Webwinkel-filtering toevoegen

Met storefrontfilters kun je productfiltering instellen op je zoek- en collectiepagina's. Als je filteren inschakelt, kunnen klanten je producten filteren op beschikbaarheid, producttype, kleur, of andere opties, zodat ze de producten kunnen vinden die hen het meest interesseren.

Shopify Search & Discovery-app

Pas de filters in je winkel aan met de Shopify Search & Discovery-app. Met de app kun je ook zoekresultaten en productaanbevelingen aanpassen zodat je meer controle hebt over hoe klanten je producten ontdekken. Zie hoe je filters aanpast met de app.

Controleer of je thema filteren ondersteunt

Zorg ervoor dat een Online Store 2.0-thema is geïnstalleerd zodat je filters kunt gebruiken.

Je kunt bepalen of je thema filteren ondersteunt door naar webshop > Navigatie in je Shopify-beheercentrum. Als filteren niet wordt ondersteund door je thema, wordt er een bericht weergegeven in het gedeelte Collectie- en zoekfilters. Je kunt nog steeds filters voor je winkel maken, maar ze worden niet weergegeven in je webshop, tenzij je thema de functie ondersteunt.

Filters weergeven

Thema's die filteren ondersteunen, bevatten een sectie-instelling waarmee je filteren voor je webshop kunt activeren of deactiveren.

Voor door Shopify ontwikkelde thema's bevindt deze instelling zich in de sectie Productgrid van de pagina's Collecties en in de sectie Zoekresultaten van de pagina Zoeken.

Nadat de klant een filteroptie selecteert, wordt de weergegeven lijst van gefilterde producten meteen geüpdatet om producten weer te geven die overeenkomen met de geselecteerde criteria.

Een afbeelding van een online webshop met de filteropties onder een kop met de tekst 'Producten'. De weergegeven filteropties zijn beschikbaarheid, prijs, producttype en merk.