Problemen oplossen

Bekijk de volgende veelvoorkomende problemen die je kunt ervaren met je themabewerker en hoe je deze kunt oplossen. Als je problemen ondervindt met je themabewerker, controleer je of jouw probleem hieronder te vinden is.

Pagina wordt omgeleid naar een niet-ondersteunde URL

Als je webshop code bevat die gebruikers omleidt naar URL's die niet zijn gekoppeld aan je winkel, controleer je of de omleiding is gedeactiveerd wanneer je naar de themabewerker gaat.

Dit type omleiding kan bijvoorbeeld worden toegevoegd aan een webshop om klanten naar verschillende Shopify-winkels te leiden, afhankelijk van hun locatie. Dit type omleidingscode kan voorkomen in je thema of in een app die je hebt geïnstalleerd.

Gebruik een verwijzing naar de window.Shopify.designMode-variabele in JavaScript om de omleiding te deactiveren wanneer je de themabewerker bezoekt. Zo zorg je ervoor dat de omleiding geen effect heeft op de editorervaring. Deze variabele wordt ingesteld op true wanneer de webshop in de editor is geladen en op false wanneer dat niet zo is.

Pagina kan niet worden geladen vanwege een fout

Een pagina kan om verschillende redenen niet worden geladen in de themabewerker. Veelvoorkomende problemen zijn onder meer:

• problemen met netwerkverbindingen
  • Ongeldige Liquid-code in je thema

Als je hebt vastgesteld dat deze problemen de fout niet veroorzaken, probeer je je webshop te bezoeken door naar Thema-acties > Voorbeeld van thema in de themabewerker te gaan. Neem contact op met Shopify Support als de pagina niet kan worden geladen voor hulp bij je webshop.

HTML-fout gevonden

Als er een syntaxisfout is opgetreden in je themacode, wordt er een HTML-foutmelding weergegeven in je themabewerker.

Voor het oplossen van de fout kun je de code onderzoeken in het .liquid-bestand waarnaar wordt verwezen in het foutbericht.

Zoek het probleem in je themacode

1. Klik op het .liquid-sectiebestand dat is gekoppeld aan het foutbericht. Je gaat naar de pagina HTML/CSS bewerken en het bestand wordt geopend in de code-editor.
  2. Zoek de code in het bestand en probeer ongeldige HTML of Liquid te vinden. In de code-editor worden potentiële syntaxisfouten in het rood weergegeven. Veelvoorkomende problemen zijn:

• Extra sluitende HTML-tags, bijvoorbeeld een sluiting </div> zonder een opening <div>
    • Extra niet-gesloten HTML-tags, bijvoorbeeld een opening <div> zonder dat je de tags sluit </div>
    • Html-tags met een afwijking, bijvoorbeeld <div class="my-class" zonder een >
    • Verkeerd ingedeeld liquid-code
    • Verbroken HTML-code in een opgenomen themafragmentbestand
  3. Nadat je het probleem hebt gevonden, corrigeer je de code in het themabestand.

4. Klik op Opslaan.

5. Klik op Aanpassen om terug te gaan naar de themabewerker en bevestig dat het foutbericht is verdwenen.

Andere oplossingen

Als je nog steeds problemen ondervindt met je thema nadat je de algemene stappen voor probleemoplossing hebt beoordeeld, overweeg je de volgende opties: