Narrative

Narrative is een boetiekthema dat is ontworpen om je informatie te visualiseren. Wat Narrative uniek maakt, is de focus op beeldtaal om een verhaal te vertellen. De homepage heeft standaard een diavoorstelling op volledige breedte, een afbeelding met tekst en een video. Deze lay-out heeft een sterke visuele impact en laat je je merkverhaal vertellen zonder veel tekst.

Voorbeeld van onlinewinkel met Narrative

Narrative is ideaal voor het volgende:

• afbeeldingen en video gebruiken om een verhaal te vertellen over je merk
  • een sterke boodschap afgeven van de visie, missie of waarden van je winkel
  • het unieke ontwerp van één product of een kleine voorraad benadrukken

Themabewerker

Gebruik de themabewerker om je thema aan te passen. De werkbalk van de themabewerker is opgedeeld in Secties en Thema-instellingen.

Je kunt secties gebruiken om de content en opmaak van de verschillende pagina's in je winkel te wijzigen. Je kunt de thema-instellingen gebruiken om de lettertypen en kleuren van je winkel aan te passen en wijzigingen aan te brengen in je koppelingen naar social media en in de kassa-instellingen.

Secties zijn blokken met content die kunnen worden aangepast en de indeling van verschillende pagina's van je onlinewinkel bepalen.

• Home-secties bevatten functies, zoals een diavoorstelling of een aanmelding voor een nieuwsbrief, die je kunt toevoegen, herschikken of verwijderen. Je kunt maximaal 25 secties op je homepage plaatsen.

• Elk type pagina bevat eigen secties. De sectie Productpagina's bepaalt bijvoorbeeld de opmaak van elke productpagina in je onlinewinkel.

• Paginasecties staan altijd op specifieke plaatsen in je onlinewinkel. Je kunt ze aanpassen, maar je kunt ze niet herschikken of verwijderen.

• Elk thema bevat vaste secties, zoals de kop- en voettekst, die op elke pagina van je onlinewinkel worden weergegeven.

Je kunt meer leren over de unieke selectie secties van Narrative en hoe je ze kunt aanpassen aan je behoeftes.

Narrative bevat de volgende statische secties:

• Koptekst

• Diavoorstelling
  • Voettekst
  • Productpagina's
  • Collectiepagina's
  • Pagina collectielijst
  • Blog
  • Posts
  • Winkelwagenpagina

Dynamische secties

Je kunt dynamische secties toevoegen, verplaatsen en verwijderen en zo de indeling van je homepage aanpassen. Elk thema heeft een unieke reeks dynamische secties om uit te kiezen.

Narrative bevat de volgende dynamische secties:

• Blogposts

• Collectielijst
  • Uitgelichte collectie
  • Galerie
  • Markeren
  • Afbeelding met tekst
  • Foto met tekstoverlay
  • Uitgelicht product
  • Nieuwsbrief
  • Kaart
  • Tekst met opmaak
  • Getuigenissen
  • Video
  • Aangepaste content
  • Aanbevolen schuifregelaar

Koptekst

De koptekstsectie bevat de content die bovenaan elke pagina in je winkel wordt weergegeven. Met Narrative kun je twee navigatiemenu's selecteren waartoe klanten toegang hebben door op een navigatiepictogram te klikken.

Je kunt ook het uiterlijk van de koptekst van je winkel wijzigen door deze transparant te maken, wat betekent.

De kopsectie aanpassen:

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op de sectie Koptekst.

3. Klik in het gebied Logoafbeelding op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende handelingen uit:

- Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar het Shopify-beheercentrum, klik op het tabblad Bibliotheek. - Als je een stockafbeelding wilt selecteren uit de collectie met stockafbeeldingen van Shopify Burst, klik op het tabblad Gratis afbeeldingen. Hier kun je een zoekterm opgeven of door de afbeeldingscategorieën bladeren. - Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en klik vervolgens op de plusknop.

1. Voer in het veld Aangepaste logohoogte (in pixels) de hoogte van je logo in pixels in.

2. Kies in de lijst met Winkelwagenpictogram of je een tas- of winkelwagenlogo in je koptekst wilt weergeven.

3. Voer de volgende handelingen uit als je de koptekst van je winkel transparant wilt maken:

1. Klik op Transparante koptekst inschakelen op de homepage.
    2. Kies een afbeelding die je wilt weergeven over de transparante achtergrond. Mogelijk moet je een ander logo selecteren dan het logo dat je hebt geselecteerd voor weergave op je koptekstpagina. Je hebt bijvoorbeeld een wit logo nodig voor weergave tegen een donkere achtergrond.
    3. Klik op het kleurenpalet van de Transparante koptekstpictogrammen om een kleur te selecteren voor de logoafbeelding en de navigatie- en winkelwagenpictogrammen.
  4. Selecteer in de lijst Primaire navigatie het primaire menu dat wordt weergegeven wanneer een klant op het navigatiepictogram klikt.

5. Selecteer in de lijst Secundaire navigatie het secundaire menu.

6. Klik op Opslaan.

Diavoorstelling

Je kunt een diavoorstelling voor de homepage maken met maximaal vijf afbeeldingen of videodia's.

Het is het beste om afbeeldingen met hoge resolutie te gebruiken voor je dia's. Gebruik afbeeldingen die 4000 x 2200 pixels of groter zijn, maar overschrijd de uploadlimieten van Shopify niet.

Omdat de grootte en vorm van de diavoorstelling afhangen van de grootte en vorm van het apparaat van de klant, worden de afbeeldingen van je diavoorstelling op sommige schermen bijgesneden. Probeer afbeeldingen te gebruiken met een focuspunt in het midden zodat het belangrijkste deel van elke afbeelding altijd zichtbaar is.

Lees in Afbeeldingen uploaden meer tips voor afbeeldingen in diavoorstellingen.

Het diavoorstellingsgedeelte bevat de volgende instellingen:

• Diahoogte: Stel de hoogte van de diavoorstelling in. Selecteer Aanpassen aan eerste afbeelding om de hoogte van je diavoorstelling te baseren op de hoogte van je eerste afbeelding.
  • Knoppen centreren - Stel de positie van de knoppen op je dia's in.
  • Overlay weergeven - voeg een laag kleur toe aan je dia's. Een overlay kan de tekst van een diavoorstelling gemakkelijker leesbaar maken.
  • Kleur van overlay - stel de kleur van je overlay in.
  • Ondoorschijnend: maak de overlay ondoorschijnend.
  • Afbeelding: Voeg aan je diavoorstelling een afbeeldingsdia toe.
  • Uitlijning afbeelding: kies het belangrijkste gebied van de afbeelding waarop de aandacht moet worden gericht in de diavoorstelling.
  • Videolink: voeg de YouTube-link voor de video toe.
  • Coverafbeelding: voeg een coverafbeelding toe aan de videodia. De coverafbeelding is te zien wanneer de video niet wordt afgespeeld.
  • Kop: Voeg een kop aan je dia toe.
  • Titel dia - Voeg een titel aan je dia toe. Deze wordt onder aan de diavoorstelling weergegeven wanneer je meer dan één dia hebt.
  • Knoplabel: Voeg een knop met een tekstlabel aan je dia toe.
  • Knoplink: Koppel je dia aan een ander deel van je onlinewinkel.

Een diavoorstelling toevoegen aan je homepage

1. Klik naast Narrative op Aanpassen.

2. Klik op Diavoorstelling.

3. Gebruik de instellingen om je diavoorstelling aan te passen.

4. Klik op Opslaan.

Voettekst

In de voettekstsectie kun je de content bewerken die onderaan elke pagina in je winkel wordt weergegeven. Je kunt het volgende aan de voettekst toevoegen:

• pictogrammen voor social media
  • betalingspictogrammen
  • een aanmelding voor een nieuwsbrief
  • een parallax scrolleffect
  • maximaal twee menu's

De voettekstsectie van een website met een menu, een nieuwsbriefaanmelding, auteursrechttekst en betalingspictogrammen.

De sectie voettekst aanpassen:

1. Klik naast Narrative op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Voettekst.

4. Voeg pictogrammen voor sociale media toe aan je voettekst door Socialmediapictogrammen weergeven in te schakelen. Je kunt de pictogrammen linken aan je sociale media-accounts vanuit de instellingen voor sociale media.

5. Voeg betalingspictogrammen, zoals Mastercard of PayPal, aan de voettekst toe door Betalingspictogrammen weergeven in te schakelen.

6. Voer de volgende stappen uit om een aanmelding voor een nieuwsbrief toe te voegen aan de voettekst:

1. Schakel Aanmelding voor nieuwsbrief weergeven in.
    2. Voer in het veld Kop een kop voor de nieuwsbriefaanmelding in. De standaardkop is Aanmelden voor updates.
    3. Voer in het veld Subkop een subkop voor de nieuwsbriefaanmelding in. De standaardsubkop is 'Promoties, nieuwe producten en uitverkoop'. Rechtstreeks naar je inbox.'
  7. Voer de volgende stappen uit om een menu aan je voettekst toe te voegen:

1. Klik op Menu toevoegen.
    2. Als je het standaardmenu wilt bewerken, klik op Menu bewerken. Als je een ander menu wilt gebruiken, klik op Wijzigen en selecteer een bestaand menu of klik op Menu maken.
  8. Klik op Opslaan.

Productpagina's

in de sectie Productpagina's kun je de volgende elementen toevoegen of verwijderen:

• Een hoeveelheidselector
  • Variantlabels
  • Het productmerk of de leverancier
  • Variantafbeeldingen
  • Een dynamische betaalknop
  • Knoppen voor sociaal delen
  • Productaanbevelingen

De instellingen voor productpagina's bewerken:

1. Selecteer Productpagina's in het vervolgkeuzemenu op de bovenste balk.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Productpagina's.

4. Schakel Hoeveelheidselector weergeven in om een hoeveelheidselector weer te geven.

5. Schakel Variantlabels weergeven in om variantlabels, zoals 'Grootte' en 'Kleur', weer te geven. De variantlabels die worden weergegeven, zijn gebaseerd op de optienamen voor varianten voor het product.

6. Schakel Productleverancier weergeven in om het productmerk of de leverancier weer te geven. Als je een merk of leverancier wilt weergeven, moet je een leverancier aan het product toevoegen.

7. Schakel Variantafbeeldingen in galerie verbergen in als je niet wilt dat variantafbeeldingen worden weergegeven in de galerie onderaan de pagina. Wanneer je dat doet, zijn de enige afbeeldingen die worden weergegeven, de afbeeldingen die niet aan een variant zijn gekoppeld.

8. Schakel Dynamische betaalknop weergeven in als je een dynamische betaalknop wilt weergeven.

9. Schakel Knoppen voor sociaal delen weergeven in om knoppen voor sociaal delen weer te geven.

10. Klik op Opslaan.

Productaanbevelingen toevoegen of verwijderen

Je kunt aanbevolen producten op productpagina's weergeven om het voor klanten gemakkelijker te maken om andere producten te ontdekken die hen mogelijk interesseren.

1. Selecteer Productpagina's in het vervolgkeuzemenu op de bovenste balk.

2. Klik op Productaanbevelingen.

3. Gebruik het selectievakje Dynamische aanbevelingen weergeven om productaanbevelingen op je productpagina's weer te geven of te verbergen.

4. Optioneel: als je de titel boven de aanbevolen producten wil wijzigen, voer dan een nieuwe in het veld Kop in.

5. Optioneel: kies hoe de productaanbevelingen worden weergegeven met behulp van de selectievakjes:

- Afstand tussen afbeeldingen inschakelen - Productleverancier weergeven

1. Klik op Opslaan.

Collectiepagina's

Je kunt je collectiepagina's zo instellen dat je klanten producten in de collectie kunnen filteren en sorteren. Je kunt ook kiezen hoeveel producten je wilt weergeven.

De opmaak van de collectiepagina's instellen:

1. Ga naar een collectiepagina in de themabewerker.

2. Klik op het tabblad Secties.

3. Klik op Collectiepagina's.

4. Selecteer in de lijsten het aantal producten per rij en het aantal rijen per pagina.

5. Schakel Productleverancier weergeven in om de naam van de leverancier onder de productafbeelding weer te geven als je producten van verschillende merken of leveranciers verkoopt.

6. Schakel Collectieafbeelding weergeven in als je bovenaan de pagina een collectieafbeelding wilt weergeven.

7. Schakel Filteren met tags inschakelen in zodat klanten de collectie op producttags kunnen filteren.

8. Schakel Collectiesortering inschakelen in om een sorteermenu weer te geven.

9. Klik op Opslaan.

Winkelwagenpagina

Je kunt klanten een notitie laten toevoegen aan hun bestelling. Klanten kunnen notities voor winkelwagen gebruiken om speciale instructies te geven over het voorbereiden of afleveren van een bestelling.

Wanneer een klant een notitie schrijft, wordt deze weergegeven in het gebied Notities van de bestelling in je Shopify-beheercentrum.

Een notitieveld aan de winkelwagenpagina toevoegen:

1. Klik naast Narrative op Aanpassen.

2. Selecteer Winkelwagen in het vervolgkeuzemenu van de bovenste balk.

3. Klik op Secties.

4. Klik op Winkelwagenpagina.

5. Schakel Notities voor winkelwagen inschakelen in.

6. Klik op Opslaan.

Uitgelichte collectie

Je kunt een collectie op de homepage weergeven. Met het weergeven van collecties kun je uitverkopen en nieuwe collecties promoten.

Een uitgelichte collectie toevoegen:

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Uitgelichte collectie.

3. Selecteer in de lijst Collectie de collectie die je wilt weergeven.

4. Schakel Afbeeldingsafstand inschakelen in om de afstand tussen afbeeldingen te vergroten.

5. Voer in het veld Kop de tekst in die je boven deze sectie wilt weergeven. Standaard is deze tekst 'Uitgelichte collectie'.

6. Schakel Productleveranciers weergeven in als je de leverancier of merknaam onder elke productfoto wilt weergeven.

7. Schakel Knop 'Alles bekijken' weergeven in als je wilt dat klanten alle producten in de collectie kunnen zien. Wanneer een klant op deze knop klikt, wordt de collectiepagina geopend met alle producten die worden weergegeven.

8. Schakel Secundaire knopstijl gebruiken in als je wilt dat de knop Alles weergeven transparant is met een effen contour.

9. Selecteer in de lijst Producten per rij het aantal producten dat in elke rij moet worden weergegeven.

10. Selecteer in de lijst Rijen het aantal productrijen dat moet worden weergegeven.

11. Klik op Opslaan.

Galerie

De sectie Galerie is een reeks van maximaal drie afbeeldingen. Je kunt een pictogram selecteren in een lijst met 13 aangepaste pictogrammen die je op elke afbeelding kunt weergeven. Je kunt elke afbeelding desgewenst linken aan een URL of een pagina in je winkel.

De sectie Galerie met drie afbeeldingen naast elkaar van katten.

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Galerie.

3. Klik in het gebied Content op Afbeelding.

4. Klik in het gebied Afbeelding op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende handelingen uit als je de afbeelding wilt toevoegen:

- Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar het Shopify-beheercentrum, klik op het tabblad Bibliotheek. - Als je een stockafbeelding wilt selecteren uit de collectie met stockafbeeldingen van Shopify Burst, klik op het tabblad Gratis afbeeldingen. Hier kun je een zoekterm opgeven of door de afbeeldingscategorieën bladeren. - Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en klik vervolgens op de plusknop.

1. Selecteer hoe je de afbeelding wilt uitlijnen in de lijst Uitlijning van afbeelding. Als je bijvoorbeeld Linksboven selecteert, wordt de afbeelding linksboven in de sectie geplaatst.

2. Selecteer in de lijst Pictogram een pictogram dat je op de afbeelding wilt weergeven.

3. Voer in het gebied Tekst in het veld Bijschrift de tekst in die je op elke afbeelding wilt weergeven.

4. Als je wilt dat de bijschrifttekst naar een pagina linkt, voer een van de volgende handelingen uit:

1. Klik in het veld Link en selecteer een pagina in je winkel als je de tekst wilt linken aan een pagina in je winkel.
    2. Als je de tekst aan een website wilt linken, voer de URL van de site in het veld Link in.
  5. Klik op Opslaan.

Afbeelding met tekst

Narrative bevat de sectie Afbeelding met tekst waarin je een afbeelding met een aangepast bericht kunt weergeven voor je klanten.

Je kunt je afbeelding bijsnijden in een cirkel:

of in een vierkant:

Je kunt er ook voor kiezen om de afbeelding helemaal niet bij te snijden. In plaats daarvan kun je een afbeeldingsuitlijning selecteren om ervoor te zorgen dat belangrijke delen van de afbeelding niet worden bijgesneden wanneer deze worden weergegeven op mobiele apparaten. Als je bijvoorbeeld wilt dat de onderkant van je afbeelding nooit wordt bijgesneden omdat hier het te verkopen product wordt weergegeven, kun je de uitlijning Bottom center kiezen om te zorgen dat dit deel van de afbeelding niet wordt bijgesneden.

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Afbeelding met tekst.

3. Selecteer in de lijst Sectieafstand hoe groot deze sectie moet zijn: Klein, Gemiddeld, Groot of Extra groot.

4. Als je een achtergrondkleur wilt toevoegen, klik op de staal Achtergrondkleur en selecteer een kleur in het palet.

5. Klik in het gebied Afbeelding op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende handelingen uit als je de afbeelding wilt toevoegen:

- Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar het Shopify-beheercentrum, klik op het tabblad Bibliotheek. - Als je een stockafbeelding wilt selecteren uit de collectie met stockafbeeldingen van Shopify Burst, klik op het tabblad Gratis afbeeldingen. Hier kun je een zoekterm opgeven of door de afbeeldingscategorieën bladeren. - Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en klik vervolgens op de plusknop.

1. Als je afbeeldingen wilt bijsnijden tot een vorm, selecteer Cirkel of Vierkant in de lijst Afbeelding bijsnijden.

2. Als je afbeeldingen niet in een vorm wilt bijsnijden, voer je de volgende handelingen uit:

1. Selecteer Geen in de lijst Afbeelding bijsnijden.
    2. Selecteer hoe je de afbeelding wilt uitlijnen in de lijst Uitlijning van afbeelding. Als je bijvoorbeeld Linksboven selecteert, wordt de afbeelding linksboven in de sectie geplaatst.
  3. Voer de volgende handelingen uit om de tekst toe te voegen:

1. Typ in het veld Kop de koptekst die je wilt weergeven.
    2. Typ in het veld Tekst de tekst die je wilt weergeven onder de kop.
    3. Schakel de knop Secundaire knopstijl gebruiken in als je de knop wilt weergeven als een transparante knop met een effen contour.
    4. Voer in het veld Knoplabel de tekst in die je wilt weergeven op de knop.
    5. Plak in het veld Knoplink een link naar een URL of klik in het veld om een pagina uit je winkel te selecteren.

De opmaak aanpassen:

1. Selecteer in het gebied Opmaak in de lijst Desktopopmaak of je de afbeelding links of rechts van de tekst wilt bij weergave op een desktop.

2. Selecteer in de lijst Mobiele opmaak of je de afbeelding boven of onder de tekst wilt weergeven bij weergave op een mobiel apparaat.

Foto met tekstoverlay

Je kunt een aangepast bericht weergeven voor je klanten op de homepage. Met het bericht kun je een product beschrijven, een aankondiging delen of klanten verwelkomen in je winkel.

De sectie Foto met tekstoverlay aanpassen:

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Foto met tekstoverlay.

3. Selecteer in de lijst Sectieafstand hoe groot deze sectie moet zijn: Klein, Gemiddeld, Groot of Extra groot.

Een achtergrondafbeelding toevoegen:

1. Klik in het gedeelte Afbeelding op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende acties uit:

- Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar het Shopify-beheercentrum, klik op het tabblad Bibliotheek. - Als je een stockafbeelding wilt selecteren uit de collectie met stockafbeeldingen van Shopify Burst, klik op het tabblad Gratis afbeeldingen. Hier kun je een zoekterm opgeven of door de afbeeldingscategorieën bladeren. - Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en klik vervolgens op de plusknop.

1. Selecteer hoe je de afbeelding wilt uitlijnen in de lijst Uitlijning van afbeelding. Als je bijvoorbeeld Linksboven selecteert, wordt de afbeelding linksboven in de sectie geplaatst.

De tekst toevoegen:

1. Voer in het gebied Tekst in het veld Kop een titel in voor deze sectie.

2. Voer in het veld Tekst de tekst in die je in deze sectie wilt weergeven.

3. Selecteer in de lijst Tekstgrootte een grootte voor de tekst: Gemiddeld of Groot.

Een knop toevoegen:

1. Schakel de knop Secundaire knopstijl gebruiken in als je de knop wilt weergeven als een transparante knop met een effen contour.

2. Voer in het veld Knoplabel de tekst in die je wilt weergeven op de knop.

3. Plak in het veld Knoplink een link naar een URL of klik in het veld om een pagina uit je winkel te selecteren.

Een overlay toepassen:

1. Schakel in het gebied Overlay de optie Overlay weergeven in.

2. Klik op de staal Overlaykleur om een kleur voor de afbeeldingsoverlay te selecteren.

3. Klik op de staal Tekstkleur om een kleur voor de tekst te selecteren.

Tip Als de achtergrondafbeelding donker is, is deze veel beter leesbaar als je een lichte tekstkleur kiest.

1. Selecteer in de lijst Ondoorschijnend een transparantieniveau voor de afbeeldingsoverlay.

Nieuwsbrief

Je kunt een nieuwsbriefaanmelding toevoegen aan de homepage. Met een nieuwsbriefaanmelding kun je e-mailadressen van klanten verzamelen voor campagnes met e-mailmarketing. In de Shopify-blog vind je meer informatie over e-mailmarketing.

De nieuwsbriefsectie op een website. Er is een veld voor klanten om een e-mailadres in te voeren en een knop met de tekst 'Abonneren'.

Een nieuwsbriefaanmelding toevoegen aan je homepage:

1. Klik naast Narrative op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Sectie toevoegen > Nieuwsbrief.

4. Voer in het veld Kop een kop voor de aanmelding voor een nieuwsbrief in. De standaardkop is 'Abonneren op onze nieuwsbrief'.

5. Voer in het veld Subkop een subkop voor de aanmelding voor een nieuwsbrief in. De standaardtekst is 'Promoties, nieuwe producten en uitverkoop. Rechtstreeks in je postvak'.

6. Voer een succesbericht in het veld Geslaagd in. Klanten zien het succesbericht nadat ze hun e-mailadres hebben verzonden. Het standaardsuccesbericht is 'Bedankt voor het abonneren'.

7. Stel de tekstkleur in voor het veld Nieuwsbriefaanmelding door op de staal Tekstkleur te klikken en een kleur te kiezen.

8. Stel de achtergrondkleur in voor de sectie Nieuwsbriefaanmelding door op de staal Achtergrondkleur te klikken en een kleur te kiezen.

9. Klik op Opslaan.

Kaart

Je kunt een kaart opnemen op de homepage. Met een kaart kun je de locatie en openingstijden van je winkel aangeven.

Een kaart toevoegen:

1. Klik op het tabblad Secties en selecteer Sectie toevoegen.

2. Klik op Kaart.

3. Voer in het veld Overlaykop de tekst in die je boven deze sectie wilt weergeven.

4. Voer in het veld Tekst adres en uren de bedrijfsgegevens van je bedrijf in.

5. Voer in het veld Adres toewijzen het adres van je bedrijf in.

6. Voer in het veld Google Maps API-sleutel een geldige API-sleutel in.

7. Upload of selecteer in het veld Afbeelding een afbeelding die wordt weergegeven als er een probleem is met het laden van de kaartsectie.

Video

Je kunt aan de homepage een video toevoegen die wordt gehost op YouTube of Vimeo. Video's kunnen klanten aantrekken en interesse in je bedrijf wekken.

Een video toevoegen aan je homepage:

1. Klik naast Narrative op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Sectie toevoegen > Video.

4. Voer in het veld Kop een kop voor de video in. Koptekst wordt weergegeven in de video totdat je op de afspeelknop klikt.

5. Voer in het veld Videolink een link voor delen voor de video in.

Een YouTube-link voor delen ziet er als volgt uit: https://youtu.be/OTJXAUZY9t0. In dit YouTube Help-artikel leer je hoe je de link voor het delen van een YouTube-video kopieert.

Een Vimeo-link voor delen ziet er als volgt uit: https://vimeo.com/281332510. In dit Vimeo Help Center-artikel leer je hoe je de link voor het delen van een Vimeo-video kopieert.

6. Optioneel: Een coverafbeelding toevoegen aan je video:

1. Klik op Afbeelding selecteren. Upload een afbeelding van je computer door op Uploaden te klikken. Als je een gratis stockafbeelding van Burst wilt gebruiken, klik op Gratis afbeeldingen.
    2. Kies hoe je de coverafbeelding wilt uitlijnen door een positie te selecteren in het vervolgkeuzemenu Afbeeldingspositie. Je kunt de afbeeldingspositie gebruiken om te kiezen welk deel zichtbaar moet blijven tijdens het bijsnijden.
  7. Optioneel: voeg een overlay (een kleurlaag tussen de video en de koptekst) toe aan je video:

1. Schakel Overlay weergeven in.
    2. Stel de overlaykleur in door op de staal Overlay te klikken en een kleur te kiezen.
    3. Stel de tekstkleur in door op de staal Tekst te klikken en een kleur te kiezen.
    4. Stel de ondoorschijnendheid van de overlay in door een percentage te selecteren met de schuifregelaar Ondoorschijnend.
  8. Klik op Opslaan.

Aanbevolen schuifregelaar

Met de weergegeven schuifregelaar kun je meer productgegevens weergeven zonder dat de klant de homepage hoeft te verlaten.

Je kunt productfuncties, een nieuwe collectie of varianten van een product weergeven. De diavoorstelling werkt het beste met een klein aantal dia's omdat scrollen op de pagina vergrendeld is tijdens het bladeren door de set op een desktop.

Wanneer je de schuifregelaar gebruikt op mobiele apparaten, is er een tik- of knijpbeweging nodig om deze te openen en weer te geven. Gebruik een aantrekkelijke omslagafbeelding en gebruik tekst met een "oproep tot actie" om je mobiele klanten te verleiden om de gekenmerkte schuifregelaar te openen.

Je kunt maximaal vijf dia's toevoegen aan een weergegeven schuifregelaar.

De weergegeven schuifregelaar aanpassen:

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Weergegeven schuifregelaar.

Een afbeeldingsdia toevoegen:

1. Klik in het gebied Content op Dia.

2. Klik op de staal Achtergrondkleur om een achtergrondkleur in een palet te selecteren.

3. Klik in het gedeelte Afbeelding op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende acties uit:

- Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar het Shopify-beheercentrum, klik op het tabblad Bibliotheek. - Als je een stockafbeelding wilt selecteren uit de collectie met stockafbeeldingen van Shopify Burst, klik op het tabblad Gratis afbeeldingen. Hier kun je een zoekterm opgeven of door de afbeeldingscategorieën bladeren. - Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en klik vervolgens op de plusknop.

1. Typ in het veld Kop de tekst die je op de dia wilt weergeven.

2. Typ in het veld Knoplabel de tekst die je wilt weergeven op de knop.

3. Plak in het veld Knoplink een link naar een URL of klik in het veld om een pagina uit je winkel te selecteren.

De instellingen van de weergegeven schuifregelaar aanpassen:

1. Schakel Secundaire knopstijl gebruiken in als je de diaknoppen wilt weergeven als een transparante knop met een effen contour.

2. Als je de tekstkleur wilt wijzigen, klik op de staal Kleur van diakop om een kleur in een palet te selecteren.

3. Selecteer in het gebied Coverinstellingen een coverafbeelding voor de sectie Weergegeven schuifregelaar door op Afbeelding selecteren te klikken en een van de volgende handelingen uit te voeren:

- Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar het Shopify-beheercentrum, klik op het tabblad Bibliotheek. - Als je een stockafbeelding wilt selecteren uit de collectie met stockafbeeldingen van Shopify Burst, klik op het tabblad Gratis afbeeldingen. Hier kun je een zoekterm opgeven of door de afbeeldingscategorieën bladeren. - Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en klik vervolgens op de plusknop.

1. Voer in de lijst Kop de tekst in die moet verschijnen op de omslagafbeelding.

2. Selecteer in de lijst Positie kop of de koptekst links of in het midden van de coverafbeelding wordt weergegeven. Deze instelling is alleen van toepassing op desktopweergaven.

3. Schakel in het gebied Overlay de optie Overlay weergeven in.

4. Klik op de staal Overlaykleur om een kleur voor de afbeeldingsoverlay te selecteren.

5. Klik op de staal Tekstkleur om een kleur voor de tekst te selecteren.

6. Selecteer in de lijst Ondoorschijnend een transparantieniveau voor de afbeeldingsoverlay.

7. Klik op Opslaan.

Narrative bevat de volgende thema-instellingen:

• Kleuren
  • Typografie
  • Winkelwagenoptie
  • Sociaal
  • Favicon
  • Afrekenen

Kleuren

Je kunt de kleuren kiezen voor de verschillende delen van je onlinewinkel.

Je kleurinstellingen aanpassen

1. Klik naast Narrative op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klick op Kleuren.

4. Klik voor elk type content op het kleurstaal om de kleurkiezer te gebruiken. Het gedeelte Onlangs geselecteerd geeft de kleuren aan die je onlangs hebt geselecteerd voor je thema. Het gedeelte Op dit moment gebruikt geeft de kleuren aan die je momenteel gebruikt in andere delen van je thema.

Als je de kleur transparant wilt maken, klik op Geen.

5. Klik op Opslaan.

Typografie

Je kunt het lettertype en de lettergrootte instellen voor de tekst in je onlinewinkel.

Je typografie-instellingen aanpassen

1. Klik naast Narrative op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klik op Typografie.

4. Klik voor elk type tekst op Wijzigen om de lettertypekiezer te gebruiken.

5. Verken lettertypen met het zoekveld of door te klikken op Meer laden.

Ga naar de lettertypenbibiliotheek van Shopify om alle beschikbare lettertypen te bekijken.

6. Klik op de naam van het lettertype dat je wilt gebruiken.

7. Als je het lettertype wilt veranderen, bijvoorbeeld vet of cursief, klik je op Normaal. Klik vervolgens op de stijl die je wilt gebruiken en klik dan op Selecteren.

8. Klik op Opslaan.

Winkelwagenoptie

Je kunt de instellingen van de winkelwagenoptie voor je onlinewinkel aanpassen:

• Stel je winkelwagen in op de ladestijl. Er wordt een winkelwagenoptie vanaf de rechterkant van de pagina uitgeschoven. Dit betekent dat klanten producten aan de winkelwagen kunnen toevoegen zonder de productpagina te verlaten.
  • Laat klanten een notitie toevoegen aan hun bestelling. Klanten kunnen notities voor winkelwagen gebruiken om speciale instructies te geven over het gereedmaken of afleveren van een bestelling:

Een tekstveld met het label 'Speciale instructies voor verkoper' dat wordt weergegeven op de winkelwagenoptie. Het veld wordt weergegeven naast het subtotaal van de bestelling en de knop Afrekenen.

De instellingen van de winkelwagenoptie aanpassen:

1. Klik naast Narrative op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klik op Winkelwagenoptie.

4. Stel je winkelwagen in op de ladestijl door Winkelwagenoptie weergeven in te schakelen. Als je dit selectievakje niet inschakelt, wordt er een winkelwagen op een volledige pagina gebruikt.

5. Voeg een notitieveld toe aan je winkelwagenoptie door op Notitie voor winkelwagen weergeven te klikken.

6. Klik op Opslaan.

Sociaal

Je kunt knoppen voor sociaal delen voor je producten en blogposts, en links naar je sociale media-accounts toevoegen.

De instellingen voor social media aanpassen:

1. Klik naast Narrative op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klik op Sociaal.

4. Klik in het gebied Afbeelding voor sociaal delen op Afbeelding selecteren of Gratis afbeeldingen ontdekken als je een afbeelding voor sociaal delen wilt uploaden.

5. Je kunt knoppen voor sociaal delen aan je producten en blogberichten toevoegen door in het gebied Sociaal delen een of meer selectievakjes aan te vinken.

Je kunt de volgende knoppen voor delen toevoegen:

- Delen op Facebook - Twitteren op Twitter - Pinnen op Pinterest (niet beschikbaar voor delen van blogposts)

1. Geef in het gebied Accounts in de desbetreffende velden de links naar je accounts op als je links naar je sociale media-accounts wilt toevoegen. Voer volledige links in, zoals https://instagram.com/shopify of https://twitter.com/shopify.

Links naar je sociale media-accounts worden in de voettekst van je onlinewinkel weergegeven.

2. Klik op Opslaan.

Favicon

Je kunt een pictogram voor favorieten, ook wel favicon genoemd, uploaden, waarmee je je onlinewinkel kunt promoten door je logo op de volgende plaatsten weer te geven:

• op het tabblad van je webbrowser
  • de geschiedenis van je webbrowser
  • als pictogrammen op je bureaublad
  • naast de naam van je onlinewinkel wanneer deze is gemarkeerd als bladwijzer.

De beste favicon-afbeeldingsgrootte voor Narrative is 32 x 32 px.

Een favicon uploaden:

1. Klik op Aanpassen.

2. Klik op het tabblad Thema-instellingen.

3. Klik op Flavicon.

4. Klik in het gedeelte Faviconafbeelding op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende acties uit:

- Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar het Shopify-beheercentrum, klik op het tabblad Bibliotheek. - Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en klik vervolgens op de plusknop.

1. Klik op Opslaan.

Afrekenen

Je kunt de betaalpagina aanpassen met het volgende:

• een aangepaste afbeeldingsbanner bovenaan de pagina
  • je winkellogo
  • een achtergrondafbeelding of -kleur in het hoofdcontentgebied
  • aangepaste tekstlettertypen en -kleuren.

Ga naar de betaalpagina in de themabewerker als je de wijzigingen wilt zien terwijl je deze toepast.

Toegang verkrijgen tot de instellingen van de betaalpagina:

1. Klik op Aanpassen.

2. Klik op het tabblad Thema-instellingen.

3. Klik op Afrekenen.

Een bannerafbeelding toevoegen:

• Klik in het gebied Banner op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende handelingen uit: - Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar het Shopify-beheercentrum, klik op het tabblad Bibliotheek.
    • Als je een stockafbeelding wilt selecteren uit de collectie met stockafbeeldingen van Shopify Burst, klik op het tabblad Gratis afbeeldingen. Hier kun je een zoekterm opgeven of door de afbeeldingscategorieën bladeren.
    • Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en klik vervolgens op de plusknop.

Een logo toevoegen:

1. Klik in het gebied Logo op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende handelingen uit:

- Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar het Shopify-beheercentrum, klik op het tabblad Bibliotheek. - Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en klik vervolgens op de plusknop.

1. Selecteer in de lijst Positie waar je de afbeelding wilt weergeven: rechts, links of in het midden.

2. Selecteer in de lijst Logogrootte een grootte voor het logo.

De achtergrond van de betaalpagina wijzigen:

Je kunt een achtergrondafbeelding op de betaalpagina weergeven of een achtergrondkleur kiezen. Voor achtergrondafbeeldingen wordt de afbeelding weergegeven in een rasterpatroon.

1. Klik in het gebied Hoofdcontentgebied op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende handelingen uit:

- Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar het Shopify-beheercentrum, klik op het tabblad Bibliotheek. - Als je een stockafbeelding wilt selecteren uit de collectie met stockafbeeldingen van Shopify Burst, klik op het tabblad Gratis afbeeldingen. Hier kun je een zoekterm opgeven of door de afbeeldingscategorieën bladeren. - Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en klik vervolgens op de plusknop. - Klik op de staal Achtergrondkleur om een nieuwe kleur in een palet te kiezen.

1. Selecteer in de lijst Formuliervelden of velden wit of transparant zijn.

De achtergrond van de pagina Besteloverzicht wijzigen:

1. Klik in het gebied Besteloverzicht op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende handelingen uit: - Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar het Shopify-beheercentrum, klik op het tabblad Bibliotheek.
    • Als je een stockafbeelding wilt selecteren uit de collectie met stockafbeeldingen van Shopify Burst, klik op het tabblad Gratis afbeeldingen. Hier kun je een zoekterm opgeven of door de afbeeldingscategorieën bladeren.
    • Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en klik vervolgens op de plusknop.
    • Klik op de staal Achtergrondkleur om een nieuwe kleur in een palet te kiezen.

Opties voor het lettertype instellen:

• Selecteer in de lijsten van het gebied Typografie het lettertype dat je wilt gebruiken voor kop- en hoofdtekst.

Kleuropties instellen:

• Klik in het gebied Kleuren op de kleurstaal Accenten, Knoppen of Fouten om een nieuwe kleur van een palet te kiezen.

Themastijl wijzigen

Je kunt de algemene instellingen van een thema terugzetten naar hun standaardwaarde. Wanneer je de stijl van een thema opnieuw instelt, gaan alle wijzigingen die je hebt aangebracht in het tabblad Algemene instellingen verloren, maar content als tekst en afbeeldingen blijft behouden.

1. Klik ophet tabblad Algemene instellingen.

2. Klik op Themastijl wijzigen.

3. Klik op de knop Themastijl wijzigen hieronder. De naam van deze knop is meestal de naam van het thema.

4. Klik op Stijl wijzigen.