De tekst in thema's wijzigen

Je kunt je webshop aanpassen door in het Shopify-beheercentrum de standaardtekst in je thema te wijzigen. Je kunt bijvoorbeeld Winkelwagen veranderen in Boodschappentas, of Uitverkocht in Niet beschikbaar.

Overzicht van de thema-contentbewerker

Gebruik de thema-contentbewerker om de tekst te wijzigen die in je webshop wordt weergegeven voor je standaardtaal.

Als je je thema-content in andere talen wilt beheren, werk je de vertalingen bij met de Translate & Adapt-app, gebruik je CSV-bestanden of gebruik je een compatibele app van derden.

De standaardtekst in je thema wijzigen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar webshop > Thema's.

2. Klik op ... naast het thema dat je wilt bewerken.

3. Selecteer Standaard thema-content bewerken in de vervolgkeuzelijst.

4. Klik op het tabblad of de categorie met de tekst die je wilt wijzigen, of gebruik de zoekbalk Artikelen filteren om zinnen of woorden te zoeken die je wilt wijzigen.

5. Klik op ... aan de rechterkant om verborgen tabbladen of categorieën weer te geven:

6. Bewerk de tekst.

7. Klik op Opslaan.

Categorieën voor thema-content

De bewerker van thema-content bevat de volgende categorieën:

Beschrijving van content tabblad voor taaleditor
Categorie Beschrijving
Algemeen Algemene tekst en berichten, waaronder formulierinzendingen, social links en alt-tekst, en Powered by Shopify.
Nieuwsbrief Content en berichten die worden weergegeven voor klanten die zich op je nieuwsbrief abonneren.
Toegankelijkheid Berichten die zijn gekoppeld aan toegang tot content, waaronder fouten, vernieuwen en recensies.
Blogs Alle elementen die horen bij het lezen, plaatsen en becommentariëren van blogartikelen
Onboarding Alle standaardtitels, producttitels in templates en collectietitels.
Producten Berichten die betrekking hebben op het bekijken van producten, productbeschikbaarheid, afhalen en media die aan producten zijn gekoppeld.
Templates Contactformuliervelden, berichten voor zoekresultaten en basisvoorwaarden voor zoeken.
Lokalisatie Content voor land/regio en taal.
Cadeaubonnen Teksten die betrekking hebben op het uitgeven, gebruiken en beheren van cadeaubonnen.
Ontvanger Berichten en labels met betrekking tot het verzenden van cadeaus.
Secties Content die wordt weergegeven in de koptekst of in de voettekst, zoals navigatie en tekst met betrekking tot de winkelwagen.
Checkout en systeem Alle content in de checkout en systeemtitels, fouten en kennisgevingen.
Accounts (nieuw) Berichten en labels die zijn gekoppeld aan klantaccounts (nieuw), waaronder navigatie en structuur, profiel, bestelgegevens en -status en verzending en bezorging.
Accounts (klassiek) Berichten en labels die zijn gekoppeld aan klantaccounts (klassiek), waaronder aanmeldingsgegevens, bestellingen en het opnieuw instellen van het wachtwoord.

De standaardtekst van de Shop Pay-checkout bijwerken

Sommige wijzigingen die je in de categorie Checkout en systeem van de thema-contentbewerker aanbrengt, worden ook toegepast op de Shop Pay-checkout.

In het kader van de Richtlijnen voor het gebruik van handelsmerken van Shop Pay kunnen bepaalde teksten in de Shop Pay-checkout niet worden aangepast. Deze worden ook niet bijgewerkt wanneer je de themacontentbewerker gebruikt. De tekst voor Shop Pay-termijnbetalingen en Shop Cash kan niet worden aangepast.

Ondersteunde taalaanpassingen voor Shop Pay-checkout

Alle velden in de volgende secties van de categorie Checkout en systeem zijn van toepassing op de Shop Pay-checkout wanneer je deze hebt aangepast:

• Checkout: Land wijzigen
  • Checkout: Contextuele beschikbaarheid
  • Checkout: Afhalen ter plaatsen
  • Marketing bij checkout
  • Samenvatting checkoutbestelling
  • Checkout: Afhaalpunt
  • Checkout: Na aankoop
  • Checkout: Verzendfouten
  • Checkout: Winkelbeleid
  • Checkout: Voorraad
  • Checkout: Abonnementen
  • Checkout: Aanvragen beperken
  • Fooi bij checkout

De volgende secties bevatten enkele velden die van toepassing zijn op de Shop Pay-checkout, terwijl andere velden niet worden ondersteund:

• Checkout: Bezorgopties
  • Fouten bij checkout
  • Checkout: Algemeen
  • Checkout: Verzenden

Niet-ondersteunde aanpassingen voor Shop Pay-checkout

De velden in de volgende secties van de categorie Checkout en systeem worden bij aanpassing niet toegepast op de Shop Pay-checkout:

• Checkout: Alternatieve betaalmethode
  • Checkout: Facturering
  • Checkout-contact
  • Checkout: Klantaccount
  • Checkout: Foutpagina terminal
  • Checkout: Geen adreslocatie
  • Checkout: Meldingenbanner
  • Checkout: Fouten bij bestellingen
  • Checkoutbetaling
  • Checkout: Fouten bij betalingen
  • Checkout: Betalingsgateway
  • Checkout: Verwerking
  • Checkout: Beoordeling
  • Checkout: Sessiefouten
  • Checkout: Wallets