Inhoud weergeven op basis van locaties van klanten

U kunt een aangepast bericht toevoegen aan de bestelstatuspagina, dat alleen wordt weergegeven voor klanten met verzendadressen in een bepaalde regio. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een bericht alleen te laten zien aan klanten die in New York, Verenigde Staten wonen. U kunt zoveel locaties opgeven als u wilt.

Stappen:

1. Scrol omlaag naar het tekstvak Aanvullende scripts in het gedeelte Bestellingsverwerking:

Het tekstvak Aanvullende scripts in het gedeelte Bestellingsverwerking

2. Plak in het tekstvak Aanvullende scripts de volgende voorbeeldcode:

{% if checkout.shipping_address.country_code == 'US' and checkout.shipping_address.province_code == 'NY' %}
<script type="text/javascript">
  var customMessage = document.createElement("div");
  customMessage.innerHTML = '<div class="section" style="padding-top: 3em"><div class="content-box"><div class="content-box__row"><p class="os-step__description">TYPE YOUR CUSTOM MESSAGE HERE.</p></div></div></div>';
  console.log(document.querySelector("[data-order-summary-section=payment-lines]"));
  document.querySelector("[data-order-summary-section=payment-lines]").before(customMessage);
</script>
{% endif %}
  1. Bewerk de code om op te geven voor welke locaties u klanten het aangepaste bericht wilt laten zien. U moet hiervoor de land- en staatafkortingen in de Liquid-instructie {% if %} bovenaan het codeblok bewerken. Momenteel wordt het bericht alleen weergegeven voor klanten die in New York, Verenigde Staten wonen.

- Als het bericht moet worden weergegeven voor klanten in een andere staat, vervangt u NY door de afkorting van de gewenste staat. Raadpleeg deze lijst met de afkortingen voor de staten van USPS om de afkorting voor een bepaalde staat in de Verenigde Staten te zoeken. - Als u het bericht zowel voor klanten in New York als voor klanten in een andere staat wilt weergeven, voegt u and checkout.shipping_address.province_code == 'XX' toe, waarbij XX de afkorting van de andere staat is. Voer de stap nogmaals uit als u nog meer staten wilt toevoegen. - Als u het bericht voor klanten in een ander land wilt weergeven, vervangt u US door de afkorting van het gewenste land. Ook moet u NY vervangen door de afkorting van de staat of provincie in het nieuwe land. Als u geen staat wilt opgeven, moet u het volgende verwijderen: and checkout.shipping_address.province_code == 'NY'.

Voor meer informatie over het schrijven van Liquid if-instructies wordt u verwezen naar de Liquid-naslaginformatie over Flow-tags beheren.

1. Plaats een testbestelling om de resultaten op de pagina met de bestellingsstatus te bekijken.