Je thema uitbreiden

Shopify-thema's bieden veel instellingen en aanpassingsopties. Je kunt je thema echter gewoon verder aanpassen. Je wilt bijvoorbeeld productrecensies in je winkel weergeven, wat je kunt doen door een app te installeren. Als je de functionaliteit van je thema wilt uitbreiden, kun je dit doen met behulp van aangepaste code of een app.

Aangepaste HTML of Liquid toevoegen

Sommige thema's bieden instellingen zodat je fragmenten van HTML of Liquid-code kunt toevoegen die kunnen worden weergegeven in de template, de sectie of het blok dat de instelling bevat. Met deze instellingen kun je veilig aangepaste code aan je webshop toevoegen zonder de code van je thema direct te bewerken, wat helpt om ervoor te zorgen dat je thema in aanmerking komt voor updates.

Je kunt deze instellingen gebruiken voor de volgende taken:

• Gebruik een sectie Aangepaste Liquid om Liquid-variabelen in te voegen waar ze logisch zijn voor je bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld je verzendbeleid opnemen op je productpagina.
  • Gebruik de sectie Aangepaste Liquid om de code toe te voegen die nodig is om een app te integreren met je thema.

Raadpleeg de documentatie van je thema om te zien of je thema een aangepaste HTML- of Liquid-optie heeft.

Met Liquid-instellingen heb je alleen toegang tot beperkte Liquid-objecten en -tags. Voor meer informatie over de objecten en tags die je in een Liquid-instelling kunt gebruiken, ga je naar de documentatie over de Liquid-instelling op Shopify.dev.

Aangepaste CSS toevoegen

Een CSS (Cascading Style Sheet) verandert hoe elementen worden weergegeven in je thema en kan de weergave van meerdere pagina's tegelijkertijd beheren. Je kunt je thema, in aanvulling op de instellingen die in een thema zijn ingebouwd, nog verder aanpassen door de functie Aangepaste CSS te gebruiken. Je kunt een aangepaste CSS aan je hele thema toevoegen of aan een specifiek gedeelte van een template in je thema.

Het aanpassen van je CSS vereist enige kennis van CSS en HTML. Voordat je je thema aanpast, moet je eerst weten welk ondersteuningsniveau beschikbaar is.

Een app installeren

Je kunt apps installeren om functies en integraties aan je thema toe te voegen. Je kunt apps vinden in de Shopify App Store.

Online Store-apps kunnen op de volgende manieren integreren met je thema:

• Als een app-blok: met app-blokken kun je app-functionaliteit precies toevoegen waar je het in je thema wilt gebruiken. Je kunt app-blokken toevoegen, verwijderen en aanpassen via de themabewerker.

• Als een ingesloten app: ingesloten apps zijn elementen die zweven of verschijnen als een overlay in je thema, of code aan je webshop toevoegen zonder zichtbaar te zijn voor je klanten. Je kunt de ingesloten apps inschakelen, uitschakelen en aanpassen via de themabewerker.

• Door de code van je thema te veranderen: sommige apps plaatsen code direct in de code van je thema om functionaliteit aan je thema toe te voegen. Je kunt de app aanpassen met de app-instellingen of met de themabewerker.

De themacode bewerken

Je kunt je themacode bewerken om gedetailleerde wijzigingen aan je webshop aan te brengen. Themabestanden bevatten Liquid, de templatetaal van Shopify, samen met HTML, CSS, JSON en JavaScript. Bewerk de code voor een thema alleen als je HTML en CSS kent en een basiskennis hebt van Liquid.

Als je een gratis thema van Shopify gebruikt, kan Shopify Support je helpen om bepaalde aanpassingen aan je themacode aan te brengen. Raadpleeg de documentatie van je thema voor een lijst met beschikbare aanpassingen. Meer informatie over ondersteuning voor thema's.

Je kunt je themacode op de volgende manieren bewerken: