Thema-instellingen voor Dawn

Je kunt thema-instellingen gebruiken om wijzigingen aan te brengen in de typografie, kleuren, koppelingen naar sociale media en afrekeningsinstellingen van je onlinewinkel. Wanneer je je thema-instellingen wijzigt, zijn de wijzigingen van toepassing op je hele onlinewinkel.

Kleuren

Je kunt de kleuren kiezen voor de verschillende delen van je onlinewinkel.

Je kleurinstellingen aanpassen

1. Klik op thema-instellingen.
  2. Klick op Kleuren.
  3. Om de kleurkiezer te openen, klik je op de kleurstaal van het contenttype dat je wilt wijzigen. Het gebied dat momenteel wordt gebruikt, toont kleuren die je momenteel gebruikt in andere delen van je thema.

Om een specifieke hex-kleurcode in te stellen, klik je op het tekstveld om de kleur in te voeren.

Om de kleur in te stellen op transparant, verwijder je de hex-codewaarde uit het tekstveld.

4. Klik op Opslaan.

Raadpleeg de _kleurschema's van Dawn_voor meer informatie over de kleuropties van Dawn, inclusief hoe je het kleurverloop instelt.

Typografie

Je kunt de tekenstijl en -grootte voor de tekst in je online winkel instellen. Je kunt een systeemlettertype of een aangepast lettertype kiezen.

Het wordt aanbevolen om systeemlettertypen in je winkel te gebruiken. Door systeemlettertypen te gebruiken, hoef je geen nieuwe lettertypen naar de computer van de klant te downloaden, wat een negatieve invloed kan hebben op de laadsnelheid van je winkel. Het lettertype dat op de computer van de klant wordt weergegeven, is afhankelijk van hun besturingssysteem.

Je typografie-instellingen aanpassen

1. Klik op thema-instellingen.
  2. Klik op Typografie.
  3. Klik voor elk type tekst op Wijzigen om de lettertypekiezer te gebruiken.
  4. Verken beschikbare lettertypen met het zoekveld of door op Meer laden te klikken.
  5. Klik op de naam van het lettertype dat je wilt gebruiken en klik vervolgens op Selecteren.
  6. Klik op Opslaan.

De grootte van je lettertypen aanpassen

Je kunt de standaardgrootte van je lettertype voor je kop- en hoofdtekst instellen in de Typografische thema-instelling.

Stappen

1. Klik op Thema-instellingen > Typografie.
  2. Gebruik de Schaal lettertypegrootte om de standaardgrootte van de lettertypen te selecteren. De minimale grootte is 100% en de maximale is 150%. Elke schaalvergroting vergroot het lettertype met 5%. De standaardinstelling is 100%.
  3. Om de standaard lettergrootte voor hoofdtekst te wijzigen, gebruik je de Lettergrootte schaal om de standaard lettergrootte te selecteren. De minimale lettergrootte is 100% en de maximale lettergrootte is 130%. Elke schaalvergroting vergroot de lettergrootte met 5%. De standaard instelling is 100%.
  4. Klik op Opslaan.

Opmaak

Met de opmaak kun je de maximale breedte instellen waarin je onlinewinkel wordt weergegeven.

1. Klik op Thema-instellingen > Opmaak.
  2. Gebruik het vervolgkeuzemenu om te kiezen tussen een opmaak van 1200 px of 1600px. De standaardinstelling is 1600px.
  3. Klik op Opslaan.

Social media

Je kunt knoppen voor sociaal delen voor je producten en blogposts, en links naar je sociale media-accounts toevoegen. Links naar je sociale media-accounts worden in de voettekst van je onlinewinkel weergegeven.

Je instellingen voor social media aanpassen

1. Klik op thema-instellingen.
  2. Klik op Social media.
  3. Als je links naar je social media-accounts wilt toevoegen, voer je in de velden onder Accounts de links naar je accounts in. Voer volledige links in, zoals https://instagram.com/shopify of https://twitter.com/shopify.
  4. Klik op Opslaan.

Input zoeken

Dawn omvat voorspellende zoekopdrachten, waarin productsuggesties worden weergegeven wanneer klanten in het zoekveld beginnen te typen. Met productsuggesties kunnen klanten hun zoekopdrachten articuleren en verfijnen en nieuwe manieren ontdekken om een onlinewinkel te verkennen. Ze kunnen klanten ook snel door overeenkomsten laten bladeren zonder hun huidige pagina te verlaten om een afzonderlijke lijst met zoekresultaten te bekijken.

Je kunt de volgende instellingen aanpassen voor zoeken:

• Productsuggesties inschakelen: productsuggesties in- of uitschakelen.
  • Toon leverancier: leveranciers weergeven of verbergen bij productsuggesties.
  • Prijs weergeven: prijzen weergeven of verbergen bij productsuggesties.

Instellingen voor input zoeken wijzigen

1. Klik op thema-instellingen.
  2. Klik op Input zoeken
  3. Gebruik de instellingen om het zoekgedrag voor de winkel aan te passen.
  4. Klik op Opslaan.

Raadpleeg voorspelbaar zoeken voor meer informatie over het werken met productsuggesties.

Favicon

Je kunt een pictogram voor favorieten, of een favicon, toevoegen, waarmee je je onlinewinkel kunt promoten. Een favicon wordt op de volgende plaatsten weergegeven:

• op het tabblad van je webbrowser
  • de geschiedenis van je webbrowser
  • als pictogrammen op je bureaublad
  • naast je onlinewinkelnaam wanneer deze is gemarkeerd als bladwijzer

Meer informatie over favicons.

Je favicon aanpassen

1. Klik op thema-instellingen.
  2. Klik op Favicon
  3. Klik in het gebied favicon-afbeelding op afbeelding selecterenen voer een van de volgende handelingen uit:

• Als je een afbeelding wilt gebruiken die je al hebt geüpload naar je Shopify-beheercentrum, klik je op een afbeelding om deze te selecteren en klik je op Selecteren.
    • Klik op Uploaden om een afbeelding van je computer te gebruiken. Kies een afbeelding vanaf je computer en klik op Openen om het uploaden te starten. Het wordt automatisch geselecteerd wanneer het uploaden is voltooid. Klik op Selecteren.
    • Als je een gratis afbeelding wilt selecteren, klik je op Gratis afbeeldingen en zoek je of klik je op een afbeelding om deze te selecteren.
  4. Alternatieve tekst aan je favicon-afbeelding toevoegen:

1. Klik op alt-tekst Bewerken.
    2. Voer in het venster afbeelding bewerken een korte beschrijving van de afbeelding in.
    3. Klik op Opslaan.

Valuta-indeling

Je kunt ervoor kiezen altijd valutacodes weer te geven bij prijzen voor product, in de winkelwagen en bij checkout.

1. Klik op thema-instellingen.
  2. Klik op Valuta-indeling.
  3. Als je valutacodes wilt inschakelen, klik je op het selectievakje Valutacodes weergeven.
  4. Klik op Opslaan.

Checkout

In dit gedeelte kun je de checkout van je winkel aanpassen. Zie Shopify Checkout voor meer informatie over de checkoutpagina van je winkel.

Themastijlen wijzigen

Een themastijl is een collectie van instellingen gekozen door een thema-ontwerper. Je kunt een themastijl toepassen op je winkel om het een afgewerkte look-and-feel te geven. Op alle thema's is standaard een themastijl toegepast. Wanneer je een thema aanpast, vervang je de instellingen voor de themastijl door je eigen thema. Wanneer je een themastijl toevoegt aan je thema, verander je je huidige instellingen, zoals kleuren en de vormgeving van je teksten.

Stappen

1. Klik op Thema-instellingen > Stijlen.

2. Selecteer de opties voor je themastijl met behulp van de vervolgkeuzemenu's. De beschikbare opties zijn afhankelijk van het thema dat je gebruikt.

3. Klik op Opslaan.

Wijzigingen ongedaan maken en opnieuw uitvoeren

Met de knop Ongedaan maken wordt je recentste wijziging ongedaan gemaakt, en met de knop Opnieuw uitvoeren wordt een wijziging die je ongedaan had gemaakt opnieuw doorgevoerd. Als je meer dan een keer op de knop Ongedaan maken klikt, worden je wijziging één voor één ongedaan gemaakt. Je vindt de knoppen Ongedaan maken en Opnieuw uitvoeren op de werkbalk van de themabewerker.

De knoppen Ongedaan maken en Opnieuw uitvoeren op de werkbalk van de themabewerkers

Klik op de knop Ongedaan maken om de volgende wijzigingen terug te draaien:

• secties toevoegen, opnieuw rangschikken en verwijderen
  • kleuren, lettertypen en andere instellingen toepassen op het tabblad Thema-instellingen
  • een themastijl opnieuw instellen.

Je kunt thema-instellingen gebruiken om de kleuren en typografie van je onlinewinkel aan te passen. Je kunt ook links instellen op je sociale media-accounts, je winkelwageninstellingen bewerken en een favicon toevoegen.