Productfilters inschakelen

Filters zorgen ervoor dat je productfilteren kan instellen op je collectiepagina's. Als je filteren inschakelt, kunnen klanten je producten filteren op beschikbaarheid, producttype, kleur, of andere opties, zodat ze de producten kunnen vinden die hen het meest interesseren.

Controleer of je thema filteren ondersteunt

Filteren van collecties is inbegrepen bij alle Onlinewinke 2.0-thema's.

Om collectiefilters te kunnen gebruiken, moet een Online Store 2.0-thema zijn geïnstalleerd. Als je Online Store 2.0-thema is geïnstalleerd maar niet in gebruik is, kun je nog steeds filteropties voor je winkel bekijken en instellen, maar de opties zijn niet zichtbaar voor klanten.

Je kunt bepalen of je thema filteren ondersteunt door naar Onlinewinkel > Navigatie in je Shopify-beheercentrum. Als filteren niet wordt ondersteund door je thema, wordt er een bericht weergegeven in het gedeelte Collectiefilters. Je kunt nog steeds filters voor je winkel maken, maar ze worden niet weergegeven in je onlinewinkel, tenzij je thema de functie ondersteunt.

Beschikbare filters

Filters voor beschikbaarheid en primaire prijs zijn standaard inbegrepen. Je productvarianten bepalen welke extra filteropties beschikbaar zijn. Als je bijvoorbeeld kleding verkoopt met verschillende varianten voor de maat, kun je een filter inschakelen op maat.

Filters toevoegen

Selecteer de filters die op je collectiepagina's zullen verschijnen.

Stappen

1. Scrol omlaag naar Collectiefilters.
  2. Klik in de vervolgkeuzelijst op Filter toevoegen.
  3. Klik op Productopties en selecteer vervolgens een of meer filteropties in de lijst.
  4. Klik op Klaar om je productopties op te slaan.
  5. Klik op Opslaan om je collectiefilters bij te werken.

Producten filteren

Als filteren binnen Collecties ingeschakeld is, worden de filteropties weergegeven boven de productvermeldingen van je onlinewinkel. Er is geen limiet aan het aantal filtercriteria dat een klant kan selecteren. Nadat de klant een filteroptie selecteert, wordt de weergegeven lijst van gefilterde producten meteen geüpdatet om producten weer te geven die overeenkomen met de geselecteerde criteria.

Een afbeelding van een online webwinkel met de filteropties onder een kop met de tekst 'Kleding'. De weergegeven filteropties zijn maat, merk, beschikbaarheid, prijs en producttype.