Structuur vintage thema

Hoewel elk thema anders is, hebben alle thema's een aantal veelvoorkomende functies. Alle vintage thema's hebben dezelfde basiselementen, inclusief secties en instellingen. Je kunt ook dezelfde soorten pagina's gebruiken en alle pagina's bevatten enkele standaardelementen. De volgende elementen en paginatypen vormen de structuur van een thema.

Secties

Thema-content wordt gebouwd met secties. Secties zijn aanpasbare blokken met content die de opmaak en het uiterlijk van verschillende pagina's van je onlinewinkel bepalen. Je kunt secties toevoegen, verwijderen, bewerken en aanpassen met behulp van de bijgewerkte themabewerker.

De thema's van Shopify hebben de volgende soorten secties:

• Statische secties: secties die worden weergegeven op vooraf bepaalde locaties in je onlinewinkel. Deze secties kunnen niet worden verwijderd of herschikt. Statische secties kunnen kop-en voetteksten, navigatie secties of contentsecties bevatten op pagina's zoals productpagina's en collectiepagina's. De sectie Product bepaalt bijvoorbeeld het uiterlijk van elke productpagina in je onlinewinkel.
  • Dynamische secties: optionele secties die je kunt gebruiken om de indeling van je homepage aan te passen. Elk thema heeft een unieke reeks dynamische secties om uit te kiezen. Op de homepage van je winkel, kun je dynamische secties toevoegen, verplaatsen en verwijderen om de pagina-indeling te maken. Je kunt maximaal 25 dynamische secties op je homepage hebben.

Je kunt meer leren over de unieke selectie secties van your theme en hoe je ze kunt aanpassen aan je behoeftes.

Meer informatie over secties.

Instellingen

Je kunt thema-instellingen gebruiken om wijzigingen aan te brengen in de typografie, kleuren, koppelingen naar sociale media en afrekeningsinstellingen van je onlinewinkel.

Met themasecties kun je de thema-instellingen aanpassen vanuit de themabewerker. Wanneer je je thema-instellingen wijzigt, zijn de wijzigingen van toepassing op je hele onlinewinkel.

Meer informatie over instellingen.

Pagina-elementen

Alle pagina's van een vintage thema bevatten deze pagina-elementen:

Elementen die deel uitmaken van alle pagina's van een thema
Element Beschrijving
Hoofdtekst Het gebied op elke pagina van je onlinewinkel tussen de koptekst en de voettekst. In tegenstelling tot de kop- en voettekst, die vaste elementen zijn die op elke pagina hetzelfde blijven, is de hoofdtekst van de pagina dynamisch en bevat deze content die verandert, afhankelijk van de pagina waarop je je bevindt.
Voettekst De contentcontainer die onderaan elke pagina van je winkel wordt weergegeven. De voettekst kan menu's, pictogrammen voor social media, contactgegevens of een nieuwsbriefaanmelding bevatten.
Koptekst De contentcontainer die bovenaan elke pagina van je winkel wordt weergegeven. De koptekst bevat doorgaans de naam van je winkel, je logo, navigatie in het hoofdmenu en de winkelwagen.
Navigatie Een menu of een reeks menu's waarmee klanten je onlinewinkel kunnen verkennen of hierin kunnen navigeren. De navigatie van het hoofdmenu is opgenomen in de koptekst van een thema.

Paginatypen

Alle vintage thema's bevatten dit soort pagina's:

Pagina's opgenomen in alle thema's
Pagina Beschrijving
Artikel De artikelpagina bevat de content van één blogartikel.
Blog De blogpagina bevat de titel en beschrijving van je blog en fragmenten van en links naar je blogartikelen.
Winkelwagen De winkelwagenpagina bevat een overzicht van alle producten die een klant aan de winkelwagen heeft toegevoegd, een subtotaal en een totale prijs voor de bestelling en een knop Checkout waarmee klanten naar de beveiligde checkoutpagina's van Shopify gaan. Wanneer er geen producten zijn toegevoegd, wordt op de lege winkelwagenpagina de link Doorgaan met winkelen weergegeven. Hiermee kunnen klanten teruggaan om meer producten te bekijken.
Collectie Je kunt je producten in collecties onderbrengen zodat klanten deze eenvoudiger kunnen vinden. Op de collectiepagina worden alle producten weergegeven die je in een bepaalde collectie hebt opgenomen.
Collectielijst Op de pagina Collectielijst worden alle collecties in je winkel weergegeven. Deze pagina is te vinden op de URL `jouw-winkel.com/collecties`.
Contact De contactpagina bevat een formulier dat klanten kunnen gebruiken om contact met je op te nemen.
Aangepast Een aangepaste pagina is een pagina die je in de sectie Pagina's van je Shopify-beheercentrum maakt.
Klant Klantpagina's zijn alleen toegankelijk als je klantaccounts hebt ingeschakeld in het gebied Instellingen > Checkout van je Shopify-beheercentrum. Deze bestaan uit de registratiepagina, de inlogpagina en de accountpagina voor klanten. De accountpagina voor klanten bevat het bezorgadres van de klant en informatie over bestaande bestellingen.
Homepage De homepage is de hoofdpagina van je onlinewinkel. Dit is de standaardpagina die wordt geopend wanneer een klant je website bezoekt.
Wachtwoord De wachtwoordpagina is één pagina waarmee je tijdelijk kunt voorkomen dat klanten je onlinewinkel kunnen zien. Je kunt een wachtwoordpagina gebruiken voordat je je winkel opent of wanneer je op vakantie bent. Op de wachtwoordpagina kun je de startdatum van je winkel weergeven, het type producten dat je verkoopt, recente berichtgeving in de media of details over een aanstaande uitverkoop. De wachtwoordpagina bevat ook een e-mailveld waarmee klanten zich kunnen aanmelden als ze in de toekomst nieuwsbrieven van je willen ontvangen.
Product De productpagina bevat een product en de bijbehorende varianten. Het bevat productafbeeldingen, prijsinformatie, een productbeschrijving en een knop Aan winkelwagen toevoegen.
Zoeken De zoekpagina bevat een zoekbalk en een lijst met zoekresultaten.