Meldingen van nieuwe bestellingen

Je kunt e-mailmeldingen maken en bewerken om je of een medewerker te laten weten wanneer een klant een bestelling plaatst. Je moet de machtiging Bestellingen voor je account hebben om bestellingsmeldingen te kunnen wijzigen. Meer informatie over medewerkersmachtigingen.

Voeg een geadresseerde toe voor nieuwe bestellingsmeldingen

Nadat je een nieuwe bestellingsmelding voor een e-mailadres hebt ingesteld, kun je deze testen door op Testmelding verzenden te klikken. Een testmelding bevat neppe informatie over een bestelling en een klant.

Meldingen voor nieuwe bestellingen deactiveren of opnieuw activeren

Als je meldingen voor nieuwe bestellingen wilt uitschakelen, kun je ze deactiveren. Dan hoef je de ontvanger niet te verwijderen. Daarna kun je de meldingen opnieuw activeren.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Meldingen.
  2. Klik op Meldingen voor medewerkers.
  3. De meldingsinstellingen van elke ontvanger aanpassen:
    • Selecteer Uitschakelen als je de meldingen wilt deactiveren.
    • Selecteer Inschakelen om de meldingen opnieuw te activeren.

Het bestelnummer of de bestel-ID vinden

Je kunt de bestellings-ID als volgt vinden:

Bestelling {{ order_name }}

Dit retourneert zoiets als:

Bestelling #1001

Speciale instructies toevoegen

Stappen:

Een melding deactiveren

De meeste meldingen over bestellingen, verzendingen en klantaccounts worden automatisch naar klanten verzonden en kunnen niet worden gedeactiveerd. Wanneer je een bestelling verwerkt, kun je sommige meldingen voor acties op die bestelling deactiveren:

• Bestelling geannuleerd: wordt automatisch naar de klant verzonden als zijn bestelling wordt geannuleerd
  • Terugbetaling van bestelling: wordt automatisch naar de klant verzonden als zijn bestelling wordt terugbetaald
  • Verzendingsbevestiging: wordt automatisch naar de klant verzonden wanneer zijn bestelling wordt afgehandeld
  • Verzendingsupdate: wordt automatisch naar de klant verzonden als het trackingnummer van zijn afgehandelde bestelling wordt bijgewerkt
  • Klaar voor bezorging: wordt automatisch verzonden nadat bestellingen met trackinggegevens klaar zijn voor bezorging. Beschikbaar voor zendingen met een trackingnummer van Fedex, Canada Post, DHL Express, UPS of USPS.
  • Bezorgd: wordt automatisch verzonden nadat bestellingen met trackinggegevens zijn bezorgd. Beschikbaar voor zendingen met een trackingnummer van Fedex, Canada Post, DHL Express, UPS of USPS.

De melding Bestelling geannuleerd deactiveren

Wanneer je een bestelling annuleert, kun je de melding deactiveren, zodat de klant geen e-mailmelding over de annulering ontvangt. Lees meer over het annuleren van bestellingen.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de bestelling die je wilt annuleren.

3. Klik op*Meer acties* > Bestelling annuleren.

4. Voer de annuleringsgegevens van de bestelling in.

5. Deselecteer Een melding versturen naar de klant.

6. Klik op Bestelling annuleren.

De melding Terugbetaling van bestelling deactiveren

Wanneer je een bestelling terugbetaalt, kun je de melding deactiveren, zodat de klant geen e-mail over de terugbetaling ontvangt. Lees meer over het terugbetalen van bestellingen.

Stappen:

1. Klik op de pagina Bestellingen op het bestelnummer van de bestelling die je wilt terugbetalen.
  2. Klik op Terugbetaling en voer de gegevens voor de terugbetaling in.
  3. Schakel Send a notification to the customer (Een melding verzenden naar de klant) uit.
  4. Klik op Terugbetaling.

De melding Verzendbevestiging deactiveren

Wanneer je een bestelling afhandelt, kun je de melding Verzendbevestiging deactiveren, zodat de klant geen e-mail met de verzendgegevens ontvangt. Lees meer over het afhandelen van bestellingen.

Stappen:

1. Klik op de pagina Bestellingen op het bestelnummer van de bestelling die je wilt vervullen.
  2. Klik op Doorgaan.
  3. Voer de gegevens voor de orderverwerking in.
  4. Schakel Verzendgegevens nu naar je klant verzenden uit.
  5. Voltooi de orderverwerking.

De melding Verzendingsupdate deactiveren

Wanneer je trackinggegevens toevoegt of bijwerkt voor een bestelling die al als afgehandeld is gemarkeerd, kun je de melding Verzendingsupdate deactiveren, zodat de klant geen e-mail over de update ontvangt. Lees meer over het toevoegen van trackinggegevens.

Stappen:

1. Klik op de pagina Bestellingen op het bestelnummer van de bestelling die je wilt bijwerken.
  2. Klik in de sectie Fulfilments op de knop ... en selecteer vervolgens Tracking bewerken.
  3. Voer de nieuwe traceringsgegevens in.
  4. Schakel Verstuur een melding per e-mail naar de klant uit.
  5. Klik op Opslaan.

De meldingen Verzending klaar voor bezorging of Zending bezorgd deactiveren

Je kunt meldingen deactiveren, zodat de klant geen e-mail ontvangt wanneer de verzendstatus verandert in klaar voor bezorging of bezorgd. Dit is alleen van toepassing op verzendingen met een trackingnummer van Fedex, Canada Post, DHL Express, UPS of USPS.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Meldingen.
  2. Klik op Klantmeldingen.
  3. Vink in het gedeelte Verzending het selectievakje uit voor Verzending klaar voor bezorging of Verzending bezorgd.

Een bestellingsmelding voor medewerkers verwijderen