Jumpstart

Jumpstart is speciaal gemaakt voor crowdfunding van afgestudeerden, maar is ook heel geschikt voor de verkoop van één tot tien producten. Op de homepage worden een videosectie en een sectie met features weergegeven.

Voorbeeld van onlinewinkel met Jumpstart

Themabewerker

Gebruik de themabewerker om je thema aan te passen. De werkbalk van de themabewerker is opgedeeld in Secties en Thema-instellingen.

Je kunt secties gebruiken om de content en opmaak van de verschillende pagina's in je winkel te wijzigen. Je kunt de thema-instellingen gebruiken om de lettertypen en kleuren van je winkel aan te passen en wijzigingen aan te brengen in je koppelingen naar social media en in de kassa-instellingen.

Secties zijn blokken met content die kunnen worden aangepast en de indeling van verschillende pagina's van je onlinewinkel bepalen.

• Home-secties bevatten functies, zoals een diavoorstelling of een aanmelding voor een nieuwsbrief, die je kunt toevoegen, herschikken of verwijderen. Je kunt maximaal 25 secties op je homepage plaatsen.

• Elk type pagina bevat eigen secties. De sectie Productpagina's bepaalt bijvoorbeeld de opmaak van elke productpagina in je onlinewinkel.

• Paginasecties staan altijd op specifieke plaatsen in je onlinewinkel. Je kunt ze aanpassen, maar je kunt ze niet herschikken of verwijderen.

• Elk thema bevat vaste secties, zoals de kop- en voettekst, die op elke pagina van je onlinewinkel worden weergegeven.

Je kunt meer leren over de unieke selectie secties van Jumpstart en hoe je ze kunt aanpassen aan je behoeftes.

Jumpstart bevat de volgende statische secties:

• Koptekst

• Voettekst
  • Productpagina's
  • Collectiepagina's
  • Pagina collectielijst
  • Artikelpagina's
  • Winkelwagenpagina

Dynamische secties

Je kunt dynamische secties toevoegen, verplaatsen en verwijderen en zo de indeling van je homepage aanpassen. Elk thema heeft een unieke reeks dynamische secties om uit te kiezen.

Jumpstart bevat de volgende dynamische secties:

• Blogposts

• Uitgelichte collectie
  • Afbeelding met tekst
  • Foto met tekstoverlay
  • Logolijst
  • Diavoorstelling
  • Uitgelicht product
  • Nieuwsbrief
  • Campagnetracker
  • Kaart
  • Veelgestelde vragen
  • Tekst met opmaak
  • Tekstkolommen met pictogrammen
  • Video

Koptekst

Met Jumpstart kun je een startpaginalogo uploaden om in je koptekst tegen een donkere achtergrond weer te geven. Jumpstart bevat ook een knop Koop nu voor het product om je klanten aan te moedigen een product te kopen dat je voor weergave hebt geselecteerd.

Logoafbeeldingen voor het kopgedeelte moeten 200 pixels breed zijn.

De kopsectie aanpassen:

1. Klik op Secties.

2. Klik op Kop.

3. Voeg je logo en startpagina (lichtgekleurde) logo toe aan de kop:

1. Klik in het gedeelte Logo op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende acties uit: - Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar het Shopify-beheercentrum, klik op het tabblad Bibliotheek.
    2. Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en klik vervolgens op de plusknop.
    3. Om een logo voor de startpagina toe te voegen, vink Startpagina-logo aan.
    4. Klik in het gebied Startpaginalogo op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende acties uit: - Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar het Shopify-beheercentrum, klik op het tabblad Bibliotheek.
    5. Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en klik vervolgens op de plusknop.
    6. Voer de breedte van het logo in het veld Aangepaste logobreedte (in pixels) in.
  1. Stel de opties voor het navigatiemenu in:

1. Selecteer in het gedeelte Navigatie in de vervolgkeuzelijst Menu het navigatiemenu dat je wilt weergeven in de kop van je winkel.
    2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Menustijl een klassiek menu of een lademenu.
    3. Geef met de lijst Kleur klassiek menu op of de menutekst licht of donker moet zijn.
  1. Selecteer een product voor de knop Koop nu:

1. Klik in het veld Product voor 'knop Koop nu'.
    2. Begin met het typen van een productnaam of selecteer er een in de vervolgkeuzelijst.
  2. Klik op Opslaan.

Voettekst

In de voettekstsectie kun je de content bewerken die onderaan elke pagina in je winkel wordt weergegeven. Je kunt het volgende aan de voettekst toevoegen:

• je logo
  • een aanmelding voor een nieuwsbrief
  • een menu
  • betalingspictogrammen

Het voettekstgedeelte van een website met de winkelnaam, een menu, een auteursrechttekst en betalingspictogrammen.

De sectie voettekst aanpassen:

1. Klik naast Jumpstart op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Voettekst.

4. Voeg je logo toe aan de voettekst door te klikken op Afbeelding selecteren. Upload een afbeelding van je computer door op Uploaden te klikken. Als je een gratis stockafbeelding van Burst wilt gebruiken, klik op Gratis afbeeldingen. Als je geen logoafbeelding gebruikt, wordt in plaats daarvan de naam van je winkel weergegeven.

5. Pas de schuifregelaar Aangepaste logobreedte aan als je de breedte van je logo wilt wijzigen.Het aanpassen van de breedte van het logo zal je logo niet vervormen.

6. Voer de volgende stappen uit om een aanmelding voor een nieuwsbrief toe te voegen aan de voettekst:

1. Schakel Nieuwsbrief weergeven in.
    2. Voer in het veld Subkop nieuwsbrief een subkop voor de aanmelding voor een nieuwsbrief in. De standaardsubkop is 'Promoties, nieuwe producten en uitverkoop'. Rechtstreeks in je postvak'.
  7. Pas het voettekstmenu aan in het gebied Menu. Als je het standaardmenu wilt bewerken, klik op Menu bewerken. Als je wilt overstappen op een ander menu, klik op Wijzigen en selecteer een bestaand menu of klik op Menu maken.

8. Voeg betalingspictogrammen, zoals Mastercard of PayPal, aan de voettekst toe door Betalingspictogrammen weergeven in te schakelen.

9. Klik op Opslaan.

Productpagina's

In het gedeelte Productpagina's kun je een dynamische betaalknop en pictogrammen voor sociaal delen toevoegen of verwijderen.

De instellingen voor productpagina's bewerken:

1. Selecteer Productpagina's in het vervolgkeuzemenu op de bovenste balk.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Productpagina's.

4. Schakel Dynamische betaalknop weergeven in als je een dynamische betaalknop wilt weergeven.

5. Schakel Product delen inschakelen in om knoppen voor sociaal delen weer te geven.

6. Klik op Opslaan.

Collectiepagina's

Je kiest het aantal kolommen en rijen voor productafbeeldingen die op je collectiepagina worden weergegeven. De grootte van de productafbeeldingen wordt zo aangepast dat de afbeeldingen op de pagina passen.

1. Open in het voorbeeld van de themabewerker een collectiepagina.

2. Klik op het tabblad Secties.

3. Klik op Collectiepagina's.

4. Selecteer het aantal rijen en kolommen dat je wilt weergeven.

5. Klik op Opslaan.

Winkelwagenpagina

Wanneer klanten een artikel aan hun winkelwagen toevoegen, worden ze meteen naar de winkelwagenpagina gebracht. Er is bij Jumpstart geen knop 'doorgaan met winkelen' of winkelwagenoptie beschikbaar. Jumpstart is bedoeld voor het verkopen van een enkel product, dus hoeft de klant niet door te gaan met winkelen wanneer hij/zij een beslissing heeft genomen.

Je kunt met Jumpstart notities voor winkelwagen voor de klant inschakelen zodat klanten instructies over hun bestelling kunnen verzenden:

Winkelwagenpagina met veld 'Speciale instructies voor verkoper'

1. Voeg in het voorbeeld van de themabewerker een product toe aan de winkelwagenpagina.

2. Klik op het tabblad Secties.

3. Klik op Winkelwagenpagina.

4. Vink Opmerkingen bij bestellingen inschakelen aan.

5. Klik op Opslaan.

Afbeelding met tekst

Jumpstart bevat een gedeelte Afbeelding met tekst waarmee je een afbeelding met een aangepast bericht kunt weergeven voor je klanten.

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Afbeelding met tekst.

3. Selecteer in de lijst Uitlijning of de afbeelding links of rechts van de tekst moet worden weergegeven.

4. Klik in het gebied Afbeelding op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende handelingen uit als je de afbeelding wilt toevoegen:

- Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar het Shopify-beheercentrum, klik op het tabblad Bibliotheek. - Als je een stockafbeelding wilt selecteren uit de collectie met stockafbeeldingen van Shopify Burst, klik op het tabblad Gratis afbeeldingen. Hier kun je een zoekterm opgeven of door de afbeeldingscategorieën bladeren. - Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en klik vervolgens op de plusknop.

1. Voeg tekst voor de afbeelding toe:

1. Typ in het veld Kop de koptekst die je wilt weergeven.
    2. Typ in het veld Tekst de tekst die je wilt weergeven onder de kop.
    3. Voer in het veld Knoplabel de tekst in die je wilt weergeven op de knop.
    4. Plak in het veld Knoplink een link naar een URL of klik in het veld om een pagina uit je winkel te selecteren.
  2. Klik op Opslaan.

Diavoorstelling

Jumpstart-afbeeldingen voor een diavoorstelling zijn maximaal 1200 pixels breed, dus kun je het beste een afbeelding gebruiken die ten minste 1200 pixels breed is, of maximaal de uploadlimieten van Shopify.

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Diavoorstelling.

3. Klik op Dia.

4. Klik in het gedeelte Afbeelding op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende acties uit:

- Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar het Shopify-beheercentrum, klik op het tabblad Bibliotheek. - Als je een stockafbeelding wilt selecteren uit de collectie met stockafbeeldingen van Shopify Burst, klik op het tabblad Gratis afbeeldingen. Hier kun je een zoekterm opgeven of door de afbeeldingscategorieën bladeren. - Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en klik vervolgens op de plusknop.

1. Ga in het veld Link-URL op een van de volgende manier te werk:

- klik in het veld Link-URL en selecteer een pagina in de lijst met opties als je de afbeelding van de diavoorstelling wilt koppelen aan een pagina in de winkel. - als je de afbeelding van de diavoorstelling wilt koppelen aan een externe URL, voer in het veld Link-URL het URL-adres in.

1. Herhaal stap 3 tot 5 totdat je alle dia's aan de diavoorstelling hebt toegevoegd.

2. Klik op Opslaan.

Uitgelicht product

In het gedeelte Uitgelicht product van Jumpstart wordt de productbeschrijving niet weergegeven. De productbeschrijving wordt alleen op de productpagina weergegeven. De reden hiervoor is dat de vele andere gedeelten voor de homepage ook bedoeld zijn om je product uit te leggen en te beschrijven. Het gedeelte Uitgelicht product kan worden gezien als een 'call to action' die ervoor zorgt dat klanten doorklikken om je product te kopen.

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Uitgelicht product.

3. Klik in het veld Product om te selecteren uit een alfabetische lijst met producten in je winkel of voer een productnaam in.

4. Klik op Opslaan.

Nieuwsbrief

Je kunt een nieuwsbriefaanmelding toevoegen aan de homepage. Met een nieuwsbriefaanmelding kun je e-mailadressen van klanten verzamelen voor campagnes met e-mailmarketing. In de Shopify-blog vind je meer informatie over e-mailmarketing.

De nieuwsbriefsectie op een website. Er is een veld voor klanten om een e-mailadres in te voeren en een knop met de tekst 'Abonneren'.

Een nieuwsbriefaanmelding toevoegen aan je homepage:

1. Klik naast Jumpstart op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Sectie toevoegen > Nieuwsbrief.

4. Voer in het veld Kop een kop voor de aanmelding voor een nieuwsbrief in. De standaardkop is 'Blijf op de hoogte'.

5. Voer in het veld Subkop een subkop voor de aanmelding voor een nieuwsbrief in. De standaardtekst is 'Promoties, nieuwe producten en uitverkoop. Rechtstreeks in je postvak'.

6. Klik op Opslaan.

Campagnetracker

Jumpstart bevat een uniek gedeelte Campagnetracker dat leidt naar je fondsenwervingssite en laat zien hoe dicht je bij je fondsenwervingsdoel bent:

Gedeelte Campagnetracker met de naam van de fondsenwervingscampagne en fondsenwervingsstatistieken

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Campagnetracker.

3. Voer in het veld Titel een titel voor de campagne in.

4. Voer in het veld Subtitel een subtitel in. Laat dit veld leeg als je geen subtitel wilt weergeven.

5. Selecteer in de lijst Stijl statistische gegevens of een cirkeldiagram met kleinere tekst of een staafdiagram met grotere tekst moet worden weergegeven.

6. Klik in het gedeelte Achtergrondafbeelding op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende acties uit:

- Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar het Shopify-beheercentrum, klik op het tabblad Bibliotheek. - Als je een stockafbeelding wilt selecteren uit de collectie met stockafbeeldingen van Shopify Burst, klik op het tabblad Gratis afbeeldingen. Hier kun je een zoekterm opgeven of door de afbeeldingscategorieën bladeren. - Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en klik vervolgens op de plusknop.

1. Voer in het gedeelte Campagnedetails de volgende statistieken voor je campagne in:

1. Voer in het veld Percentage gefinancierd het gerealiseerde percentage van het totale fondsenwervingsdoel in.
    2. Voer in het veld Financieringsbedrag het gerealiseerde bedrag in dollars in.
    3. Geef in het veld Aantal geldschieters op hoeveel geldschieters aan je campagne hebben bijgedragen.
    4. Voer in het veld Project-URL de URL in van je fondsenwervingswebsite.
  2. Klik op Opslaan.

Veelgestelde vragen

Je kunt een lijst met veelgestelde vragen toevoegen aan je homepage. Je kunt dit gedeelte gebruiken om informatie te geven over je fondsenwervingscampagne (als je die hebt) of om vragen over je producten of beleid voor verzending en retournering te beantwoorden.

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Veelgestelde vragen.

3. Voer in het veld Kop een titel voor het gedeelte Veelgestelde vragen in. Standaard is de titel 'Veelgestelde vragen'.

4. Voer de volgende stappen uit om een vraag toe te voegen:

1. Klik in het gedeelte Content op een gedeelte Veelgestelde vragen om het uit te vouwen.
    2. Typ de vraag in het veld Kop.
    3. Typ het antwoord in het veld Tekst.
  5. Herhaal stap 4 totdat je alle vragen aan het gedeelte Veelgestelde vragen hebt toegevoegd.

6. Klik op Opslaan.

Tekstkolommen met pictogrammen

In het gedeelte Tekstkolommen met pictogrammen kun je informatieve tekst met bijbehorende pictogrammen groeperen. Je kunt bijvoorbeeld beschrijven wat je merk onderscheidt, klantreacties bieden of benadrukken hoe gemakkelijk het is om in je winkel te winkelen:

Drie tekstkolommen waarmee wordt beschreven hoe gemakkelijk het is om te winkelen

Je kunt kiezen uit honderden Font Awesome 4.7.0-pictogrammen. Als je een pictogram wilt weergeven, voer de pictogramnaam in het veld Pictogramnaam in. Het pictogram wordt automatisch weergegeven.

Een sectie tekstkolommen met pictogrammen toevoegen:

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Tekstkolommen met pictogrammen.

3. Voer in het veld Kop de titel in die boven de tekstkolommen zal verschijnen.

4. Een tekstkolom met een pictogram toevoegen:

1. Klik op Een feature beschrijven.
    2. Voer in het veld Naam pictogram de naam in van het pictogram dat je wilt weergeven. Bijvoorbeeld 'bestek' of 'winkelwagen'.
    3. Voer in het veld Titel een titel voor de tekstkolom in.
    4. Voer in het veld Tekst de hoofdtekst in.
    5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Containerbreedte een breedte voor de tekstkolom.
  5. Herhaal stap 4 totdat je klaar bent met het toevoegen van tekstkolommen.

6. Klik op Opslaan.

Video

Je kunt aan de homepage een video toevoegen die wordt gehost op YouTube of Vimeo. Video's kunnen klanten aantrekken en interesse in je bedrijf wekken.

Een video toevoegen aan je homepage:

1. Klik naast Jumpstart op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Sectie toevoegen > Video.

4. Voer in het veld Kop een kop voor de video in.

5. Voer in het veld Videolink een link voor delen voor de video in.

Een YouTube-link voor delen ziet er als volgt uit: https://youtu.be/OTJXAUZY9t0. In dit YouTube Help-artikel leer je hoe je de link voor het delen van een YouTube-video kopieert.

Een Vimeo-link voor delen ziet er als volgt uit: https://vimeo.com/281332510. In dit Vimeo Help Center-artikel leer je hoe je de link voor het delen van een Vimeo-video kopieert.

6. Stel de kleur in voor de koptekst en de afspeelknop door Donker of Licht in het vervolgkeuzemenu Tekstkleur te selecteren.

7. Voeg een coverafbeelding aan de video toe door op Afbeelding selecteren te klikken. Upload een afbeelding van je computer door op Uploaden te klikken. Als je een gratis stockafbeelding van Burst wilt gebruiken, klik op Gratis afbeeldingen.

De aanbevolen grootte voor een coverafbeelding is 1920 x 840 pixels.

8. Klik op Opslaan.

Jumpstart bevat de volgende thema-instellingen:

• Kleuren
  • Typografie
  • Social media
  • Favicon
  • Afrekenen

Kleuren

Je kunt de kleuren kiezen voor de verschillende delen van je onlinewinkel.

Je kleurinstellingen aanpassen

1. Klik naast Jumpstart op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klick op Kleuren.

4. Klik voor elk type content op het kleurstaal om de kleurkiezer te gebruiken. Het gedeelte Onlangs geselecteerd geeft de kleuren aan die je onlangs hebt geselecteerd voor je thema. Het gedeelte Op dit moment gebruikt geeft de kleuren aan die je momenteel gebruikt in andere delen van je thema.

Als je de kleur transparant wilt maken, klik op Geen.

5. Klik op Opslaan.

Typografie

Je kunt het lettertype en de lettergrootte instellen voor de tekst in je onlinewinkel.

Je typografie-instellingen aanpassen

1. Klik naast Jumpstart op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klik op Typografie.

4. Klik voor elk type tekst op Wijzigen om de lettertypekiezer te gebruiken.

5. Verken lettertypen met het zoekveld of door te klikken op Meer laden.

Ga naar de lettertypenbibiliotheek van Shopify om alle beschikbare lettertypen te bekijken.

6. Klik op de naam van het lettertype dat je wilt gebruiken.

7. Als je het lettertype wilt veranderen, bijvoorbeeld vet of cursief, klik je op Normaal. Klik vervolgens op de stijl die je wilt gebruiken en klik dan op Selecteren.

8. Klik op Opslaan.

Favicon

Je kunt een pictogram voor favorieten, ook wel favicon genoemd, uploaden, waarmee je je onlinewinkel kunt promoten door je logo op de volgende plaatsten weer te geven:

• op het tabblad van je webbrowser
  • de geschiedenis van je webbrowser
  • als pictogrammen op je bureaublad
  • naast de naam van je onlinewinkel wanneer deze is gemarkeerd als bladwijzer.

De beste afbeeldingsgrootte voor een favicon voor Jumpstart is 32 x 32 pixels.

1. Klik op het tabblad Thema-instellingen.

2. Klik op Flavicon.

3. Klik in het gedeelte Faviconafbeelding op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende acties uit:

- Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar het Shopify-beheercentrum, klik op het tabblad Bibliotheek. - Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en klik vervolgens op de plusknop.

1. Klik op Opslaan.

Social media

Je kunt knoppen voor sociaal delen voor je producten en blogposts, en links naar je sociale media-accounts toevoegen.

De instellingen voor social media aanpassen:

1. Klik naast Jumpstart op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klik op Social media.

4. Klik in het gebied Afbeelding voor sociaal delen op Afbeelding selecteren of Gratis afbeeldingen ontdekken als je een afbeelding voor sociaal delen wilt uploaden.

5. Geef in het gebied Socialmedia-accounts in de desbetreffende velden de links naar je accounts op als je links naar je socialmedia-accounts wilt toevoegen. Voer volledige links in, zoals https://instagram.com/shopify of https://twitter.com/shopify.

Links naar je sociale media-accounts worden in de voettekst van je onlinewinkel weergegeven.

6. Klik op Opslaan.

Afrekenen

In dit gedeelte kun je de betaalpagina van je winkel aanpassen. Klik hier voor meer informatie over de betaalpagina van je winkel.

Voeg interne links aan de verschillende secties van de homepage toe als je wilt dat klanten gemakkelijk op de homepage van je winkel kunnen navigeren. Stel het type link in op Webadres als je interne homepagelinks wilt toevoegen aan een menu en gebruik een van de onderstaande linkadressen als bestemming:

Koppel adressen aan verschillende secties op je homepage.
Startpaginasectie Linkadres
Afbeelding en video /#home-video
Afbeelding met tekst /#home-imagebox
Tekstkolommen met pictogrammen /#home-features
Tekst met opmaak /#home-page
Crowdfunding-campagne /#home-kickstarter
Veelgestelde vragen /#home-faq
Diavoorstelling /#home-slideshow
Product /#home-product
Recente blogposts /#home-blog
Logolijst /#home-clients