Thema-instellingen voor Debut

Kleuren

Je kunt de kleuren kiezen voor de verschillende delen van je onlinewinkel.

Je kleurinstellingen aanpassen

1. Klik op Thema-instellingen. 2. Klik op Kleuren. 3. Klik voor elk type content op het kleurstaal om de kleurkiezer te gebruiken. Het gedeelte Onlangs geselecteerd geeft de kleuren aan die je onlangs hebt geselecteerd voor je thema. Het gedeelte Op dit moment gebruikt geeft de kleuren aan die je momenteel gebruikt in andere delen van je thema.
To set the color to transparent, click **None**.
  1. Klik op Opslaan.

Typografie

Je kunt het lettertype en de lettergrootte instellen voor de tekst in je onlinewinkel.

Je typografie-instellingen aanpassen

1. Klik op Thema-instellingen.

2. Klik op Typografie.

3. Klik voor elk type tekst op Wijzigen om de lettertypekiezer te gebruiken.

4. Verken lettertypen met het zoekveld of door te klikken op Meer laden.

Ga naar de lettertypenbibiliotheek van Shopify om alle beschikbare lettertypen te bekijken.

5. Klik op de naam van het lettertype dat je wilt gebruiken.

6. Als je het lettertype wilt wijzigen in een andere stijl, klik je op de naam van de huidige tekenstijl en selecteer je vervolgens een nieuwe tekenstijl in het vervolgkeuzemenu.

7. Klik op Selecteren.

8. Klik op Opslaan.

Zoeken

Debut bevat voorspellende zoekopdrachten, waarin productsuggesties worden weergegeven wanneer klanten in het zoekveld beginnen te typen. Met productsuggesties kunnen klanten hun zoekopdrachten articuleren en verfijnen en nieuwe manieren ontdekken om een onlinewinkel te verkennen. Ze kunnen klanten ook snel door overeenkomsten laten bladeren zonder hun huidige pagina te verlaten om een afzonderlijke lijst met zoekresultaten te bekijken.

Je kunt de volgende instellingen aanpassen voor zoeken:

• Productsuggesties inschakelen: productsuggesties in- of uitschakelen.
  • Toon leverancier: leveranciers weergeven of verbergen bij productsuggesties.
  • Prijs weergeven: prijzen weergeven of verbergen bij productsuggesties.

Wijzig de instellingen voor het voorspelbaar zoeken naar woorden

1. Klik op Thema-instellingen. 4. Klik op Zoeken 5. Gebruik de instellingen om het zoekgedrag voor de winkel aan te passen. 6. Klik op Opslaan.

Raadpleeg voorspelbaar zoeken voor meer informatie over het werken met productsuggesties.

Social media

Je kunt knoppen voor sociaal delen voor je producten en blogposts, en links naar je sociale media-accounts toevoegen. Links naar je sociale media-accounts worden in de voettekst van je onlinewinkel weergegeven.

Je instellingen voor social media aanpassen

1. Klik op Thema-instellingen.

2. Klik op Social media.

1. Klik in het gebied Afbeelding voor sociaal delen op Afbeelding selecteren of Gratis afbeeldingen ontdekken als je een afbeelding voor sociaal delen wilt uploaden.
  3. Schakel een of meer van de volgende opties in om knoppen voor het delen via social media aan je producten en blogberichten toe te voegen:

- Delen op Facebook - Twitteren op Twitter - Pinnen op Pinterest (niet beschikbaar voor delen van blogposts)

1. Als je links naar je sociale media-accounts wilt toevoegen, voer je in de velden onder Accounts de links naar je accounts in. Voer volledige links in, zoals https://instagram.com/shopify of https://twitter.com/shopify.

2. Klik op Opslaan.

Favicon

Je kunt een pictogram voor favorieten, of een favicon, toevoegen, waarmee je je onlinewinkel kunt promoten. Een favicon wordt op de volgende plaatsten weergegeven:

• op het tabblad van je webbrowser
  • de geschiedenis van je webbrowser
  • als pictogrammen op je bureaublad
  • naast je onlinewinkelnaam wanneer deze is gemarkeerd als bladwijzer

Meer informatie over favicons.

Je favicon aanpassen

1. Klik op thema-instellingen.
  2. Klik op favicon.
  3. Klik in het gebied favicon-afbeelding op afbeelding selecterenen voer een van de volgende handelingen uit: - Klik op het tabblad Bibliotheek als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar je Shopify-beheercentrum.

• Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en vervolgens op Uploaden.
  4. Alternatieve tekst aan je favicon-afbeelding toevoegen:

1. Klik op bewerken.
    2. Voer in het venster afbeelding bewerken een korte beschrijving van de afbeelding in.
    3. Klik op Opslaan.
  5. Klik op Opslaan.

Melding Toevoegen aan winkelwagen

Je kunt een melding met een link naar de winkelwagenpagina weergeven wanneer klanten artikelen aan zijn/haar winkelwagen toevoegt.

Een productpagina met een pop-upmelding in de rechterbovenhoek waarin wordt aangegeven welk item zojuist aan de winkelwagen is toegevoegd

Als deze melding is uitgeschakeld, worden klanten direct naar de winkelwagenpagina gebracht nadat ze een item aan hun winkelwagen hebben toegevoegd.

De melding 'Toevoegen aan winkelwagen' inschakelen

1. Klik op Thema-instellingen. 2. Klik op Melding Toevoegen aan winkelwagen. 3. Kies of je de Melding weergeven wanneer artikel aan winkelwagen is toegevoegd. 4. Klik op Opslaan.

Afrekenen

In dit gedeelte kun je de kassa van je winkel aanpassen. Zie Shopify Checkout voor meer informatie over de betaalpagina van je winkel.

Themastijl

Veel thema's worden met meer dan één stijl geleverd. Themastijlen bepalen de standaardinstellingen van het thema. Wanneer je de stijl van een thema opnieuw instelt, gaan alle wijzigingen die je hebt aangebracht in de thema-instellingen verloren. Je verliest geen content, zoals tekst en afbeeldingen.

In de Shopify Theme Store kun je een voorbeeld van alternatieve stijlen voor Debut bekijken.

1. Klik op Thema-instellingen.

2. Klik op Themastijl.

3. Selecteer de themastijl die je wilt toepassen.

4. Klik op Stijl wijzigen.