Beschikbare paginatypen in Dawn

Elke pagina heeft zijn eigen standaardsecties en instellingen.

Productpagina's

Productpagina's hebben standaard een sectie Productgegevens en een sectie Productaanbevelingen.

De sectie Productgegevens bevat de volgende standaardblokken:

• Tekst (geeft standaard het kenmerk vendor weer)
  • Titel
  • Tekst (geeft standaard het kenmerk product subtitle weer)
  • Prijs
  • Variantkiezer
  • Hoeveelheidskiezer
  • Koopknoppen
  • Beschrijving
  • Delen

Je kunt ook de volgende blokken toevoegen:

• Tekst
  • Aangepaste liquid
  • Productbeoordeling
  • Inklapbaar tabblad
  • Pop-up

Het gedeelte met Productgegevens mag maximaal 16 blokken bevatten.

Instellingen sectie productinformatie

De instellingen voor de sectie met productgegevens
Instellingen Beschrijving
Schakel plakbare productinformatie in op grote schermen Wanneer je door een pagina naar beneden scrolt, begint de kolom met productinformatie pas met scrollen wanneer alle afbeeldingen zijn doorgescrold.
Verberg de media van andere varianten wanneer een variant is geselecteerd Wanneer een variant is geselecteerd, worden afbeeldingen van andere varianten verborgen. Afbeeldingen worden opnieuw weergegeven wanneer de variant is gedeselecteerd.
Video-looping inschakelen Stelt de video in om in een loop af te spelen, zodat de video automatisch wordt afgespeeld wanneer deze eindigt.

Blokken met productgegevens

Je kunt de volgende blokken aan de sectie Productgegevens toevoegen.

Tekstblok

Het tekstblok kan worden gebruikt om statische tekst of variabele gegevens weer te geven met behulp van dynamische bronnen. Je kunt bijvoorbeeld tekst toevoegen met een marketingbericht, zoals 'Gratis verzending boven USD 100', die voor elk product hetzelfde zou zijn. Je kunt ook een dynamische bron toevoegen, zoals het veld Verkoper van het product, die afhankelijk van het product wordt bekeken.

De instellingen voor het tekstblok in de sectie met productgegevens
Instellingen Beschrijving
Tekst Voegt informatie toe aan de productpagina. Ondersteunt tekst of dynamische bronnen.
Tekststijl

Wijzigt de stijl van de tekst:

• Tekst - Wijzigt de tekst in de tekst in de stijl van de alinea.
  • Ondertitel - Wijzigt de tekst in ondertiteling, die iets groter is dan tekst in alineastijl.
  • Hoofdletters - Wijzigt de tekst om kleiner te zijn dan tekst in alineastijl en plaatst alle tekens in hoofdletters.

Titelblok

Dit blok geeft de titel van het product weer. Het heeft geen aanpasbare instellingen.

Prijsblok

Dit blok geeft de prijsgegevens van het product weer, zoals prijs en prijsvergelijking. Het heeft geen aanpasbare instellingen.

Blok voor variantkiezer

Dit blok geeft alle keuzevarianten voor het product weer.

De instellingen voor de variantkiezer in de sectie met productgegevens
Instellingen Beschrijving
Type

Wijzigt de manier waarop de varianten aan klanten worden weergegeven:

• Knop: geeft de varianten weer als aanklikbare knoppen.
  • Vervolgkeuzelijst - Geeft de varianten weer in een uitvouwbaar vervolgkeuzemenu.

Blok voor koopknoppen

Dit blok geeft de knop 'Aan winkelwagen toevoegen' en eventuele gegevens over afhalen in de winkel weer. Het kan ook dynamische checkout-knoppen tonen.

De instellingen voor het blok koopknoppen in de sectie met productgegevens
Instellingen Beschrijving
Dynamische checkout-knoppen weergeven Toont alle dynamische checkout-opties die je in je instellingen Betalingen hebt ingeschakeld.

Beschrijving blok

Dit blok toont de beschrijving van het product. Er zijn geen aanpasbare instellingen.

Blok productbeoordeling

Dit blok geeft de gemiddelde productbeoordeling in sterren weer, met het aantal beoordelingen in haakjes, bijvoorbeeld: ★★★★★ (8).

Het weergeven van productbeoordelingen vereist een app voor productbeoordelingen zoals Shopify Productbeoordelingen, en metavelddefinities voor reviews.rating_count en reviews.rating.

Blok voor delen

Dit blok geeft een klikbare link weer waarmee klanten het product op hun social media kunnen delen.

De instellingen voor het blok voor delen in de productinformatiesectie
Instellingen Beschrijving
Tekst De klikbare tekst waar klanten op klikken om het product met hun social media te delen.

Blok voor hoeveelheidskiezer

Dit blok geeft een hoeveelheidskiezer weer die klanten kunnen gebruiken om het aantal eenheden te wijzigen van het product dat ze willen kopen. Het heeft geen instellingen voor het herstellen van de instellingen. De standaardhoeveelheid is 1.

Aangepast liquid-blok

Dit blok geeft aangepaste Liquid- of HTML-code weer die je aan het blok kunt toevoegen.

De instellingen voor het aangepaste Liquid-blok in de sectie met productgegevens
Instellingen Beschrijving
Aangepaste liquid Toont content die je kunt invoeren als Liquid- of HTML-code.

Blok voor uitvouwbaar tabblad

Dit blok geeft een uitklapbaar tabblad met een titel weer. Wanneer een klant op de titel klikt, wordt het tabblad uitgevouwen om extra content weer te geven.

De instellingen voor het uitvouwbare tabbladblok in de sectie met productgegevens
Instellingen Beschrijving
Opschrift De titel van het tabblad. Wordt weergegeven wanneer ingeklapt en uitgevouwen.
Content tabblad De content van het tabblad. Wordt alleen weergegeven wanneer het tabblad is uitgevouwen.
Content tabblad vanaf pagina Toont content van een pagina op het tabblad. Toont alleen de pagina-content van de pagina-editor. Er wordt in dit blok geen Liquid-styling van de sjabloon van de pagina weergegeven. Content die is ingevoerd in Tabblad-content wordt boven de pagina-content weergegeven.

Pop-upblok

In dit blok wordt de klikbare tekst weergegeven die een pop-upvenster opent wanneer er op wordt geklikt. In deze pop-up wordt content van een van je pagina's weergegeven.

De instellingen voor het pop-upblok in de productinformatiesectie
Instellingen Beschrijving
Link-label De klikbare tekst waar klanten op klikken om het pop-upvenster weer te geven.
Pagina De pagina waarin je content wilt weergeven in het pop-upvenster. Toont alleen de pagina-content van de pagina-editor. De pop-up geeft geen Liquid-styling weer van het paginasjabloon.

Sectie-instellingen voor productaanbevelingen

Op basis van het product dat momenteel wordt bekeken, toont deze sectie soortgelijke producten of producten die vaak samen met dit product worden gekocht.

De instellingen voor de sectie met productaanbevelingen
Instellingen Beschrijving
Opschrift De titel van de sectie.
Breedte-/hoogteverhouding van afbeeldingen De afbeeldingsverhoudingen voor de afbeeldingen van de aanbevolen producten:
  • Aanpassen aan afbeeldingen: gebruikt de breedteverhouding van de afbeelding. Hiermee voorkom je dat de afbeelding wordt bijgesneden.
  • Portret: snijdt de afbeeldingen bij om een breedteverhouding van 2:3 te gebruiken.
  • Square: snijdt de afbeeldingen bij om een breedteverhouding van 1:1 te gebruiken.
Tweede afbeeldingen tonen als je de aanwijzer erboven houdt Als de klant met zijn cursor over het plaatje zweeft, verschijnt het tweede plaatje voor het product, als er een aanwezig is.
Opvulling voor afbeeldingen toevoegen Voegt extra ruimte toe rond de productafbeeldingen.
Toon afbeeldingsrand Geeft een rand rond de afbeelding weer.
Verkoper weergeven Toont de verkoper voor elk product.
Geef productbeoordeling weer Toont de gemiddelde productbeoordeling in sterren met het aantal recensies tussen haakjes, bijvoorbeeld: ★★★★★ (8). Er is ook een app voor productrecensies nodig, zoals Productbeoordelingen Shopify en metavelddefinities voor reviews.rating_count en reviews.rating.

Voor meer informatie over productaanbevelingen, ga je naar Productaanbevelingen begrijpen.

Collectiepagina's

Collectiepagina's hebben standaard een Collectiebanner en een Productgridsectie.

Sectie-instellingen voor collectiebanner

De instellingen voor de sectie collectiebanner
Instellingen Beschrijving
Collectiebeschrijving weergeven Toont de beschrijving van de collectie.
Collectieafbeelding weergeven Toont de afbeelding van de collectie.

Sectie-instellingen productgrid

De instellingen voor de sectie productgrid
Instellingen Beschrijving
Producten per pagina Het aantal producten dat je op elke pagina wilt weergeven. Kan een veelvoud van 4 zijn, van 8 naar 24. Standaardwaarden op 16.
Breedte-/hoogteverhouding van afbeeldingen De afbeeldingsverhoudingen voor de productafbeeldingen:
  • Aanpassen aan afbeelding (standaard): gebruikt de breedteverhouding van de afbeeldingen. Hiermee voorkom je dat de afbeelding wordt bijgesneden.
  • Portret: snijdt de afbeeldingen bij om een breedteverhouding van 2:3 te gebruiken.
  • Square: snijdt de afbeeldingen bij om een breedteverhouding van 1:1 te gebruiken.
Tweede afbeeldingen tonen als je de aanwijzer erboven houdt Als de klant met zijn cursor over de productafbeelding zweeft, verschijnt de tweede productafbeelding, als er een aanwezig is.
Opvulling voor afbeeldingen toevoegen Voegt extra ruimte toe rond de productafbeeldingen.
Toon afbeeldingsrand Geeft een rand rond de afbeelding weer.
Verkoper weergeven Toont de verkoper voor elk product.
Geef productbeoordeling weer Toont de gemiddelde productbeoordeling in sterren met het aantal recensies tussen haakjes, bijvoorbeeld: ★★★★★ (8). Er is ook een app voor productrecensies nodig, zoals Productbeoordelingen Shopify en metavelddefinities voor reviews.rating_count en reviews.rating.
Filteren inschakelen Hiermee kunnen klanten de producten in de collectie filteren op basis van de filters in je Navigatie-instellingen.
Sortering inschakelen

Hiermee kunnen klanten de producten in de collectie sorteren op basis van het volgende:

• Uitgelicht: best verkopende product, gebaseerd op het all-time aantal bestellingen dat het product omvat. Als je nog geen producten hebt verkocht, sorteert deze optie je producten van nieuw naar oud.
  • Best verkopend - Geeft de producten in aflopende volgorde weer op basis van het aantal keren dat elk product is besteld.
  • Alfabetisch (a-z): toont de producten in alfabetische volgorde.
  • Alfabetisch: Z-A - Geeft de producten in omgekeerde alfabetische volgorde weer.
  • Prijs, laag naar hoog - Geeft de producten weer van de laagste prijs tot de hoogste prijs.
  • Prijs, van hoog naar laag - Geeft de producten weer van de hoogste prijs tot de laagste prijs.
  • Datum, oud naar nieuw - Geeft de producten weer van de oudste naar de nieuwste, gebaseerd op het moment dat elk product aan je winkel is toegevoegd.
  • Datum (nieuw naar oud): toont de producten van nieuw naar oud, gebaseerd op het moment waarop elk product aan je winkel is toegevoegd.
Inklappen op grotere schermen Klanten moeten op de kop 'Filteren en sorteren' klikken om eventuele filter- of sorteeropties weer te geven. Minstens één van de koppen Filteren inschakelen of Sorteren inschakelen moet zijn ingeschakeld om de kop 'Filteren en sorteren' weer te geven.

Pagina's collectielijst

Op de pagina collectielijst worden al je collecties weergegeven die beschikbaar zijn in het verkoopkanaal van de onlinewinkel.

De instellingen voor de pagina collectielijst
Instellingen Beschrijving
Opschrift De titel van de pagina.
Collecties sorteren op

Bepaalt in welke volgorde je collecties worden weergegeven:

• Alfabetisch: A-Z - Geeft de collecties in alfabetische volgorde weer.
  • Alfabetisch (z-a): toont de collecties in omgekeerde alfabetische volgorde.
  • Datum, nieuw naar oud - Geeft de collecties weer van het nieuwste naar het oudste, gebaseerd op het moment waarop elke collectie in je winkel is gemaakt.
  • Datum (oud naar nieuw): toont de collecties van oud naar nieuw, gebaseerd op het moment waarop elke collectie in je winkel is aangemaakt.
  • Aantal producten, van hoog naar laag - Geeft de collecties weer op basis van het aantal producten dat ze bevatten, van hoog naar laag.
  • Productaantal (laag naar hoog): toont de collecties gebaseerd op hoeveel producten ze bevatten, van hoog naar laag.
Breedte-/hoogteverhouding van afbeeldingen De afbeeldingsverhouding voor de collectie-afbeeldingen:
  • Aanpassen aan afbeelding (standaard): gebruikt de breedteverhouding van de afbeeldingen. Hiermee voorkom je dat de afbeelding wordt bijgesneden.
  • Portret: snijdt de afbeeldingen bij om een breedteverhouding van 2:3 te gebruiken.
  • Square: snijdt de afbeeldingen bij om een breedteverhouding van 1:1 te gebruiken.
Kleurschema De achtergrondkleur van de collectietitelsectie en opvulling voor afbeeldingen. Kan worden gekozen uit Accent 1, Accent 2, Achtergrond 1, Achtergrond 2 of Omgekeerd.
Opvulling voor afbeeldingen toevoegen Voegt extra ruimte toe rond de collectieafbeeldingen.

Pagina's

Je kunt aangepaste pagina's aanmaken in je Shopify-beheercentrum om content voor je klanten te maken, zoals een pagina Over ons of extra informatie over je producten. Deze pagina's hebben geen extra instellingen in de themabewerker.

Blogpagina's

Blogpagina's zijn de homepage van alle blogs die je in je Shopify-beheercentrum maakt. Ze bevatten standaard een sectie Blogposts.

Sectie-instellingen voor blogposts

In de sectie blogposts worden de nieuwste blogposts in het blog weergegeven. Bij elke blogpost wordt een blogafbeelding, de blogtitel en het uittreksel of de eerste woorden van de blogpost weergegeven.

De instellingen voor de blogpostsectie
Instellingen Beschrijving
Uitgelichte afbeelding weergeven Toont de uitgelichte afbeelding van het blog.
Datum weergeven Geeft voor elke blogpost de datum weer waarop de blogpost is gepubliceerd.
Auteur weergeven Geeft voor elke blogpost de auteur van de blogpost weer.

Pagina's met blogposts

Op blogpostpagina's wordt de content van de blogpost weergegeven. Ze bevatten standaard een sectie Blogpost. De sectie Blogpost heeft op zichzelf geen aanpasbare instellingen, maar bevat de volgende standaardblokken:

• Uitgelichte afbeelding
  • Titel
  • Delen
  • Inhoud

Uitgelicht afbeeldingsblok

De instellingen voor het uitgelichte afbeeldingsblok op de blogpostpagina
Instellingen Beschrijving
Hoogte van uitgelichte afbeelding

Bepaalt de hoogte van de uitgelichte afbeelding van de blogpost:

• Aanpassen aan afbeelding - Behoudt de oorspronkelijke beeldverhouding van de afbeelding.
  • Gemiddeld - 545 px
  • Groot - 660 px

Titelblok

De instellingen voor het titelblok op de blogpostpagina
Instellingen Beschrijving
Datum weergeven Toont de datum waarop de blogpost is gepubliceerd.
Auteur weergeven Toont de auteur van de blogpost.

Blok voor delen

Dit blok toont een klikbare koppeling waarmee klanten het blogbericht op hun social media kunnen delen.

De instellingen voor het blok voor delen op de blogpostpagina
Instellingen Beschrijving
Tekst De klikbare tekst waarop klanten klikken om het blogbericht naar hun social media te delen.

Contentblok

In het contentblok wordt de content van de blogpost weergegeven. Het heeft geen aanpasbare instellingen.

Winkelwagenpagina

Standaard heeft de winkelwagenpagina een sectie voor Artikelen en voor Subtotaal.

Instellingen sectie Artikelen

In de sectie Artikelen worden de producten en hoeveelheden weergegeven die een klant aan zijn winkelwagen heeft toegevoegd.

De instellingen voor de artikelensectie op de winkelwagenpagina
Instellingen Beschrijving
Verkoper weergeven Toont de verkopers van elk product in de winkelwagen.

Instellingen sectie Subtotaal

De sectie Subtotaal heeft een Subtotaalprijs en een blok voor de Checkoutknop. Geen van beide blokken heeft aanpasbare instellingen.

De instellingen voor de sectie met het subtotaal op de winkelwagenpagina
Instellingen Beschrijving
Opmerking voor winkelwagen inschakelen Geeft het veld Notitie voor winkelwagen weer waar klanten aanvullende informatie kunnen invoeren.

Wachtwoordpagina

De wachtwoordpagina wordt weergegeven wanneer wachtwoordbeveiliging is ingeschakeld in je onlinewinkel en een klant je website probeert te bezoeken. Deze pagina heeft zijn eigen kop- en voettekst en bevat standaard een sectie Aanmelding voor het ontvangen van e-mail.

Sectie wachtwoordkoptekst

De instellingen voor de sectie wachtwoordkoptekst op de wachtwoordpagina
Instellingen Beschrijving
Afbeelding van logo Het logo dat je wilt weergeven.
Aangepaste logo-breedte De breedte van het logo. Kan een veelvoud van 10 zijn, van 50 px tot 250 px. Standaardwaarde 100 px.
Achtergrondschema De achtergrond van de koptekst van het wachtwoord en de opvulling van de afbeelding kan gekozen worden uit Accent 1, Accent 2, Achtergrond 1, Achtergrond 2 of Omgekeerd.

Sectie aanmelding(en) voor het ontvangen van e-mail

Dit gedeelte is bedoeld om een manier te bieden waarop klanten zich kunnen abonneren op je e-mailmarketing, zodat ze meer te weten kunnen komen over je bedrijf, bijvoorbeeld wanneer je bedrijf geopend is.

De instellingen voor de sectie aanmelding voor het ontvangen van e-mail op de wachtwoordpagina
Instellingen Beschrijving
Kleurschema De achtergrondkleur van de sectie voor het aanmelden voor het ontvangen van e-mail. Kan worden gekozen uit Accent 1, Accent 2, Achtergrond 1, Achtergrond 2 of Omgekeerd.
Volledige breedte voor sectie gebruiken Breidt de sectie uit naar de breedte van het browservenster.

Blok met koptekst

De instellingen voor het blok met koptekst in de sectie wachtwoordkoptekst op de wachtwoordpagina
Instellingen Beschrijving
Opschrift De titel van de sectie.

Blok met subkop

De instellingen voor het blok met koptekst in de sectie wachtwoordkoptekst op de wachtwoordpagina
Instellingen Beschrijving
Beschrijving De tekstcontent van de sectie.

Blok e-mailformulier

Dit blok geeft het veld e-mailformulier weer waar klanten hun e-mailadres kunnen invoeren. Dit blok heeft geen aanpasbare instellingen.

Sectie wachtwoordvoettekst

De instellingen voor de sectie wachtwoordvoettekst op de wachtwoordpagina
Instellingen Beschrijving
Kleurschema De achtergrondkleur van de sectie wachtwoordvoettekst. Kan worden gekozen uit Accent 1, Accent 2, Achtergrond 1, Achtergrond 2 of Omgekeerd.

404-pagina

De 404-pagina wordt weergegeven wanneer een klant een link naar je site probeert te bezoeken die niet bestaat, zoals een productpagina voor een product dat je uit je winkel hebt verwijderd. Deze pagina heeft geen aanpasbare instellingen.

Zoekpagina

Op de zoekpagina kunnen klanten naar specifieke producten of pagina's in je onlinewinkel zoeken. De pagina bevat standaard een sectie Zoekresultaten.

Sectie-instellingen voor zoekresultaten

De instellingen voor de sectie met zoekresultaten
Instellingen Beschrijving
Breedte-/hoogteverhouding van afbeeldingen De afbeeldingsverhoudingen voor de afbeeldingen van de aanbevolen producten:
  • Aanpassen aan afbeelding (standaard): gebruikt de breedteverhouding van de afbeeldingen. Hiermee voorkom je dat de afbeelding wordt bijgesneden.
  • Portret: snijdt de afbeeldingen bij om een breedteverhouding van 2:3 te gebruiken.
  • Square: snijdt de afbeeldingen bij om een breedteverhouding van 1:1 te gebruiken.
Tweede afbeeldingen tonen als je de aanwijzer erboven houdt Als een klant met zijn cursor over de productafbeelding zweeft, verschijnt de tweede productafbeelding, als er een aanwezig is.
Opvulling voor afbeeldingen toevoegen Voegt extra ruimte toe rond de productafbeeldingen.
Toon afbeeldingsrand Geeft een rand rond de afbeelding weer.
Verkoper weergeven Toont de verkoper voor elk product.
Geef productbeoordeling weer Toont de gemiddelde productbeoordeling in sterren met het aantal recensies tussen haakjes, bijvoorbeeld: ★★★★★ (8). Er is ook een app voor productrecensies nodig, zoals Productbeoordelingen Shopify en metavelddefinities voor reviews.rating_count en reviews.rating.
Datum weergeven Geeft voor elke blogpost de datum weer waarop de blogpost is gepubliceerd.
Auteur weergeven Geeft voor elke blogpost de auteur van de blogpost weer.