Pakbonnen

Wanneer je bestellingen vervult, wil je misschien een pakbon toevoegen aan het pakket dat je naar je klant stuurt. Pakbonnen helpen om te communiceren wat naar de klant is verzonden.

Pakbonnen afdrukken

Je kunt pakbonnen afdrukken nadat je met het afhandelingsproces bent begonnen. Pakbonnen kunnen niet worden afgedrukt vanaf de pagina Bestellingen. Pakbonnen bevatten alle items die in een specifieke zending worden verzonden. Als je meerdere zendingen voor een bestelling hebt, kun je voor elke zending een afzonderlijke pakbon afdrukken.

Pakbonnen afdrukken voordat je een verzendlabel koopt

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op het nummer van de bestelling waarvoor je een pakbon wilt afdrukken.

3. Als je Shopify Shipping gebruikt (voor winkels in de Verenigde Staten of Canada), klik op Verzendlabel maken in het gedeelte Niet voldaan.

4. Als je Shopify Shipping niet gebruikt, klik op Als vervuld markeren.

5. Klik op Pakbon afdrukken.

6. Klik op Afdrukken.

Pakbonnen afdrukken terwijl je een verzendlabel koopt

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op het nummer van de bestelling waarvoor je een pakbon wilt afdrukken.

3. Als je Shopify Shipping gebruikt (voor winkels in de Verenigde Staten of Canada), klik op Verzendlabel maken in het gedeelte Niet voldaan.

4. Klik op Verzendlabel kopen.

5. Klik op Pakbon afdrukken.

6. Klik op Afdrukken.

Pakbonnen bewerken

Je pakbonnen worden weergegeven met Liquid, een templatetaal gemaakt door Shopify. Als je vertrouwd bent met HTML, CSS en Liquid, kun je de pakbonvariabelen gebruiken om je pakbontemplate te bewerken.

Je kunt je pakbontemplate wijzigen door op Bewerken te klikken in het gedeelte Pakbonnen van je verzendinstellingen.

Tijdens het bewerken van de template kun je de pakbon terugzetten naar de standaardtemplate door op Weer instellen op standaard te klikken.