Tips voor Venture

Dit artikel beschrijft een aantal handige tips en procedures voor het instellen van Venture voor je onlinewinkel.

Collectieafbeeldingen weergeven in het navigatiemenu

Je kunt afbeeldingen van producten in een collectie weergeven in een Venture-vervolgkeuzemenu. Als een klant in het menu een artikel ziet dat bevalt, kan de klant rechtstreeks naar de productpagina gaan zonder dat het artikel op de collectiepagina moet worden gezocht.

De koptekst, met een geselecteerd menu. Afbeeldingen van de producten in de collectie verschijnen in het menu.

Om productafbeeldingen uit een collectie weer te geven, moet je menu aan de volgende criteria voldoen:

• Je menu moet geneste menu-items hebben.
  • Het item op het hoofdniveau moet een collectie zijn.
  • Wanneer je de collectie op het bovenste niveau aan het menu toevoegt, moet je deze selecteren in het menu Link. Als je de collectie-URL handmatig in het veld Link invoert, worden afbeeldingen niet weergegeven.

Als je menu niet aan deze criteria voldoet, worden in het navigatiemenu bovenaan links weergegeven in plaats van productafbeeldingen.

Om productafbeeldingen te verbergen voor het bovenste niveau van een genest menu, voer je de collectie-URL in het veld Link handmatig in.

Verdwijnend hoofdmenu

Als de links in je hoofdmenu niet op een regel passen, wordt het menu vervangen door een Menuknop Klanten kunnen op de knop klikken om een uitschuifvenster te openen met alle links in het hoofdmenu.

Als je niet wilt dat je hoofdmenu wordt ingeklapt tot een knop, kun je enkele dingen uitproberen:

• Verwijder een paar links uit je hoofdmenu zodat het er leger uitziet.
  • Herschrijf je hoofdmenulinks met minder tekens. Je kunt bijvoorbeeld 'Informatie' wijzigen in 'Info'.
  • Gebruik een smaller lettertype voor je menuopties. Je kunt het lettertype kiezen dat wordt gebruikt voor menuopties door de optie Hoofdtekst onder Typografie te bewerken in de themabewerker.

Tekst gebruiken in je diavoorstelling

Mensen zien je thema op apparaten van verschillende grootten. Op basis van hun browsergrootte zien klanten mogelijk slechts een deel van de afbeeldingen in je diavoorstelling. Gebruik daarom in je diavoorstelling geen afbeeldingen met tekst erin. Als de tekst in de afbeelding wordt bijgesneden of delen van de tekst worden bedekt, kunnen je klanten deze niet lezen.

Als je tekst wilt toevoegen aan de diavoorstelling waarvan je het formaat wilt wijzigen, voert je deze in als koptekst en subkoptekst (afhankelijk van het apparaat dat wordt weergegeven).

Kop- en subkoptekst aan een dia toevoegen:

1. Klik op Diavoorstelling. 2. Voor elke dia in je diavoorstelling kun je een Koptekst en een subkoptekst toevoegen. Voeg tekst toe die je op je diavoorstellingafbeeldingen wilt weergeven. 3. Klik op Opslaan.