.

3. Volg de instructies van de e-mailmarketing-app om deze te synchroniseren met je lijst met klanten die hun e-mailadres toevoegen aan het gedeelte voor de nieuwsbriefaanmelding. Als je thema geen aanmeldformulier voor e-mail heeft, gebruik dan een app voor e-mailmarketing die je kunt toevoegen aan je winkel.

4. Gebruik de e-mailmarketing-app om nieuwsbrieven te maken en naar je klanten te verzenden.

Een sectie voor nieuwsbriefaanmelding toevoegen aan je webshop

Alle gratis Shopify-thema's hebben een sectie voor nieuwsbriefaanmelding die je kunt toevoegen aan je homepage. Als je thema geen aanmeldformulier voor een nieuwsbrief bevat, gebruik dan een e-mailmarketing-app om er een toe te voegen. Lees meer over andere manieren om e-mails van klanten te verzamelen.