Themacode bewerken

Je kunt je themacode bewerken om gedetailleerde wijzigingen aan je webshop aan te brengen. De meeste bestanden die deel uitmaken van een thema bevatten Liquid, de templatetaal van Shopify. Themabestanden bevatten ook HTML, CSS, JSON en JavaScript. Bewerk de code voor een thema alleen als je HTML en CSS kent en een basiskennis hebt van Liquid.

Voordat je het thema aanpast

Voltooi de volgende aanbevolen taken om je voor te bereiden op het aanpassen van je thema:

De themacode bewerken

Je kunt de code voor je thema bewerken.

Stappen:

De code-editor toont een map met themabestanden aan de linkerkant en een ruimte om de bestanden te bekijken en te bewerken aan de rechterkant.

Wanneer je op een bestand in de map aan de linkerkant klikt, wordt dit in de code-editor geopend. Je kunt meerdere bestanden tegelijk openen en bewerken. Alle bestanden die je wijzigt, hebben een stip naast de bestandsnaam:

De map met themabestanden met een stip naast de gewijzigde bestanden

Dit kan je helpen bij te houden waar je wijzigingen hebt aangebracht.

Teruggaan naar een oudere versie van je thema

Als je themabestanden hebt gewijzigd en deze moet terugdraaien, kun je .liquid-bestanden afzonderlijk terugdraaien naar een tijd en datum voordat je de wijzigingen hebt aangebracht.

Stappen:

Theme Check

De code-editor bevat Theme Check, een functie die je helpt fouten te voorkomen door onmiddellijk feedback te geven als je de code schrijft en niet pas fouten te ontdekken als je thema live is.

In de code-editor kan Theme Check de volgende fouten in bewerkte code identificeren:

• een parser die scripts blokkeert, waardoor een webshop trager wordt;
  • tegenstrijdigheden tussen vertaalbestanden, zoals ontbrekende vertaalsleutels of vertalingen die niet overeenkomen in een bestand met landinstellingen;
  • ontbrekende templates.

Fouten worden aangeduid met een rode streep onder de code. Beweeg je muis over de rode onderstreping als je de fout wilt bekijken.

Voorbeeld van Theme Check die een codefout detecteert

Tutorials voor het aanpassen van themacode

Met de tutorials voor het aanpassen van themacode leer je hoe je wijzigingen in je webshop aanbrengt. De tutorials zijn geordend op basis van het type pagina of functie dat wordt gewijzigd.

Tutorials voor het aanpassen van thema's worden gedeeld door de versie van thema-architectuur die ze gebruiken. Ontdek hoe je je versie van je thema-architectuur kunt identificeren.

Hulp bij aanpassingen

Als je hulp nodig hebt bij het wijzigen van je thema, kun je contact opnemen met de ontwikkelaar van je thema voor ondersteuning.

Zie Aanvullende bronnen voor ondersteuning van thema's om te zien welke andere bronnen beschikbaar zijn om je te helpen bij het aanpassen van thema's.