Tips voor Minimal

Dit artikel beschrijft een aantal handige tips en procedures voor het instellen van Minimal voor je onlinewinkel.

Tips voor afbeeldingen

Hieronder zie je enkele tips voor het weergeven van afbeeldingen met Minimal.

Productafbeeldingen

Foto's met een hoge resolutie zien er voor je klanten stijlvoller en professioneler uit in het Minimal-thema. Daarom raden we je aan afbeeldingen van minimaal 1024 x 1024 px te gebruiken. Je afbeeldingen kunnen een maximale grootte hebben van 2048 x 2048 px.

Zeer grote afbeeldingen zijn met name belangrijk als je de inzoomfunctie wilt gebruiken.

Wanneer productafbeeldingen naast elkaar op collectiepagina's worden weergegeven, hebben deze mogelijk verschillende grootten. Om ervoor te zorgen dat je afbeeldingen er even groot uitzien, moet je dezelfde breedte-/hoogteverhouding gebruiken voor alle afbeeldingen die je uploadt en instelt als uitgelichte afbeeldingen voor je producten.

Als de afbeelding van het hoofdproduct op je productpagina te klein lijkt, kun je de opmaak aanpassen om het groter te maken.

Vergroot het formaat van afbeeldingen op productpagina's

Als je afbeeldingen met een hoge resolutie hebt geüpload, maar de afbeelding van het hoofdproduct op je productpagina lijkt te klein, overweeg dan om de brede indeling in te schakelen en de positie van het product te wijzigen.

Brede opmaak inschakelen

1. Ga naar Thema-instellingen > Opmaak.
  2. Schakel Brede indeling inschakelen in.
  3. Klik op Opslaan.

De positie van het productminiatuur wijzigen

1. Selecteer Productpagina's.
  2. Klik op de sectie Productpagina's.
  3. Selecteer Onder hoofdafbeelding in het vervolgkeuzemenu Positie van productafbeelding.
  4. Klik op Opslaan.

Maak menu's op je navigatiepagina als je vervolgkeuzelijsten aan je hoofdmenu wilt toevoegen.

Tips voor producten

Je kunt een Uitverkoop-Badge of een Uitverkochte-overlay aan je producten toevoegen met Minimal.

Een uitverkoopbadge toevoegen aan producten

Je kunt een circulaire Uitberkoop-badge toevoegen aan producten op je collectiepagina's. Als de Prijsvergelijking hoger is dan de prijs van het product, wordt de badge weergegeven op het product op je collectiepagina's.

1. Stel een Prijsvergelijking in die hoger is dan de Prijs voor je product of variant.
  2. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Onlinewinkel > Thema's.
  3. Klik naast Minimaal op Aanpassen.
  4. Open de vervolgkeuzelijst bovenaan de pagina.
  5. Collectiepagina's selecteren.
  6. Klik op de sectie Collectiepagina's.
  7. Schakel Cirkel productverkoop in.
  8. Klik op Opslaan.

De overlay Uitverkocht toevoegen aan uitverkochte producten

Als het voorraadniveau van het product 0 is en Doorgaan met verkopen wanneer niet op voorraad is ingeschakeld, wordt de overlay weergegeven op het uitverkochte product op je collectiepagina's.

1. Collectiepagina's selecteren.
  2. Klik op de sectie Collectiepagina's.
  3. Schakel Kring uitverkocht product weergeven in.
  4. Klik op Opslaan.

Tips voor het opmaken

Je kunt de brede opmaal inschakelen om grotere afbeeldingen weer te geven, ruimte voor tekst te bieden en minder lege ruimte (of witruimte) in je onlinewinkel weer te geven wanneer je het op desktop bekijkt.

Brede opmaak inschakelen

1. Ga naar Thema-instellingen > Opmaak.
  2. Schakel Brede indeling inschakelen in.