Voeg trackingnummers toe aan bestellingen

Wanneer je een trackingnummer aan een bestelling toevoegt, wordt op de bestelstatuspagina van de klant realtime verzendingsupdates van de vervoerder weergegeven.

Een trackingnummer toevoegen voordat je een bestelling afhandelt

Als je een trackingnummer hebt voordat je een bestelling vervult, kun je het nummer toevoegen tijdens het afhandelingsproces. Het nummer wordt opgenomen in de e-mail die naar de klant wordt verzonden om de zending te bevestigen.

Stappen:

Trackingnummers toevoegen nadat je een bestelling hebt afgehandeld

Als je een trackingnummer ontvangt nadat je een bestelling hebt afgehandeld, kun je het nummer toevoegen aan de afhandeling. Je kunt het trackingnummer naar je klant verzenden in een e-mail melding over verzendkosten.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op het bestelnummer voor de bestelling waaraan je een trackingnummer wilt toevoegen.

3. Klik in het gedeelte Vervuld op Volgen toevoegen.

4. Voer in het dialoogvenster Volgen bewerken het trackingnummer van je zending in.

5. Misschien is Shopify in staat de indeling van het trackingnummer te herkennen en een vervoerder voor je te kiezen. Als dit niet het geval is of als er verkeerd wordt gekozen, selecteer je je vervoerder in de vervolgkeuzelijst Vervoerder.

6. Optioneel: Als je meer dan één trackingnummer hebt, klik je op Nog een trackingnummer toevoegen en voer je het trackingnummer in. Belangrijk: Alle trackingnummers moeten van dezelfde vervoerder zijn.

7. Als je vervoerder niet volledig door Shopify wordt ondersteund of als je anders in de vervolgkeuzelijst vervoerder kiest, kun je de tracking-URL handmatig invoeren. De URL wordt gebruikt op de bestelstatuspagina om een link te maken naar de trackingpagina van de vervoerder. Zorg ervoor dat je de volledige URL (inclusief de cijfers) invoert die je vervoerder heeft opgegeven om de zending te volgen.

8. Optioneel: Schakel melding E-mail verzenden naar klantuit als je een verzendingsupdate niet wilt verzenden.

9. Klik op Opslaan.