Thema-instellingen voor Express

Je kunt thema-instellingen gebruiken om de kleuren en typografie van je onlinewinkel aan te passen. Je kunt ook links instellen op je sociale media-accounts, je winkelwageninstellingen bewerken en een favicon toevoegen.

Kleuren

Je kunt de kleuren kiezen voor de verschillende delen van je onlinewinkel.

Je kleurinstellingen aanpassen

1. Klik op Thema-instellingen.
  2. Klick op Kleuren.
  3. Om de kleur van het content type te wijzigen, klik je op het kleurstaal om zo de kleurkiezer te openen. Het onlangs geselecteerde gebied toont kleuren die je onlangs hebt geselecteerd voor je thema. Het gebied dat momenteel wordt gebruikt, toont kleuren die je momenteel gebruikt in andere delen van je thema.

Om een specifieke hex-kleurcode in te stellen, klik je op het tekstveld om de kleur in te voeren.

Om de kleur in te stellen op transparant, verwijder je de hex-codewaarde uit het tekstveld.

4. Klik op Opslaan.

Typografie

Je kunt de tekenstijl en -grootte voor de tekst in je online winkel instellen. Je kunt een systeemlettertype of een aangepast lettertype kiezen.

Het wordt aanbevolen om systeemlettertypen in je winkel te gebruiken. Door systeemlettertypen te gebruiken, hoef je geen nieuwe lettertypen naar de computer van de klant te downloaden, wat een negatieve invloed kan hebben op de laadsnelheid van je winkel. Het lettertype dat op de computer van de klant wordt weergegeven, is afhankelijk van hun besturingssysteem. Meer informatie over systeemlettertypen.

Je typografie-instellingen aanpassen

1. Klik op Thema-instellingen.

2. Klik op Typografie.

3. Klik voor elk type tekst op Wijzigen om de lettertypekiezer te gebruiken.

4. Verken lettertypen met het zoekveld of door te klikken op Meer laden.

Ga naar de lettertypenbibliotheek van Shopify om alle beschikbare lettertypen te bekijken.

5. Klik op de naam van het lettertype dat je wilt gebruiken.

6. Als je het lettertype wilt wijzigen in een andere stijl, klik je op de naam van de huidige tekenstijl en selecteer je vervolgens een nieuwe tekenstijl in het vervolgkeuzemenu.

7. Klik op Selecteren.

8. Klik op Opslaan.

Stijl

Instellingen in de stijlcategorie brengen wijzigingen aan in meerdere pagina's en secties in je thema. Hieronder staan de instellingen die je kunt wijzigen:

• Productpagina's in een overlay weergeven: geef aan of je gebruikers naar een nieuwe pagina wilt leiden of de productpagina wilt weergeven in een overlay op de homepage.

Als je de productpagina in een overlay weergeeft, kun je de beschikbaarheid voor afhaling niet tonen.

• Randstijl: selecteer of je scherpe of afgeronde hoeken wilt gebruiken op elementen in je thema, zoals knoppen, badges en kaarten. (Versie 1.11.0+)

Winkelwagenoptie

Express heeft een winkelwagenoptie waarmee klanten snel de inhoud van hun winkelwagen kunnen bekijken en vervolgens door kunnen gaan met winkelen.

Met Express kun je je klanten instructies laten invoeren bij hun bestelling door opmerkingen bij bestellingen in te schakelen in de winkelwagenoptie.

De instellingen van je winkelwagen aanpassen

1. Klik op thema-instellingen.
  2. Klik op Winkelwagenoptie.
  3. De instellingen van de winkelwagen aanpassen: - Selecteer Winkelwagenoptie weergeven om de winkelwagenoptie in te schakelen.

• Als je bestelnotities wilt inschakelen, selecteer je Notitie voor winkelwagen weergeven.
  4. Klik op Opslaan.

Social media

Je kunt knoppen voor sociaal delen voor je producten en blogposts, en links naar je sociale media-accounts toevoegen.

Je instellingen voor social media aanpassen

1. Klik op Thema-instellingen.

2. Klik op Social media.

1. Klik in het gebied Afbeelding voor sociaal delen op Afbeelding selecteren of Gratis afbeeldingen ontdekken als je een afbeelding voor sociaal delen wilt uploaden.
  3. Schakel een of meer van de volgende opties in om knoppen voor het delen via social media aan je producten en blogberichten toe te voegen:

- Delen op Facebook - Twitteren op Twitter - Pinnen op Pinterest (niet beschikbaar voor delen van blogposts)

1. Als je links naar je sociale media-accounts wilt toevoegen, voer je in de velden onder Accounts de links naar je accounts in. Voer volledige links in, zoals https://instagram.com/shopify of https://twitter.com/shopify.

1. Als je de stijl van de knoppen voor het delen wilt wijzigen, selecteer je Volledig gemerkt of Alleen logo in het menu Knopstijl.
  2. Klik op Opslaan.

Favicon

Je kunt een pictogram voor favorieten, of een favicon, toevoegen, waarmee je je onlinewinkel kunt promoten. Een favicon wordt op de volgende plaatsten weergegeven:

• op het tabblad van je webbrowser
  • de geschiedenis van je webbrowser
  • als pictogrammen op je bureaublad
  • naast je onlinewinkelnaam wanneer deze is gemarkeerd als bladwijzer

Meer informatie over favicons.

Je favicon aanpassen

1. Klik op thema-instellingen.
  2. Klik op favicon.
  3. Klik in het gebied favicon-afbeelding op afbeelding selecterenen voer een van de volgende handelingen uit: - Klik op het tabblad Bibliotheek als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar je Shopify-beheercentrum.

• Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en vervolgens op Uploaden.
  4. Alternatieve tekst aan je favicon-afbeelding toevoegen:

1. Klik op bewerken.
    2. Voer in het venster afbeelding bewerken een korte beschrijving van de afbeelding in.
    3. Klik op Opslaan.
  5. Klik op Opslaan.

Checkout

In dit gedeelte kun je de checkout van je winkel aanpassen. Zie Shopify Checkout voor meer informatie over de checkoutpagina van je winkel.

Themastijl

Veel thema's worden met meer dan één stijl geleverd. Themastijlen bepalen de standaardinstellingen van het thema. Wanneer je de stijl van een thema opnieuw instelt, gaan alle wijzigingen die je hebt aangebracht in de thema-instellingen verloren. Je verliest geen content, zoals tekst en afbeeldingen.

In de Shopify Theme Store kun je een voorbeeld van alternatieve stijlen voor Express bekijken.

1. Klik op Thema-instellingen.

2. Klik op Themastijl.

3. Selecteer de themastijl die je wilt toepassen.

4. Klik op Stijl wijzigen.