Bestellingen vervullen

Nadat je klant een bestelling heeft geplaatst, moet u deze verzenden. Dit proces wordt in Shopify aangeduid als bestellingen vervullen. Er zijn een paar dingen die u moet doen om ervoor te zorgen dat je bestellingen correct worden verwerkt en vervuld.

Volledige bestellingen handmatig vervullen

Je stelt je voorkeuren voor het afhandelen van bestellingen in wanneer je je afrekeningsinstellingen configureert.

Door handmatig bestellingen te vervullen kunt je gemakkelijk je voorraad bijhouden en bepalen wanneer een bestelling wordt verzonden. Het handmatig vervullen van bestellingen kan de beste methode voor de afhandeling van bestellingen zijn als een van de volgende situaties van toepassing is op je bedrijf:

• producten maken om te bestellen
  • producten beschikbaar hebben voor reserveringen
  • soms niet op voorraad
  • gemakkelijk gedeeltelijk kunnen vervullen voor uw klanten zonder terugbetalingen te hoeven verrichten.

Stappen:

Je kunt ook bulkbestellingen vervullen in de Shopify-beheerder.

Een bestelling handmatig gedeeltelijk vervullen

Als een klant een bestelling van meerdere producten heeft geplaatst en betaald en een of meer van de producten niet op voorraad of een reservering zijn, dan wilt u wellicht slechts een deel van de bestelling uitvoeren, zodat u de inhoud afzonderlijk kunt verzenden.

Stappen:

Bestellingen vervullen voor meerdere locaties

Als een klant een bestelling van meerdere producten heeft geplaatst en betaald en een of meer van de producten op voorraad zijn op verschillende locaties, kun je delen van de bestelling apart vervullen op basis van de locatie van de voorraad. Je kunt locatieprioriteiten instellen om de prioriteitsvolgorde voor de afhandeling van de bestelling op te geven.

Stappen:

Meerdere bestellingen tegelijk handmatig vervullen

Door meerdere bestellingen tegelijk te selecteren, kunt u de knop Acties gebruiken om ze tegelijkertijd te vervullen. Dit geldt voor winkels die bestellingen handmatig vervullen. Als u Shopify Shipping niet gebruikt, moet u nog steeds traceernummers toevoegen aan de bijbehorende bestellingen.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Bestellingen.

2. Klik op het tabblad Niet voldaan om alleen de bestellingen te bekijken die moeten worden vervuld:

Bulkafhandeling

3. Selecteer de bestellingen die u wilt vervullen door op hun selectievakje te klikken:

Bulkafhandeling

4. Klik op Acties.

5. Klik op Bestellingen vervullen:

Bulkafhandeling

6. Optioneel: Schakel het selectievakje Een melding versturen naar de klant in om uw klanten een melding te sturen.

7. Klik op Vervullen.

Een afhandeling annuleren

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Bestellingen.

2. Klik op de pagina Bestellingen op het nummer van een bestelling in de lijst die de status Afhandeling of de waarde Voldaan heeft.

3. Klik in het gedeelte Afhandelingen op Meer en klik vervolgens op Afhandeling annuleren:

Afhandeling annuleren

Nadat u een afhandeling hebt geannuleerd, kunt u een nieuw verzendlabel kopen of een nieuwe afhandeling voor die bestelling maken.

Bestellingen automatisch vervullen

Als een van de volgende situaties van toepassing is op je bedrijf, kan automatische afhandeling je helpen je bestellingen effectiever te verzenden:

• verkoop van digitale downloads
  • gebruik van een service voor afhandeling.

Als u Oberlo gebruikt, kunt u automatische afhandeling van bestellingen niet gebruiken. Zie Jew instellingen voor afhandeling van bestellingen met Shopify configureren voor Oberlo enOberlo-bestellingen vervullen voor meer informatie.

Automatische afhandeling van bestellingen instellen

Je kunt het automatisch afhandelen van bestellingen instellen op de pagina Afrekenen in uw Shopify-beheerder.

Afhandeling via een service van derden

Services van derden vervullen bestellingen op verschillende manieren:

• Dropshipping-apps - Met sommige dropshipping-apps worden de items automatisch als vervuld gemarkeerd wanneer de bestelling wordt verzonden. Bij andere moet u binnen de app bestellen voor de items van klanten. Neem contact op met de ontwikkelaar van de dropshipping-app om de beste workflow te bepalen voor bestellingen die gebruikmaken van de service. Als u Oberlo gebruikt, moet u uw instellingen voor afhandeling van bestellingen met Shopify configureren voor Oberlo.

• Afdrukken-op-aanvraag-apps - Met de meeste afdrukken-op-aanvraag-apps worden de items automatisch namens u als vervuld gemarkeerd wanneer de bestelling wordt verzonden. Vraag de app-ontwikkelaar wat de aanbevolen instellingen en workflow zijn.

• Aangepaste afhandelingsservices - Als je een partnerschap hebt aangegaan met je eigen afhandelingsservice en deze hebt toegevoegd als aangepaste afhandelingsservice, moet je de bestelling markeren als vervuld wanneer de afhandelingsservice de bestelling kan verwerken.