Je thema uitbreiden

Shopify-thema's bieden veel instellingen en aanpassingsopties. Er kunnen echter enkele functies zijn die je thema niet biedt, of je kunt gewoon je thema verder aanpassen. Je wilt bijvoorbeeld productrecensies in je winkel weergeven, wat je kunt doen door een app te installeren. Als je de functionaliteit van je thema wilt uitbreiden, kun je dit op de volgende manieren doen.

Aangepaste HTML of Liquid toevoegen

Sommige thema's bieden instellingen zodat je fragmenten van HTML of Liquid-code kunt toevoegen die kunnen worden weergegeven in de template, het gedeelte of het blok dat de instelling bevat. Met deze instellingen kun je veilig aangepaste code aan je onlinewinkel toevoegen zonder de code van je thema direct te bewerken, wat helpt om ervoor te zorgen dat je thema in aanmerking komt voor automatische upgrades.

Je kunt deze instellingen gebruiken voor de volgende taken:

• Gebruik een sectie Aangepaste Liquid om Liquid-variabelen in te voegen waar ze logisch zijn voor je bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld je verzendbeleid opnemen op je productpagina.
  • Gebruik de sectie Aangepaste Liquid om de code toe te voegen die nodig is om een app te integreren met je thema.

Raadpleeg de documentatie van je thema om te zien of je thema een aangepaste HTML- of Liquid-optie heeft.

Met Liquid-instellingen heb je alleen toegang tot beperkte Liquid-objecten en -tags. Voor meer informatie over de objecten en tags die je in een Liquid-instelling kunt gebruiken, ga je naar de documentatie over de Liquid-instelling op Shopify.dev.

Een app installeren

Je kunt apps installeren om functies en integraties aan je thema toe te voegen. Je kunt apps vinden in de Shopify App Store.

Online Store-apps kunnen op de volgende manieren integreren met je thema:

• Als een app-blok: met app-blokken kun je app-functionaliteit precies toevoegen waar je het in je thema wilt gebruiken. Je kunt app-blokken toevoegen, verwijderen en aanpassen via de themabewerker.

App-blokken kunnen alleen worden gebruikt met Online Store 2.0-thema's. Als je een vintage thema gebruikt, dan moet je de app-vermelding en documentatie lezen om te begrijpen of de app compatibel is met je thema.

• Als een ingesloten app: ingesloten apps zijn elementen die zweven of verschijnen als een overlay in je thema, of code aan je onlinewinkel toevoegen zonder zichtbaar te zijn voor je klanten. Je kunt de ingesloten apps inschakelen, uitschakelen en aanpassen via de themabewerker.

• Door de code van je thema te veranderen: sommige apps plaatsen code direct in de code van je thema om functionaliteit aan je thema toe te voegen. Je kunt de app aanpassen met de app-instellingen of met de themabewerker.

Als je thema een sectie Aangepaste Liquid biedt, dan kun je misschien je app code in een Custom Liquid sectie in de thema-editor zetten in plaats van je thema code direct te bewerken.

De themacode bewerken

Je kunt je themacode bewerken om gedetailleerde wijzigingen aan je onlinewinkel aan te brengen. Themabestanden bevatten Liquid, de sjabloontaal van Shopify, samen met HTML, CSS, JSON en JavaScript. Bewerk de code voor een thema alleen als je HTML en CSS kent en een basiskennis hebt van Liquid.

Als je de code van je thema bewerkt, dan maak je het misschien ongeschikt voor automatische upgrades. Je moet de code van je thema alleen bewerken als je de veranderingen die je nodig hebt, niet kunt aanbrengen met een HTML- of Liquid-instelling of een Shopify-app.

Als je een gratis thema van Shopify gebruikt, kan Shopify-ondersteuning je helpen om bepaalde aanpassingen aan je themacode aan te brengen. Raadpleeg de documentatie van je thema voor een lijst met beschikbare aanpassingen. Meer informatie over ondersteuning voor thema's.

Je kunt je themacode op de volgende manieren bewerken: