De bestelstatuspagina aanpassen

Of u nu bestellingen vervult via een ondersteunde vervoerder of niet, er zijn nog steeds acties die u moet nemen om ervoor te zorgen dat het afrekenproces van uw winkel verloopt zoals u verwacht.

Overzicht

Wanneer u bestellingen vervult of bijwerkt en een traceernummer opneemt, kunnen uw klanten per e-mail een link naar hun bestelstatuspagina ontvangen. Standaard bevatten de volgende e-mailsjablonen de JeRL naar de bestelstatuspagina van de klant:

• Bestellingsbevestiging
  • Verzendgegevens
  • Verzendingsupdate.

Je kunt de status van de bestelling van een klant bekijken via de pagina Bestellingen in de Shopify-beheerder.

Stappen:

1. Open op de pagina Bestellingen de bestelling die u wilt volgen.
  2. Klik op de knop Acties en klik vervolgens op Bestelstatuspagina bekijken.

De bestelstatuspagina wordt in realtime bijgewerkt als de status van de zending verandert. Mogelijke statussen zijn:

• Bevestigd: een klant heeft een bestelling geplaatst, maar u hebt de bestelling nog niet verzonden of vervuld. Dit is een goed moment om de betaling vast te leggen.
  • Onderweg: je hebt de bestelling gemarkeerd als vervuld of gedeeltelijk vervuld in de Shopify-beheerder en de zending is onderweg.
  • Bestelling uitgeleverd: de zending is aangekomen in het gebied van uw klant en wordt binnenkort aan de klant geleverd.
  • Afgeleverd: de klant heeft de zending ontvangen.
  • Bezorgpoging: de koerier probeerde de zending op het bestemmingsadres te bezorgen, maar was niet succesvol.

Klanten ontvangen per e-mail een link naar hun bestelstatus. Om ervoor te zorgen dat dit automatisch gebeurt, moet u:

1. Uw e-mailsjablonen instellen.

2. Een traceernummer aan je bestellingen toevoegen.

3. De functionaliteit testen.

Uw e-mailsjablonen instellen

Je e-mailsjablonen regelen de e-mails voor bestelbevestiging en verzendingen die naar klanten worden verzonden wanneer u bestellingen vervult en bijwerkt. Je moet ervoor zorgen dat ze klaar zijn om de bestelstatus-JeRL automatisch naar je klanten te verzenden. De JeRL leidt de klant naar de bestelstatuspagina. Standaard-sms-sjablonen bevatten de bestelstatus-JeRL al.

Selecteer de optie die voor je relevant is:

• Ik heb mijn e-mailsjablonen niet aangepast.
  • Ik heb mijn e-mailsjablonen aangepast.
  • Ik weet niet zeker of mijn e-mailsjablonen zijn aangepast.

Ik heb mijn sjablonen voor bestelbevestiging of verzending niet aangepast

Als u geen aangepaste sjablonen Bestellingsbevestiging of Verzendingsmelding hebt en nog de standaardsjablonen gebruikt, kunt u deze stap overslaan. Shopify heeft uw e-mailsjablonen al bijgewerkt met een link die uw klanten naar hun bestelstatuspagina verwijst.

Je volgende stappen zijn:

• Traceernummers aan uw bestellingen toevoegen: de link voor de bestelstatus wordt automatisch naar uw klanten gemaild.
  • De functionaliteit testen.

Ik heb mijn sjablonen voor bestelbevestiging of verzending aangepast

Aangezien u een of meer sjabonen voor bestellingsbevestiging of verzendingsmelding hebt aangepast, kan Shopify de sjablonen niet automatisch voor u bijwerken zonder al uw aanpassingen te overschrijven.

Om ervoor te zorgen dat uw e-mailsjablonen de order status URL bevatten waarmee uw klanten de link krijgen die ze nodig hebben, kunt u:

• klikken op Weer instellen op standaard (alle aangebrachte aanpassingen wissen) of
  • de bestelstatus-URL handmatig aan uw sjablonen toevoegen.

Ik weet niet zeker of mijn e-mailsjablonen zijn aangepast

Als u niet zeker weet of u of een medewerker uw e-mailsjablonen heeft aangepast, controleert u dit als volgt:

1. Zoek in het gedeelte E-mailsjablonen de e-mailsjablonen voor bestellingsbevestiging en verzendingsmelding.

2. Als u een e-mailsjabloon hebt aangepast, verschijnt de knop Weer instellen op standaard onder aan de sjabloonpagina:

Knop Weer instellen op standaard

Als u een knop Weer instellen op standaard op de sjabloonpagina's voor bestellingsbevestiging of verzendingsmelding ziet, volgt u de bovenstaande stappen.

De bestelstatus-URL handmatig aan uw e-mailsjablonen toevoegen

Om ervoor te zorgen dat uw sjablonen voor bestellingsbevestiging en verzendings-e-mails de link order status URL voor uw klanten bevatten, moet u bepaalde Liquid-code aan uw sjablonen toevoegen.

Stappen:

1. Klik op Verzendingsbevestiging om de online-editor te openen.

2. Zoek de volgende sectie als deze bestaat:

For shipping status on these items:
{% for tracking_url in fulfillment.tracking_urls %}
  {{ tracking_url }}
{% endfor %}

Als die code niet bestaat, voegt je de code in stap 4 toe op de plaats waar de link in je e-mails moet worden weergegeven.

1. Vervang deze door het volgende:
Track the status of your order: {{ order_status_url }}.

Je kunt dit bericht aanpassen aan uw merk. Kopieer (ctrl + C op een pc of command + C op een Mac) en plak (ctrl + V op een pc of command + V op een Mac) de code {{ order_status_url }} gewoon precies zoals deze hier wordt weergegeven.

1. Herhaal stap 1-5 voor je e-mails met verzendupdates en bestelbevestigingen.

Een traceernummer toevoegen aan een bestelling

Nadat je e-mailsjablonen zijn ingesteld om de order_status_url te verzenden, moet u een traceernummer aan je bestellingen toevoegen. Vervolgens bevatten de e-mails die u naar je klanten stuurt, automatisch de bestelstatus-JeRL.

Volg deze procedures als u niet zeker weet hoe u een traceernummer moet toevoegen:

Test de functionaliteit van de kassa, met name als u aanvullende scripts hebt toegevoegd, om te controleren of deze goed werkt.

Een aanmelding voor bestelupdates toevoegen

Klanten ontvangen bestelupdates per e-mail of telefoon, afhankelijk van de informatie die ze bij het afrekenen hebben opgegeven. Je kunt een knop inschakelen zodat je klanten zich kunnen aanmelden voor bestelupdates nadat een bestelling is geplaatst. Na inschakeling kunnen klanten een telefoonnummer of e-mailadres toevoegen op de bestelstatuspagina.

Stappen:

Aanmelding voor bestelupdates

1. Klik in de Shopify-beheerder op Instellingen en vervolgens op Betalingen.
  2. Zoek het gedeelte Contact opnemen met de klant en selecteer de optie onder Aanvullende methode voor contact opnemen:
    Instelling voor aanmelding voor bestelupdates
  3. Klik op Opslaan.

Bèta: Arrive is een mobiele app voor iOS-apparaten. Hiermee worden updates over de afleveringsstatus van een bestelling naar de klant verzonden. Arrive is een bèta-versie en is daarom nog niet voor alle winkels beschikbaar.

De functionaliteit testen

Als u code toevoegt aan het vak Aanvullende scripts, zoals trackingpixels of aangepaste code uit een app van derden, kunt u de betaalervaring testen door een testbestelling te plaatsen.

Stappen:

1. Gebruik je eigen e-mailadres bij het afrekenen, selecteer een ondersteunde vervoerder en volg de instructies voor het plaatsen van een testbestelling.
  2. Vervul de bestelling en voeg er een traceernummer aan toe in de Shopify-beheerder.

Als je iets ongewoons ziet, kan er een conflict zijn met aangepaste code van een app van derden. Neem contact op met de app-ontwikkelaar om het probleem op te lossen. Je kunt hun gegevens vinden door de naam van de app te zoeken in de Shopify App Store.

Aanvullende scripts toevoegen

Het vak Aanvullende scripts wordt gebruikt om code in de sjabloon voor je pagina bestelstatus in te voegen. Je kunt het volgende toevoegen:

• HTML: u kunt elke geldige HTML5-code gebruiken, bijvoorbeeld script-, style-, iframe- en object-elementen.

• Liquid-code: u hebt toegang tot de Liquid-objecten voor afrekenen en de winkel.

• Scripts voor ROI/conversietracering

• Scripts voor tracering van verwijzingen

Voorbeeldaanpassingen met behulp van aanvullende scripts

Hier zijn enkele voorbeeldaanpassingen waarbij het veld Aanvullende scripts wordt gebruikt:

Toegang verkrijgen tot aanvullende scripts

1. Zoek het gedeelte Bestellingsverwerking. Onder in dit gedeelte vindt u Aanvullende scripts.

Tekstvak Aanvullende scripts

Aanvullende informatie

De bestelstatuspagina is een nieuwe functie en wordt nog steeds ontwikkeld. Hieronder vindt u informatie over de status van de functie en onze plannen om de mogelijkheden snel uit te breiden.

• Ondersteunde vervoerders
  • Niet-ondersteunde vervoerders
  • Bestellingen met meerdere zendingen of vervoerders (gedeeltelijke afhandelingen)
  • Een notitie of bericht aan de bestelstatuspagina toevoegen
  • Klantenprivacy

Ondersteunde vervoerders

Op dit moment zijn USPS, UPS, FedEx en Canada Post de enige vervoerders die de nieuwe bestelstatuspagina volledig ondersteunen.

De bestelstatuspagina voor verzendingen via ondersteunde vervoerders omvat de verzendkaart die in realtime wordt bijgewerkt.

Niet-ondersteunde vervoerders

De bestelstatuspagina biedt nog geen volledige ondersteuning voor andere vervoerders dan JeSPS, JePS, FedEx, DHL Express en Canada Post. Je moet echter nog steeds je e-mailsjablonen bijwerken en doorgaan met het toevoegen van traceernummers aan je bestellingsafhandelingen zodat je klanten een order status URL ontvangen.

Op de bestelstatuspagina wordt bij bestellingen via niet-ondersteunde vervoerders nog steeds een traceernummer weergegeven met een link naar de website van de vervoerder, waar uw klanten meer informatie over de status van hun bestelling kunnen krijgen.

Anders dan bij ondersteunde vervoerders wordt de status van de bestelling niet weergegeven en wordt de pin op de kaart niet in realtime bijgewerkt.

Bestellingen met meerdere zendingen of vervoerders (gedeeltelijke afhandelingen)

De bestelstatuspagina biedt ondersteuning voor gedeeltelijke afhandelingen of bestellingen die u met meerdere zendingen vervult. Shopify maakt een tweede bestelstatusblok met het traceernummer en de inhoud op de bestelstatuspagina.

We ondersteunen gedeeltelijke afhandelingen, zelfs als deze zijn uitgevoerd via verschillende vervoerders.

Een aantekening of bericht toevoegen

Je kan inhoudsvakken toevoegen aan de bestelstatuspagina van de kassa met behulp van een JavaScript-object.

Als u onze procedures volgt, hoeft u alleen maar wat HTML te weten om inhoud, zoals een aantekening of bericht, aan je bestelstatuspagina toe te voegen.

Klantenprivacy

Hoewel de link naar de bestelstatuspagina een openbaar toegankelijke URL lijkt, zijn de verzendadressen van uw klanten veilig en niet zichtbaar voor anderen.

Wanneer iemand een bestelstatuspagina opent vanaf een ander apparaat dan het apparaat dat is gebruikt voor het afrekenen, moet er worden aangemeld om de informatie van de klant te beveiligen. Voor toegang tot de pagina heeft uw klant twee inloggegevens nodig:

• het bestelnummer (dat ze in hun e-mails kunnen achterhalen), en
  • het e-mailadres dat is gebruikt om het afrekenen te voltooien.

De bestelstatuspagina vertalen

Je hebt dezelfde controle over de taal die op je bestelstatuspagina wordt gebruikt als over de rest van je Shopify-winkel. Als je de gehele themataal hebt vertaald, heeft de bestelstatuspagina al de gekozen taal.

U kunt uw tekst ook regel voor regel vertalen als de standaardtekst niet bij uw merk past. De eerste regel van de bestelstatuspagina die luidt "Bedankt, Jan", kan bijvoorbeeld worden vertaald in "Dankjewel Jan!".

Stappen:

1. Zoek het thema dat u wilt bewerken en klik vervolgens op Acties > Talen bewerken.

2. Scrol omlaag naar de kop Afrekenen, bedankt:

Kop Afrekenen, bedankt

De velden uit de kop Afrekenen, bedank tot de kop Afrekenen, winkelbeleid bevatten de vertaalbare tekst voor de bestelstatuspagina.

1. Voer uw vertaalde tekst in de velden in.

2. Klik op Opslaan.

Geavanceerde aanpassingen

Als u een Shopify Plus-abonnement hebt, krijgt u toegang tot de lay-out checkout.liquid en het assetbestand checkout.scss.liquid. Je hebt hiermee volledige controle over het maken van geavanceerde aanpassingen aan uw afrekenervaring.