Bestellingen met lokale bezorging via de beheerder afhandelen

Vanuit het Shopify-beheercentrum kun je bestellingen met lokale bezorging beheren, ze voorbereiden op bezorging en de status van de bestelling bijwerken.

Workflow en status van lokale bezorging

Wanneer je je bestellingen met lokale bezorging afhandelt, gaan ze door de volgende bestelstatussen:

• Openstaand: Voorbereiding en afhandeling van bestellingen zijn niet gestart. Je volgende stap is om de bestelling voor te bereiden op bezorging door de artikelen te pakken en te verpakken. Je kunt er ook voor kiezen om pakbonnen af te drukken die je in de bestelling wilt opnemen. Markeer de bestelling als Klaar voor bezorging om af te ronden.

• Klaar voor bezorging: De bestelling staat op het punt bezorgd te worden of is onderweg voor bezorging. Bestellingen kunnen ook deze status hebben als geprobeerd is de bestelling te bezorgen, maar dit niet is gelukt. Nadat de bestelling is bezorgd, markeer je deze als bezorgd.

• Bezorgd: Nadat je de bestelling hebt gemarkeerd als bezorgd, wordt de status van de bestelling gewijzigd in Afgehandeld en is het afhandelingsproces voltooid.

Bestellingen met lokale bezorging beheren

Ontdek hoe je je bestellingen beheert om snel toegang te krijgen tot lokale aflevergegevens.

Afleverbestellingen sorteren en filteren

In de lijst bestellingen kun je bestellingen filteren om alleen de bestellingen te bekijken die lokaal moeten worden afgeleverd.

Klik op het tabblad Lokale bezorging bovenaan je lijst met bestellingen voor een lijst met bestellingen die lokaal moeten worden afgeleverd en die Openstaand zijn en Klaar zijn voor bezorging. Je kunt deze lijst gebruiken om bestellingen voor te bereiden op bezorging.

Bezorginstructies weergeven

Je klanten hebben de mogelijkheid om bij de checkout bezorginstructies aan bestellingen toe te voegen. Deze instructies kunnen je helpen bij het vinden van bezorglocaties en bieden je extra informatie over waar je het pakket kunt achterlaten.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de bestelling die je wilt weergeven.

3. Onder Instructies voor bezorging kun je alle instructies lezen die je klant bij de checkout heeft achtergelaten.

Een bestelling voorbereiden voor bezorging

Nadat een klant een bestelling heeft geplaatst voor lokale bezorging, moet jij of een medewerker de artikelen ophalen en inpakken.

Je kunt ook een pakbon afdrukken om aan de bestelling toe te voegen.

Nadat je een bestelling hebt voorbereid, markeer je deze als klaar voor bezorging.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de bestelling die je wilt afhandelen.

3. Klik op Bezorging voorbereiden.

4. Optioneel: klik op Pakbon afdrukken om een pakbon af te drukken.

5. Verzamel en verpak de artikelen voor bezorging.

6. Klik op Markeer als gereed voor bezorging.

Een bestelling markeren als bezorgd

Wanneer je een bestelling ontvangt, moet je de bestelling binnen Shopify markeren als bezorgd. Hiermee wordt de status van de bestelling. Dit laat jou en je medewerkers weten dat de bestelling is bezorgd en er geen verdere actie nodig is.

Als je de bestelling markeert als bezorgd, wordt ook een melding naar je klant verzonden, zodat ze weten dat de bestelling is aangekomen.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de bestelling die je als bezorgd wilt markeren.

3. Klik op Markeren als bezorgd.

Annuleer een bezorging

Wanneer je een bezorging annuleert, wordt de status van de bestelling gewijzigd van Gereed voor bezorging naar niet Openstaand.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de pagina Bestellingen op de bestelling in de lijst met de Afhandelingsstatus Klaar voor bezorging.

3. Klik in de fulfilmentgegevens op de ... knop.

4. Klik op Bezorging annuleren.