Traceernummers toevoegen aan vervulde bestellingen

Als u een traceernummer ontvangt nadat u een bestelling hebt vervuld, kunt u het nummer toevoegen aan de afhandeling. Het nummer wordt opgenomen in de update-e-mail die naar de klant kan worden verzonden.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Bestellingen.

2. Klik op het bestelnummer voor de bestelling waaraan u een traceernummer wilt toevoegen.

3. Klik in het gedeelte Vervuld op Volgen toevoegen:

Klik op de knop Volgen toevoegen in de het gedeelte Vervuld van uw bestelling

4. Voer in het dialoogvenster Volgen bewerken het traceernummer van uw zending in.

5. Misschien is Shopify in staat de indeling van het traceernummer te herkennen en een vervoerder voor je te kiezen. Als dit niet het geval is of als er verkeerd wordt gekozen, selecteert u uw vervoerder in het vervolgkeuzemenu Vervoerder.

6. Als uw vervoerder niet volledig door Shopify wordt ondersteund of als u Anders in het vervolgmenu Vervoerder kiest, kunt u de traceer-URL handmatig invoeren:

Dit traceernummer verschijnt op de bestelstatuspagina. Zorg ervoor dat u de volledige URL (inclusief de cijfers) invoert die uw koerier heeft opgegeven om de zending te volgen.

7. Optioneel: Als u niet wilt dat een e-mail met verzendupdates naar uw klant wordt verzonden, schakelt u Verstuur een melding per e-mail naar de klant uit.

8. Klik op Opslaan.