Webwinkel-filtering toevoegen

Storefront-filters zorgen ervoor dat je productfilteren kan instellen op je collectiepagina's. Als je filteren inschakelt, kunnen klanten je producten filteren op beschikbaarheid, producttype, kleur, of andere opties, zodat ze de producten kunnen vinden die hen het meest interesseren.

Controleer of je thema filteren ondersteunt

Storefront filteren van collecties is inbegrepen bij alle Online Store 2.0-thema's.

Zorg ervoor dat een Online Store 2.0-thema is geïnstalleerd zodat je filters kunt gebruiken. Als je Online Store 2.0-thema is geïnstalleerd maar niet in gebruik is, kun je nog steeds filteropties voor je winkel bekijken en instellen, maar de opties zijn niet zichtbaar voor klanten.

Je kunt bepalen of je thema filteren ondersteunt door naar Onlinewinkel > Navigatie in je Shopify-beheercentrum. Als filteren niet wordt ondersteund door je thema, wordt er een bericht weergegeven in het gedeelte Collectie- en zoekfilters. Je kunt nog steeds filters voor je winkel maken, maar ze worden niet weergegeven in je onlinewinkel, tenzij je thema de functie ondersteunt.

Standaardfilters

Filters voor beschikbaarheid, primaire prijs, verkoper en producttype zijn standaard inbegrepen. Aangepaste filters gebruiken je productvarianten en metavelden om te bepalen welke extra filteropties beschikbaar zijn. Als je bijvoorbeeld kleding verkoopt met verschillende varianten voor de maat, kun je daarvoor een filter inschakelen.

Aangepaste filters

Naast de 4 standaardfilters kun je maximaal 20 aangepaste filters hebben. Aangepaste filters kunnen worden gemaakt met behulp van de opties van je productvariant of met metavelden. Met behulp van metavelden kun je filters aanmaken voor:

• single_line_text_field
  • number_integer
  • number_decimal

Om metavelden voor aangepaste filters te kunnen gebruiken, moet eerst het metaveld worden aangemaakt. Ontdek meer over Metavelden om je aangepaste filteropties in te stellen.

Nadat je de metavelden voor single_line_text_field, number_integer of number_decimal hebt ingesteld, worden ze weergegeven in de lijst met selecteerbare opties in het scherm Filters toevoegen. Je kunt maximaal 20 aangepaste filters selecteren naast de 4 standaard filteropties.

Filters toevoegen

Selecteer de filters die op je collectiepagina's zullen verschijnen.

Stappen:

1. Scrol omlaag naar Collectie- en zoekfilters.
  2. Klik op Filters toevoegen.
  3. Selecteer een of meer filteropties in de lijst met beschikbare filters.
  4. Klik op Klaar om je productopties op te slaan.
  5. Klik op Opslaan om je collectie- en zoekfilters bij te werken.

Producten filteren

Als filteren binnen Collecties ingeschakeld is, worden de filteropties weergegeven boven de productvermeldingen van je onlinewinkel. Er is geen limiet aan het aantal filtercriteria dat een klant kan selecteren. Nadat de klant een filteroptie selecteert, wordt de weergegeven lijst van gefilterde producten meteen geüpdatet om producten weer te geven die overeenkomen met de geselecteerde criteria.

Een afbeelding van een online webwinkel met de filteropties onder een kop met de tekst 'Kleding'. De weergegeven filteropties zijn maat, merk, beschikbaarheid, prijs en producttype.