Thema-instellingen voor Venture

Kleuren

Je kunt de kleuren kiezen voor de verschillende delen van je onlinewinkel.

Je kleurinstellingen aanpassen

1. Klik op Thema-instellingen. 2. Klik op Kleuren. 3. Klik voor elk type content op het kleurstaal om de kleurkiezer te gebruiken. Het gedeelte Onlangs geselecteerd geeft de kleuren aan die je onlangs hebt geselecteerd voor je thema. Het gedeelte Op dit moment gebruikt geeft de kleuren aan die je momenteel gebruikt in andere delen van je thema.
To set the color to transparent, click **None**.
  1. Klik op Opslaan.

Typografie

Je kunt het lettertype en de lettergrootte instellen voor de tekst in je onlinewinkel.

Je typografie-instellingen aanpassen

1. Klik op Thema-instellingen.

2. Klik op Typografie.

3. Klik voor elk type tekst op Wijzigen om de lettertypekiezer te gebruiken.

4. Verken lettertypen met het zoekveld of door te klikken op Meer laden.

Ga naar de lettertypenbibiliotheek van Shopify om alle beschikbare lettertypen te bekijken.

5. Klik op de naam van het lettertype dat je wilt gebruiken.

6. Als je het lettertype wilt wijzigen in een andere stijl, klik je op de naam van de huidige tekenstijl en selecteer je vervolgens een nieuwe tekenstijl in het vervolgkeuzemenu.

7. Klik op Selecteren.

8. Klik op Opslaan.

Collectiepagina

Je kunt de gegevens die je op je collectiepagina's weergeeft wijzigen, net als de stijl van de collectieafbeeldingen. Ga naar de collectiepagina in de themabewerker als je de wijzigingen wilt zien terwijl je deze toepast.

1. Klik op Thema-instellingen. 2. Klik op Collectiepagina. 3. Pas de collectiepagina aan: * Selecteer Frame rond afbeeldingen weergeven om opvulling rond de afbeelding toe te voegen die dezelfde kleur heeft als de inhoudsachtergrond. * Selecteer Toon productleverancier om de naam van de leverancier boven de productnaam weer te geven. Om een merk of leverancier te laten zien, moet je een leverancier aan het product toevoegen.

1. Klik op Opslaan.

Social media

Je kunt knoppen voor delen via social media aan je producten en blogberichten toevoegen en links naar je sociale media-accounts. Links naar je sociale media-accounts worden weergegeven in de voettekst van je onlinewinkel wanneer een inhoudsblok van Sociale accounts is toegevoegd.

Pas je instellingen voor social media aan

1. Klik op Thema-instellingen.

2. Klik op Social media.

1. Klik in het gebied Afbeelding voor sociaal delen op Afbeelding selecteren of Gratis afbeeldingen ontdekken als je een afbeelding voor sociaal delen wilt uploaden.
  3. Schakel een of meer van de volgende opties in om knoppen voor het delen via social media aan je producten en blogberichten toe te voegen:

- Delen op Facebook - Twitteren op Twitter - Pinnen op Pinterest (niet beschikbaar voor delen van blogposts)

1. Als je links naar je sociale media-accounts wilt toevoegen, voer je in de velden onder Accounts de links naar je accounts in. Voer volledige links in, zoals https://instagram.com/shopify of https://twitter.com/shopify.

2. Klik op Opslaan.

Favicon

Je kunt een pictogram voor favorieten, of een favicon, toevoegen, waarmee je je onlinewinkel kunt promoten. Een favicon wordt op de volgende plaatsten weergegeven:

• op het tabblad van je webbrowser
  • de geschiedenis van je webbrowser
  • als pictogrammen op je bureaublad
  • naast je onlinewinkelnaam wanneer deze is gemarkeerd als bladwijzer

Meer informatie over favicons.

Je favicon aanpassen

1. Klik op thema-instellingen.
  2. Klik op favicon.
  3. Klik in het gebied favicon-afbeelding op afbeelding selecterenen voer een van de volgende handelingen uit: - Klik op het tabblad Bibliotheek als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar je Shopify-beheercentrum.

• Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en vervolgens op Uploaden.
  4. Alternatieve tekst aan je favicon-afbeelding toevoegen:

1. Klik op bewerken.
    2. Voer in het venster afbeelding bewerken een korte beschrijving van de afbeelding in.
    3. Klik op Opslaan.
  5. Klik op Opslaan.

Afrekenen

In dit gedeelte kun je de kassa van je winkel aanpassen. Zie Shopify Checkout voor meer informatie over de betaalpagina van je winkel.

Themastijl

Veel thema's worden met meer dan één stijl geleverd. Themastijlen bepalen de standaardinstellingen van het thema. Wanneer je de stijl van een thema opnieuw instelt, gaan alle wijzigingen die je hebt aangebracht in de thema-instellingen verloren. Je verliest geen content, zoals tekst en afbeeldingen.

In de Shopify Theme Store kun je een voorbeeld van alternatieve stijlen voor Venture bekijken.

1. Klik op Thema-instellingen.

2. Klik op Themastijl.

3. Selecteer de themastijl die je wilt toepassen.

4. Klik op Stijl wijzigen.