Alternatieve tekst toevoegen aan je thema-afbeeldingen

Wanneer je afbeeldingen aan je webshop toevoegt, is het belangrijk om ze toegankelijk te maken voor klanten die blind of slechtziend zijn. Je kunt dit doen door een alternatieve tekst toe te voegen waarmee elke afbeelding nauwkeurig wordt beschreven. Klanten die schermlezers gebruiken, gebruiken alternatieve tekst om de content van afbeeldingen in je webshop te communiceren.

In dit artikel lees je hoe je via de themabewerker alt-tekst toevoegt aan afbeeldingen. Je kunt alt-tekst toevoegen aan je productafbeeldingen vanuit het Shopify-beheercentrum.

Zie Toegankelijkheid voor thema's voor meer informatie over alt-tekst en toegankelijkheid van thema's.

Alt-tekst toevoegen aan thema-afbeeldingen