Meldingen van nieuwe bestellingen

Je kunt e-mailmeldingen maken en bewerken om je of een medewerker te laten weten wanneer een klant een bestelling plaatst. Je moet de machtiging Bestellingen voor je account hebben om bestellingsmeldingen te kunnen wijzigen. Meer informatie over personeelsmachtigingen.

Voeg een geadresseerde toe voor nieuwe bestellingsmeldingen

Stappen:

1. Klik in het gedeelte medewerkers bestellingsmeldingen op ontvanger toevoegen.

2. Selecteer in het eerste vervolgkeuzemenu het e-mailadres voor de melding in de volgende opties:

- Selecteer E-mailadres en voer een nieuw e-mailadres in waarnaar je de bestellingsmelding wilt verzenden. - Selecteer een medewerker om meldingen naar het e-mailadres van zijn account te verzenden.

1. Als je meldingen wilt maken voor bestellingen vanaf een bepaalde POS-locatie of het web, selecteer een locatie in de lijst. Je kunt Alle selecteren om meldingen voor alle bestellingen te maken. Als je meldingen voor meer dan één specifieke locatie wilt toevoegen, moet je deze als afzonderlijke bestellingsmeldingen maken.

2. Klik op een bestellingsmelding toevoegen.

Nadat je een nieuwe bestellingsmelding voor een e-mail adres hebt ingesteld, kun je dit testen door op test melding verzendente klikken.

Stappen:

1. Klik op Nieuwe bestelling om de template in de online code-editor te openen.

2. Voeg onderaan de template, boven {% endif %}, het volgende toe:

You can review details of this order in your shop admin at {{ shop.url }}/admin/orders/{{ id }}.
  1. Klik op Opslaan.

Het bestelnummer of de bestel-ID vinden

Je kunt de bestellings-ID als volgt vinden:

Bestelling {{ order_name }}

Dit retourneert zoiets als:

Bestelling #1001

Speciale instructies toevoegen

Stappen:

1. Klik in het gedeelte 'E-mailtemplates' op Nieuwe bestelling.

2. Voeg onderaan de e-mailtemplate Nieuwe bestelling de volgende code toe:

{% unless note == blank %}
  Special instructions: {{ note }}
  {% endunless %}
  1. Klik op Opslaan.

Een melding uitschakelen

De meeste meldingen over bestellingen, verzendingen en klantaccounts worden automatisch naar klanten verzonden en kunnen niet worden uitgeschakeld. Wanneer je een bestelling verwerkt, kun je enkele van de meldingen voor acties op die bestelling uitschakelen:

• Bestelling geannuleerd: wordt automatisch naar de klant verzonden als zijn bestelling wordt geannuleerd
  • Terugbetaling van bestelling: wordt automatisch naar de klant verzonden als zijn bestelling wordt terugbetaald
  • Verzendingsbevestiging: wordt automatisch naar de klant verzonden wanneer zijn bestelling wordt vervuld
  • Verzendingsupdate: wordt automatisch naar de klant verzonden als het traceringsnummer van zijn vervulde bestelling wordt bijgewerkt
  • Klaar voor bezorging: wordt automatisch verzonden nadat bestellingen met traceringsgegevens klaar zijn voor bezorging. Deze melding is alleen beschikbaar voor zendingen met een volgnummer van Fedex, Canada Post, DHL, UPS of USPS.
  • Bezorgd: wordt automatisch verzonden nadat bestellingen met traceringsgegevens zijn bezorgd. Deze melding is alleen beschikbaar voor zendingen met een volgnummer van Fedex, Canada Post, DHL, UPS of USPS.

De melding Bestelling geannuleerd uitschakelen

Wanneer je een bestelling annuleert, kun je de melding uitschakelen, zodat de klant geen e-mailmelding over de annulering ontvangt. Meer informatie over het annuleren van bestellingen.

Stappen:

1. Klik op de pagina Bestellingen op het bestelnummer van de bestelling die je wilt annuleren.

2. Klik op Meer acties en selecteer Bestelling annuleren.

3. Voer de gegevens in voor de geannuleerde bestelling.

4. Schakel Send a notification to the customer (Een melding verzenden naar de klant) uit:

Dialoogvenster Bestelling annuleren waarin Een melding verzenden naar de klant is uitgeschakeld

1. Klik op Bestelling annuleren.

De melding Terugbetaling van bestelling uitschakelen

Wanneer je een bestelling terugbetaalt, kun je de melding uitschakelen, zodat de klant geen e-mail over de terugbetaling ontvangt. Meer informatie over het terugbetalen van bestellingen.

Stappen:

1. Klik op de pagina Bestellingen op het bestelnummer van de bestelling die je wilt terugbetalen.

2. Klik op Terugbetaling en voer de gegevens voor de terugbetaling in.

3. Schakel Send a notification to the customer (Een melding verzenden naar de klant) uit:

Dialoogvenster Restitutiebetalingen waarin Een melding verzenden naar de klant is uitgeschakeld

1. Klik op Terugbetaling.

De melding Verzendgegevens uitschakelen

Wanneer je een bestelling vervult, kun je de melding Verzendgegevens uitschakelen, zodat de klant geen e-mail met de verzendgegevens ontvangt. Meer informatie over het vervullen van bestellingen.

Stappen:

1. Klik op de pagina Bestellingen op het bestelnummer van de bestelling die je wilt vervullen.

2. Klik op Doorgaan.

3. Voer de gegevens voor de orderverwerking in.

4. Schakel Verzendgegevens nu naar je klant verzenden uit:

Verzendgegevens nu naar je klant verzenden uitgeschakeld

1. Voltooi de orderverwerking.

De melding Verzendingsupdate uitschakelen

Wanneer je traceringsgegevens toevoegt of bijwerkt voor een bestelling die al als vervuld is gemarkeerd, kun je de melding Verzendingsupdate uitschakelen, zodat de klant geen e-mail over de update ontvangt. Meer informatie over het toevoegen van traceringsgegevens.

Stappen:

1. Klik op de pagina Bestellingen op het bestelnummer van de bestelling die je wilt bijwerken.

2. Klik in het gedeelte Afhandelingen op Meer en selecteer Volgen bewerken.

3. Voer de nieuwe traceringsgegevens in.

4. Schakel Verstuur een melding per e-mail naar de klant uit:

Dialoogvenster Volgen bewerken waarin Verstuur een melding per e-mail naar de klant is uitgeschakeld

1. Klik op Opslaan.

De meldingen Verzending klaar voor bezorging of Verzending bezorgd

Je kunt meldingen uitschakelen zodat de klant geen e-mail ontvangt wanneer de verzendstatus verandert in klaar voor bezorging of bezorgd. Dit is alleen van toepassing op verzendingen met een volgnummer van Fedex, Canada Post, DHL, UPS of USPS.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Meldingen.

2. Vink in het gedeelte Verzending het selectievakje uit voor Verzending klaar voor bezorging of Verzending bezorgd.

Een bestellingsmelding verwijderen

Stappen:

1. Scrol omlaag naar het gedeelte Bestelmeldingen.

2. Naast elk adres voor bestellingsmeldingen staat een klein prullenbakpictogram:

Klik op de prullenbak naast de melding die je wilt verwijderen.