Thema's bijwerken

Themaontwerpers publiceren soms nieuwe, bijgewerkte versies van de thema's die ze in Theme Store hebben gepubliceerd. Deze bijgewerkte versies bevatten meestal foutoplossingen en nieuwe functies.

Als jij, of een geïnstalleerde app, geen codewijzigingen heeft aangebracht in je thema, en de thema-update introduceert geen nieuwe instellingen, dan wordt deze automatisch bijgewerkt. Dit komt omdat aangepaste codewijzigingen worden verwijderd via automatische updates. Als je je thema wilt bijwerken, maar de code hebt bewerkt of een app hebt geïnstalleerd die de code heeft gewijzigd, moet je handmatig een bijgewerkte versie van het thema toevoegen aan je onlinewinkel.

De meest actuele versies van alle thema's zijn beschikbaar in de Theme Store. Als je een betaald thema hebt gekocht in de Theme Store, kun je een bijgewerkte versie gratis toevoegen. Als je een betaald thema hebt gekocht van een externe themaontwerper, neem contact op met de ontwerper voor updates.

Een bijgewerkte versie van je thema toevoegen aan je onlinewinkel

Wanneer je handmatig een bijgewerkte versie van een thema toevoegt, wordt een tweede versie van het thema toegevoegd aan je onlinewinkel. De nieuwe versie heeft de standaardstatus, waarbij geen van je aanpassingen is toegepast. De update heeft geen invloed op de oudere versie, die nog steeds al je codeaanpassingen bevat.

Stappen:

1. Maak een back-up van je bestaande thema.

2. Bezoek de Shopify Theme Store en meld je aan. Voor betaalde thema's is het belangrijk om je aan te melden met het account dat je hebt gebruikt om het thema te kopen. Hierdoor word je niet steeds gevraagd om het thema opnieuw te kopen.

3. Gebruik het zoekvak op de bovenste balk om naar je thema te zoeken.

4. Klik op je thema op de pagina met zoekresultaten.

5. Klik op Nieuwste themaversie toevoegen of Thema toevoegen.

Nadat je een bijgewerkt thema hebt toegevoegd

Nadat je een bijgewerkte versie van je thema aan je onlinewinkel hebt toegevoegd, kun je het volgende doen:

• Pas je thema aan met de themabewerker.
  • Publiceer je thema.
  • Verwijder apps die code aan een thema toevoegen en installeer deze opnieuw vanuit de Shopify App Store. Als je niet zeker weet of een app opnieuw moet worden geïnstalleerd, neem contact op met de app-ontwikkelaar voor ondersteuning. Als je contact wilt opnemen met de app-ontwikkelaar, zoek de app op de pagina Apps van je Shopify-beheercentrum en klikvervolgens op Ondersteuning vragen.