Tips voor Supply

Dit artikel beschrijft een aantal handige tips en procedures voor het instellen van Supply voor je onlinewinkel.

Tips voor afbeeldingen

Productafbeeldingen

Foto's met een hoge resolutie zien er glanzender en professioneler uit in Supply. Daarom moeten afbeeldingen minimaal 1024 breed en 1024 pixels hoog zijn. Afbeeldingen worden zo nodig automatisch verkleind. Foto's met een hoge resolutie zijn met name belangrijk als je Inzoomen op je productpagina's inschakelt.

De optimale breedte-/hoogteverhouding voor je productfoto's is een vierkant.

De diavoorstelling kleiner maken

Om ervoor te zorgen dat de diavoorstelling minder ruimte in beslag neemt op je homepage, moet je horizontaal georiënteerde afbeeldingen gebruiken. Dit zijn afbeeldingen die breder zijn dan ze hoog zijn. Upload afbeeldingen met een breedte van 1000px, zodat je dia's geen witruimte aan de linker- en rechterkant hebben op grotere schermen. Afbeeldingen met een kleinere breedte worden gecentreerd in je diavoorstelling.

Tips voor kopteksten

Als je kop te hoog is, kun je deze verkorten door je logo aan te passen. Als je logo te groot is, kun je de grootte verkleinen door de maximale breedteaan te passen. Je logo kan ook onzichtbare of witte pixels bevatten die de witruimte erboven en eronder aanvullen. Je kunt beeldbewerkingssoftware zoals Photoshop gebruiken om deze pixels uit je logo-afbeelding te trimmen. Nadat je logo is bijgesneden, kun je het opnieuw uploaden. Als je de witruimte in je logo-afbeelding bijsnijdt, kan de hoogte van je koptekst aanzienlijk worden verkleind.

De breedte van je logo aanpassen

1. Klik naast Supply op Aanpassen.
    1. Klik op Koptekst. 5. Voer in het veld Aangepaste logobreedte (in pixels) een nieuwe breedte in. De standaard pixelwaarde is 305. Gebruik een kleinere pixelwaarde om de omvang van je logo te verkleinen en verminder hierdoor de hoogte van je koptekst. Het verminderen van de breedte van je logo vermindert ook de hoogte, omdat je logo is verkleind met behoud van de verhoudingen. 6. Klik op Opslaan.

Aan de hand van de volgende tips kun je de navigatie van je winkel verbeteren wanneer je Supply gebruikt.

Een vervolgkeuzemenu toevoegen

Maak menu's op je navigatiepagina als je vervolgkeuzelijsten aan je hoofdmenu wilt toevoegen.

Hoofdmenu Best practices

Als er te veel artikelen in je hoofdmenu op één regel staan, worden de laatste links die niet passen, toegevoegd aan het vervolgkeuzemenu Meer.

Dit gedrag wordt niet per se bepaald door het aantal links in je hoofdmenu, hoewel het helpt om dit aantal tot vijf of zes te beperken. Als je meer links wilt opnemen, kun je:

• Zorg ervoor dat je navigatielinks kleiner zijn. De tekengrootte van deze links wordt bepaald door de Lettergrootte van het hoofdmenu in je typografische instellingen.
  • Minder tekens voor elke link gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld 'Veelgestelde vragen' wijzigen in 'FAQ', 'Contact opnemen' met 'Contact', 'Assortiment' met 'Winkel' en alle exemplaren van 'en' naar '&'.

Als je te veel artikelen in je navigatie hebt, is je site mogelijk moeilijk te gebruiken. Als je te veel menuopties hebt, missen je klanten mogelijk belangrijke artikelen. Probeer je navigatie tot vijf of zes artikelen te beperken. Gebruik vervolgkeuzelijsten als je toegang wilt geven tot meer dan zes pagina's.

Vermijd het toevoegen van links naar elke collectie vanuit het hoofdmenu. Geef in plaats hiervan collecties weer in een vervolgkeuzemenu onder een link 'Shop' of 'Assortiment'. Je kunt de collecties ook onderverdelen in groepen, waarbij je elke groep een vervolgkeuzemenu geeft. Of je kunt producttags gebruiken om subcategorieën van producten te maken.

De zijbalk verwijderen

Voeg een code toe aan twee van je themabestanden als je de zijbalk uit je winkel wilt verwijderen.

1. Klik in de directory Secties op collection-template.liquid.

2. Zoek naar has_sidebar in het bestand. Verwijder de volgende regels code:

{% if collection.all_tags.size > 0 %}
  {% assign has_sidebar = true %}
{% endif %}
  1. Klik op Opslaan.

2. Klik in de directory Secties op collection-list-template.liquid.

3. Zoek naar has_sidebar in het bestand. Verwijder de volgende regels code:

{% if collection.all_tags.size > 0 %}
  {% assign has_sidebar = true %}
{% endif %}
  1. Klik op Opslaan.

Tips voor producten

Aan de hand van de volgende tips kun je je producten presenteren met Supply.

Geavanceerde groepsfiltering gebruiken

Als je veel producten hebt, kun je subgroepen inschakelen zodat je klanten je producten eenvoudiger kunnen sorteren.

1. Definieer je groepen. In de afbeelding hierboven zie je de groepen Merk, Focuslengte en Resolutie.

2. Exporteer al je producten naar een .csv-bestand.

3. Laat alle bestaande tags voorafgaan door de naam van de groep waarin je deze wilt plaatsen, met de notatie Groep_Tagnaam. Voor dit voorbeeld zijn enkele tags Brand_Canon, Brandpuntsafstand_18 - 55 mm en Resolutie_12 MP. Aan de linkerkant van het onderstrepingsteken staat de groepsnaam en aan de rechterkant de tag voor het product. Spaties kunnen aan beide zijden van het onderstrepingsteken worden opgenomen.

4. Sla je .csv op en importeer de producten opnieuw naar je winkel. Zorg dat je Huidige producten met dezelfde producthandle vervangen selecteer bij het uploaden van het bestand om te voorkomen dat er dubbele producten worden gemaakt.

5. Filteren op groep op je collectiepagina's inschakelen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Online winkel > Thema's.
    2. Klik naast Supply op Aanpassen.
    3. Selecteer in het vervolgkeuzemenu of het menu Sjablonen, Collectiepagina's.
    4. Klik op de sectie Collectie.
    5. Selecteer onder Zijbalk productfilters de optie Per groep.
    6. Klik op Opslaan.

De volgorde van filtergroepen en tags wijzigen

Groepen worden alfabetisch gerangschikt, net als de tags binnen de groepen. Een Shopify Expert kan je helpen bij het aanpassen van de bestelling.

Tips voor prijzen

Aan de hand van de volgende tips kun je prijzen instellen wanneer je Supply gebruikt.

De afronding van verkoopbedragen uitschakelen

1. Open aan de linkerkant onder Assets de timber.scss.liquid.

2. Voeg onderin het bestand de volgende code toe:

.sale-tag sup {
   display: inline;
   top: 0;
   font-size: 100%;

&:before {
    content: '.';
   }
 }
  1. Klik op Opslaan.

Tips voor winkelwagen

De volgende tip zorgt ervoor dat de winkelwagen van je winkel juist werkt wanneer je JavaScript aan Supply hebt toegevoegd.

Het winkelwagentype wijzigen zodat geavanceerd JavaScript werkt

In Supply wordt JavaScript dat je toevoegt aan cart.liquid, niet uitgevoerd in de laden of modaal winkelwagens. Het wordt alleen uitgevoerd als je /cart toevoegt aan de URL van je winkel. Bijvoorbeeld: http://your.store.url/cart

Als je een van de volgende functies aan je winkelwagen wilt toevoegen, moet je je winkelwagen instellen op Pagina:

• een calculator voor verzendkosten
  • meerdere valuta's
  • cadeauverpakkingen
  • validatie van winkelwagenattributen
  • een datumkiezer
  • een selectievakje "Ik ga akkoord met de voorwaarden" .

Stappen:

1. Klik naast Supply op Aanpassen.
    1. Klik op Thema-instellingen. 2. Klik op Winkelwagen. 3. Selecteer Pagina in de vervolgkeuzelijst Type winkelwagen. 4. Klik op Opslaan.