Je thema bewerken

Je kunt je thema bewerken om de content, opmaak, typografie en kleuren van je onlinewinkel aan te passen. Elk thema heeft secties en instellingen waarmee je de look-and-feel van je winkel kunt wijzigen zonder dat je code hoeft te bewerken.

Voordat je het thema aanpast

Voordat je het thema aanpast, is het een goed idee om de volgende taken uit te voeren:

Bewerk de content en instellingen voor je thema

Stappen

Verschillende typen pagina's hebben verschillende themasecties. Wanneer je de themabewerker voor het eerst opent, worden de secties voor de homepage weergegeven. Als je de secties voor andere pagina's wilt openen, selecteer het paginatype in het vervolgkeuzemenu bovenaan de pagina.

Vervolgkeuzemenu themabewerker

Met behulp van de themabewerker kun je de content bewerken die in je winkel wordt weergegeven door themasecties te kiezen en te bewerken. Je kunt de zoekfunctie van de winkel ook wijzigen met behulp van de algemene thema-instellingen.

Ga naar Secties en Thema-instellingen voor meer informatie over het bewerken van secties en thema-instellingen.

Themabewerker

De themabewerker geeft een boomweergave weer van alle content voor de template die je momenteel in de zijbalk bekijkt. Vouw een sectieknooppunt uit met behulp van het pictogram de blokken te bekijken, of klap het in met behulp van het inklappictogram de blokken te verbergen. Je kunt op elk gedeelte of blok klikken om de instellingen te bekijken.

Vouw secties uit en klap in om blokken te bekijken

Zijbalkmodi

De themabewerker biedt twee modi om gebruik te maken van alle ruimte op je scherm.

De dubbele zijbalkmodus is voor bredere browservensters en grotere schermen, en de enkele zijbalkmodus is voor smallere browservensters en kleinere schermen. De zijbalkmodus bepaalt waar het deelvenster in de editor wordt weergegeven.

Dubbele zijbalkmodus

Als je een scherm hebt dat groter is dan 1600 pixels breed en je browservenster volledig is uitgevouwen, of als je browservenster is uitgevouwen tot minimaal 1600 pixels breed, zie je twee zijbalken. De zijbalk aan de linkerkant bevat het navigatiepaneel en de rechter zijbalk bevat het instellingspaneel.

Het instellingspaneel verschijnt aan de rechterkant van het scherm in de dubbele zijbalkmodus

Modus enkele zijbalk

Smallere browsers hebben slechts één zijbalk om ruimte te creëren voor het voorbeeld van het thema. Wanneer je op een sectie of blok klikt om het te bewerken, wordt het instellingspaneel bovenin je navigatiepaneel in de zijbalk geopend.

Het instellingspaneel wordt weergegeven als een overlay van het navigatiepaneel in de modus enkele zijbalk

Secties en blokken

In de lijst met secties en blokken worden standaard alle blokken voor de secties op een pagina weergegeven.

Secties die deel uit maken van de kop- of voettekst zijn standaard ingeklapt, maar je kunt ze zien als je op het uitvouwpictogram naast de sectienaam klikt.

Secties verwijderen

Je kunt voor elk artikel een sectie of blok verwijderen uit een sjabloon vanuit het instellingenscherm. De knop Verwijder sectie verschijnt onderaan de instellingen van de sectie.

Verwijder een sectie met de knop Sectie verwijderen

Stappen

1. Klik op of blokkeer in de zijbalk van de themabewerker de sectie die je wilt verwijderen.
  2. Klik op Sectie verwijderen of Blok verwijderen.
  3. Klik op Opslaan. Klik bij het bewerken van een gepubliceerd thema op Publiceren om je wijzigingen op te slaan en ze live te maken in je winkel.

Blokken verbergen

Je kunt elk gedeelte of blok verbergen met behulp van het oogpictogram.

Verwijder een sectie met de knop Sectie verwijderen

Templates

Je hebt toegang tot alle sjablonen van je thema via de paginaselectie in de bovenste balk van de themabewerker.

Als je een thema van Online Store 2.0 gebruikt, kun je ook rechtstreeks vanuit de paginaselectie een nieuw sjabloon aanmaken door op de optie Nieuw sjabloon te klikken.

Sjablonen weergeven met specifieke bronnen

Wanneer je een sjabloon bekijkt, kun je zien hoe deze eruitziet met alle compatibele bronnen uit je winkel. Als je bijvoorbeeld een productsjabloon bekijkt, kun je deze met elk product in je winkel testen.

Stappen

1. Selecteer in de paginaselectie voor de themabewerker het sjabloon waar je een voorbeeld van wilt bekijken.
  2. Klik in het navigatiepaneel in het gedeelte Voorbeeld op Wijzigen.
  3. Selecteer in het menu Selecteren de bron waar je een voorbeeld van wilt bekijken.

Acties ongedaan maken en opnieuw uitvoeren

Wijzigingen ongedaan maken en opnieuw uitvoeren

Met de knop Ongedaan maken wordt je recentste wijziging ongedaan gemaakt, en met de knop Opnieuw uitvoeren wordt een wijziging die je ongedaan had gemaakt opnieuw doorgevoerd. Als je meer dan een keer op de knop Ongedaan maken klikt, worden je wijziging één voor één ongedaan gemaakt. Je vindt de knoppen Ongedaan maken en Opnieuw uitvoeren op de werkbalk van de themabewerker.

De knoppen Ongedaan maken en Opnieuw uitvoeren op de werkbalk van de themabewerkers

Klik op de knop Ongedaan maken om de volgende wijzigingen terug te draaien:

• secties toevoegen, opnieuw rangschikken en verwijderen
  • kleuren, lettertypen en andere instellingen toepassen op het tabblad Thema-instellingen
  • een themastijl opnieuw instellen.

Documentatie bekijken, ondersteuning krijgen en je themaversie controleren

De links naar de documentatie van je thema en ondersteuningsinformatie zijn te vinden in het menu Meer in de menubalk. In dit menu kun je ook de themaversie en gegevens van de maker controleren.

Gebruik de knop Meer om toegang te krijgen tot thema-informatie.

Hulp bij aanpassingen

Als je hulp nodig hebt bij het wijzigen van je thema, kun je contact opnemen met de ontwikkelaar van je thema voor ondersteuning.

Zie Aanvullende bronnen voor ondersteuning van thema's om te zien welke andere bronnen beschikbaar zijn om je te helpen bij het aanpassen van thema's.