Thema-instellingen voor Brooklyn

Thema-instellingen bepalen de lettertypen, kleuren, koppelingen naar social media van je onlinewinkel. Je kunt de thema-instellingen ook gebruiken om het uiterlijk van je checkout aan te passen.

Kleuren

Je kunt de kleuren kiezen voor de verschillende delen van je onlinewinkel.

Je kleurinstellingen aanpassen

1. Klik op Thema-instellingen.
  2. Klick op Kleuren.
  3. Klik voor elk type content op het kleurstaal om de kleurkiezer te gebruiken. Het gedeelte Onlangs geselecteerd geeft de kleuren aan die je onlangs hebt geselecteerd voor je thema. Het gedeelte Op dit moment gebruikt geeft de kleuren aan die je momenteel gebruikt in andere delen van je thema.

Als je de kleur transparant wilt maken, klik op Geen.

4. Klik op Opslaan.

Typografie

Je kunt de tekenstijl en -grootte voor de tekst in je online winkel instellen. Je kunt een systeemlettertype of een aangepast lettertype kiezen.

Het wordt aanbevolen om systeemlettertypen in je winkel te gebruiken. Door systeemlettertypen te gebruiken, hoef je geen nieuwe lettertypen naar de computer van de klant te downloaden, wat een negatieve invloed kan hebben op de laadsnelheid van je winkel. Het lettertype dat op de computer van de klant wordt weergegeven, is afhankelijk van hun besturingssysteem. Meer informatie over systeemlettertypen.

Je typografie-instellingen aanpassen

1. Klik op Thema-instellingen.

2. Klik op Typografie.

3. Klik voor elk type tekst op Wijzigen om de lettertypekiezer te gebruiken.

4. Verken lettertypen met het zoekveld of door te klikken op Meer laden.

Ga naar de lettertypenbibliotheek van Shopify om alle beschikbare lettertypen te bekijken.

5. Klik op de naam van het lettertype dat je wilt gebruiken.

6. Als je het lettertype wilt wijzigen in een andere stijl, klik je op de naam van de huidige tekenstijl en selecteer je vervolgens een nieuwe tekenstijl in het vervolgkeuzemenu.

7. Klik op Selecteren.

8. Klik op Opslaan.

Winkelwagenpagina

Je kunt je winkelwagenpagina aanpassen. Gebruik de instellingen om te kiezen welke stijl voor de winkelwagen moet worden gebruikt, en laat klanten een notitie toevoegen aan hun bestelling. Klanten kunnen notities voor winkelwagen gebruiken om speciale instructies te geven over het voorbereiden of afleveren van een bestelling. Wanneer een klant een notitie schrijft, verschijnt deze in het gedeelte Notities van hun bestelling in je Shopify-beheercentrum.

Je winkelwagenpagina aanpassen

1. Klik op thema-instellingen.
  2. Klik op Winkelwagenpagina.
  3. Stel je type winkelwagen in: - Pagina - De winkelwagen is een afzonderlijke pagina, wat betekent dat klanten de productpagina verlaten wanneer ze een product in de winkelwagen plaatsen

• Lade - De winkelwagen wordt vanaf de rechterkant van de pagina uitgeschoven, wat betekent dat klanten op de productpagina blijven wanneer ze een product in de winkelwagen plaatsen
  4. Optioneel: Vink Opmerkingen bij bestellingen inschakelen aan, zodat klanten een notitie aan hun bestelling kunnen toevoegen.

5. Klik op Opslaan.

Social media

Je kunt knoppen voor sociaal delen voor je producten en blogposts, en links naar je sociale media-accounts toevoegen. Links naar je social media-accounts worden in de voettekst van je onlinewinkel weergegeven.

Je instellingen voor social media aanpassen

1. Klik op Thema-instellingen.

2. Klik op Social media.

3. Schakel een of meer van de volgende opties in om knoppen voor het delen via social media aan je producten en blogberichten toe te voegen:

- Delen op Facebook - Twitteren op Twitter - Pinnen op Pinterest (niet beschikbaar voor delen van blogposts)

1. Als je links naar je sociale media-accounts wilt toevoegen, voer je in de velden onder Accounts de links naar je accounts in. Voer volledige links in, zoals https://instagram.com/shopify of https://twitter.com/shopify.

2. Klik op Opslaan.

Favicon

Je kunt een pictogram voor favorieten, of een favicon, toevoegen, waarmee je je onlinewinkel kunt promoten. Een favicon wordt op de volgende plaatsten weergegeven:

• op het tabblad van je webbrowser
  • de geschiedenis van je webbrowser
  • als pictogrammen op je bureaublad
  • naast je onlinewinkelnaam wanneer deze is gemarkeerd als bladwijzer

Meer informatie over favicons.

Je favicon aanpassen

1. Klik op thema-instellingen.
  2. Klik op favicon.
  3. Klik in het gebied favicon-afbeelding op afbeelding selecterenen voer een van de volgende handelingen uit: - Klik op het tabblad Bibliotheek als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar je Shopify-beheercentrum.

• Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en vervolgens op Uploaden.
  4. Alternatieve tekst aan je favicon-afbeelding toevoegen:

1. Klik op bewerken.
    2. Voer in het venster afbeelding bewerken een korte beschrijving van de afbeelding in.
    3. Klik op Opslaan.
  5. Klik op Opslaan.

Checkout

In dit gedeelte kun je de checkout van je winkel aanpassen. Zie Shopify Checkout voor meer informatie over de checkoutpagina van je winkel.

Themastijl

Veel thema's worden met meer dan één stijl geleverd. Themastijlen bepalen de standaardinstellingen van het thema. Wanneer je de stijl van een thema opnieuw instelt, gaan alle wijzigingen die je hebt aangebracht in de thema-instellingen verloren. Je verliest geen content, zoals tekst en afbeeldingen.

In de Shopify Theme Store kun je een voorbeeld van alternatieve stijlen voor Brooklyn bekijken.

1. Klik op Thema-instellingen.

2. Klik op Themastijl.

3. Selecteer de themastijl die je wilt toepassen.

4. Klik op Stijl wijzigen.