Breid je thema uit met apps

Je kunt apps installeren om functies en integraties aan je thema toe te voegen. Je kunt apps vinden in de Shopify App Store.

Apps kunnen op de volgende manieren integreren met je thema:

• Als een app-blok: met app-blokken kun je app-functionaliteit precies toevoegen waar je het in je thema wilt gebruiken. Je kunt app-blokken toevoegen, verwijderen, opnieuw weergeven en aanpassen via de themabewerker.
  • Als een ingesloten app: ingesloten apps zijn elementen die zweven of verschijnen als een overlay in je thema, of code aan je webshop toevoegen zonder zichtbaar te zijn voor je klanten. Je kunt de ingesloten apps activeren, deactiveren, bekijken en aanpassen via de themabewerker.
  • Door aangepaste code toe te voegen: sommige apps plaatsen code direct in de code van je thema om functionaliteit aan je thema toe te voegen. Je kunt de app aanpassen met de app-instellingen of met de themabewerker.

Appblokken

Je kunt apps toevoegen als blokken in een sectie en als secties in een template. Hiermee kun je app-functionaliteit precies toevoegen waar je deze op een pagina wilt gebruiken. Je kunt app-blokken toevoegen, verwijderen, verplaatsen en aanpassen via de themabewerker.

App-blokken zijn mogelijk alleen compatibel met bepaalde paginatypen. Een app voor maattabellen is mogelijk alleen compatibel met productpagina's.

Een app-blok dat in een sectie wordt gebruikt:

Een app-blok dat in een sectie wordt gebruikt.

Een app-blok dat als sectie in een template wordt gebruikt:

Een app-blok dat als sectie in een template wordt gebruikt:

Ondersteuning app-blok in secties

Sommige themasecties ondersteunen mogelijk geen app-blokken. Om te bepalen welke van je themasecties app-blokken ondersteunen, raadpleeg je de documentatie van je thema of neem je contact op met je thema-ontwikkelaar.

Als een sectie app-blokken ondersteunt en je een compatibele app hebt geïnstalleerd, wordt er een sectie Apps weergegeven in de blokkiezer.

Een app-blok aan een sectie toevoegen

Een app-blok aan een template toevoegen

De app wordt toegevoegd als een blok in de sectie Apps. Je kunt extra app-blokken aan de sectie toevoegen. Je kunt ook meerdere Apps-secties aan een pagina toevoegen.

Ingesloten apps

Ingesloten apps zijn door de app geleverde elementen die zweven of worden weergegeven als een overlay in je thema, of die code aan je webshop toevoegen zonder zichtbaar te zijn voor je klanten. Een chat-app die bijvoorbeeld in de hoek van je winkel wordt weergegeven, of een analytics- of tracking-app kan aan je winkel worden toegevoegd als een ingesloten app. Ingesloten apps kunnen worden geactiveerd, gedeactiveerd en aangepast via de themabewerker. Ingesloten apps kunnen worden gebruikt voor elke themaversie.

Een insluitblok voor de app.

Activeer een ingesloten app

Apps toegevoegd aan themacode

Sommige apps plaatsen code rechtstreeks in de code van je thema om functionaliteit aan je thema toe te voegen. Nadat je de app hebt geïnstalleerd, ontvang je mogelijk instructies voor onboarding die het bewerken van je eigen code omvatten om app-functionaliteit toe te voegen waar je wilt dat deze in je thema wordt weergegeven. Je kunt de app aanpassen met behulp van de app-instellingen of met behulp van de themabewerker.

Als je thema een sectie Aangepaste Liquid biedt, dan kun je misschien je app code in een Custom Liquid sectie in de thema-editor zetten in plaats van je thema code direct te bewerken.