De Order Printer-app gebruiken

Je kunt de Order Printer-app gebruiken om facturen en pakbonnen voor je bestellingen af te drukken vanuit zowel het Shopify-beheercentrum als de Shopify POS-app. Je kunt maximaal 50 bestellingen tegelijk afdrukken met de Order Printer-app. Als je meer bestellingen wilt afdrukken, overweeg dan bestellingen naar een CSV-bestand te exporteren.

Met Order Printer afdrukken vanuit het Shopify-beheercentrum

Stappen:

Afdrukken met Order Printer vanuit Shopify POS

Stappen:

1. Tik op de pagina voor het bevestigen van de bestelling op Apps.

2. Tik op de app Afdrukken met Order Printer.

3. Geef aan of je een factuur, een pakbon of beide wilt afdrukken. Als je een andere printer wilt gebruiken, meerdere exemplaren wilt afdrukken of dubbelzijdig wilt afdrukken, tik je op Afdrukken om het instellingenmenu te openen

4. Tik op Afdrukken wanneer je klaar bent.

Een standaard Order Printer-template selecteren

Je kunt een template selecteren die standaard wordt gebruikt door de app Order Printer.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Apps.

2. Klik op Order Printer om de app te openen.

3. Klik op Templates beheren.

4. Selecteer welke templates standaard worden afgedrukt.

De kop- en voettekst van afgedrukte pagina's verwijderen

In de meeste browsers wordt automatisch een kop- en voettekst toegevoegd aan elke pagina die wordt afgedrukt. Je kunt deze verwijderen om je documenten een mooier en professioneler uiterlijk te geven. Elke browser biedt een andere manier om deze te verwijderen:

Stappen om rechtstreeks vanuit een bestelling af te drukken in het Shopify-beheercentrum:

1. Volg de stappen voor afdrukken met Order Printer vanuit het Shopify-beheercentrum.

2. Klik in het venster Afdrukken op Meer instellingen.

3. Schakel de optie Kop- en voetteksten uit.

4. Klik op Opslaan.

Over het algemeen moet de optie voor de kop- en voetteksten worden uitgeschakeld in het afdrukvenster van de browser.

Een document opslaan als een PDF-bestand

Order Printer gebruikt de afdrukfunctie van je browser om documenten af te drukken. Je kunt deze functie gebruiken om je documenten als PDF-bestand op te slaan. Het opslaan naar PDF wordt in elke browser en elk besturingssysteem op een andere manier uitgevoerd:

Google Chrome in Mac OS X of Windows

Als je Google Chrome als browser gebruikt, kun je rechtstreeks vanuit het afdrukvenster naar PDF opslaan. Selecteer onder Bestemming de optie Opslaan als PDF.

Mac OS X

Via het afdrukvenster van Mac OS X kun je vanuit elke browser naar PDF afdrukken. Selecteer PDF linksonder in het afdrukvenster en daarna Opslaan als PDF....

Microsoft Windows

Voor andere browsers dan Google Chrome in Windows kun je software zoals CutePDF gebruiken op te slaan naar PDF vanuit een afdrukvenster. In Windows 10 kun je aangeven dat je wilt opslaan als PDF in het venster Afdrukken.