Gebruikers beheren

Beheer uw gebruikers vanaf één locatie in Shopify Plus. Vanuit Gebruikers kunt u al uw gebruikers bekijken en beheren. U kunt gebruikers toegang geven tot specifieke winkels of hen organisatietoegang verlenen, waarmee ze wijzigingen kunnen aanbrengen in alle winkels.

Organisaties kunnen verschillende soorten gebruikers hebben, met verschillende behoeften. Sommigen moeten misschien bestellingen verwerken in één winkel, terwijl anderen misschien organisatiebrede wijzigingen moeten aanbrengen.

Toegang op organisatieniveau

Om Shopify Plus-features te gebruiken, hebt u toegang op organisatieniveau nodig. Deze toegangen zijn krachtig, dus ze moeten worden verleend aan vertrouwde gebruikers die uitgebreide toegang tot uw organisatie nodig hebben.

Met toegang op organisatieniveau kan een gebruiker wijzigingen aanbrengen die van invloed kunnen zijn op alle winkels in uw organisatie. Een gebruiker met toegang op organisatieniveau kan wijzigingen aanbrengen in een winkel waartoe hij niet specifiek toegang heeft gekregen. Een gebruiker met de Shopify Flow-toegang op organisatieniveau kan bijvoorbeeld workflows beheren in al uw winkels.

Deze toegangen verschillen van winkeltoestemmingen. Sommige toegangen van organisaties laten gebruikers dingen doen die niet mogelijk waren in een winkel (zoals een nieuwe winkel maken). Anderen laten gebruikers dingen doen die alleen een accounteigenaar in een winkel zou kunnen doen (zoals gebruikers aanmaken).

Toegang op organisatieniveau omvat:

Gebruiker- en winkelbeheer

Alle gebruikers beheren en winkels aanmaken, waaronder:

  • Gebruikers toevoegen en verwijderen
  • Gebruikers blokkeren en opnieuw activeren
  • Toegang verlenen en verwijderen op organisatieniveau (inclusief gebruikers- en winkelbeheertoegang)
  • Gebruikers toegang verlenen tot en verwijderen uit alle winkels en hun winkeltoestemmingen instellen.
  • Maak nieuwe winkels en keur eventuele extra kosten goed die voor de winkel nodig kunnen zijn. Als u bijvoorbeeld een winkel maakt die niet onder uw contract valt, wordt u gevraagd om een vergoeding voor deze winkel goed te keuren.
<p>User and store management access doesn’t let the user change a store’s owner. Only a store owner can change that account and it can only be changed from within the store.</p>

<p>You can't remove this access from the [organization adminstrator](/manual/organization-management/index#organization-administrator).</p>

Flow

Beheer workflows in alle winkels (zonder toegang tot die winkels). Een gebruiker met deze toegang kan de volgende acties uitvoeren:

  • Workflows aanmaken en verwijderen
  • Workflows in- en uitschakelen
  • Kopieën van workflows voor winkels maken

Analytics

Financiële gegevens bekijken, verzameld uit alle winkels. Een gebruiker met deze toegang kan tegels in Overzicht zien die verkoopinformatie van al uw winkels tonen.

Toegang op winkelniveau

Als u gebruikers bij een winkel wilt laten inloggen en wijzigingen wilt aanbrengen, moet u hen toegang tot de winkel geven en winkeltoestemmingen voor hen instellen. U kunt hun winkeltoegang beheren vanuit Gebruikers.

Wanneer u een gebruiker toegang geeft tot een winkel, kunt u ook bepalen welke wijzigingen ze in die winkel kunnen aanbrengen door individuele winkeltoestemmingen voor hen in te stellen.

Met toegang op winkelniveau kan een gebruiker zich aanmelden bij een winkel. Het geven van winkeltoegang aan een gebruiker is als het aanmaken van een medewerkersaccount voor hen in die winkel. Wanneer u een gebruiker toegang geeft tot een winkel, wordt in feite een medewerkersaccount voor die winkel gemaakt. Evenzo, als u een medewerkersaccount in een winkel maakt, wordt een gebruiker voor hen in Shopify Plus aangemaakt (als de gebruiker al in Plus bestaat, wordt hun account bijgewerkt).

Gebruikers die alleen toegang hebben tot winkels, hebben geen toegang tot Shopify Plus-features. Ze kunnen Shopify.Plus gebruiken om in te loggen en toegang te krijgen tot hun winkels (zolang ze hun e-mailadres hebben geverifieerd).

Organisatiebeheerder

Elke organisatie heeft een unieke gebruiker, de organisatiebeheerder. De organisatiebeheerder is de eerste persoon in uw organisatie die toegang heeft gekregen tot Shopify Plus. Hun toegang kan niet worden beperkt en ze zullen altijd de mogelijkheid hebben om uw gebruikers en uw winkels te beheren. Momenteel moet u contact opnemen met Shopify Plus-ondersteuning om de organisatiebeheerder te wijzigen.

Een gebruiker beheren

Als u Gebruikers wilt bekijken, moet u toegang hebben tot Gebruikers- en winkelbeheer op organisatieniveau.

Vanuit Gebruikers kunt u de volgende acties uitvoeren:

Actie Beschrijving
Gebruiker toevoegen Een gebruiker toevoegen aan uw organisatie en deze vervolgens toegang geven tot winkels en Shopify Plus-features.
Organisatietoegang toevoegen

Toegang op organisatieniveau verlenen vanaf een gebruikerspagina.

Toegang tot organisatie verwijderen

Toegang op organisatieniveau verwijderen van een gebruikerspagina. U kunt deze toegang niet van de organisatiebeheerder verwijderen.

Winkeltoegang toevoegen

Geef vanaf een gebruikerspagina een gebruiker toegang tot specifieke winkels en stel hun winkeltoestemmingen in

Verwijder winkeltoegang Momenteel kunt u een winkeltoegang niet van een gebruiker verwijderen. U moet inloggen bij die winkel en vervolgens het bijbehorende medewerkersaccount verwijderen.
Gebruiker opschorten

Klik op een gebruikerspagina op Acties > Toegang opschorten om te voorkomen dat gebruikers zich kunnen aanmelden bij een van uw winkels of Shopify Plus.

U kunt een gebruiker niet opschorten vanuit een afzonderlijke winkel in Shopify Plus. Als u dit moet doen, kunt u zich rechtstreeks aanmelden bij de winkel en hun medewerkersaccount opschorten. Dit wordt niet aanbevolen, want als u hun account vervolgens opschort en dan weer opnieuw activeert, krijgt de gebruiker weer toegang tot deze winkels.

Gebruiker opnieuw activeren

Klik op een gebruikerspagina op Acties > Gebruiker opnieuw activeren om ze opnieuw te activeren. Wanneer u een gebruiker opnieuw activeert, hebben deze dezelfde toegang en toestemmingen die ze hadden voordat ze werden opgeschort.

Als die gebruiker uit specifieke winkels was geschorst voordat u zijn/haar account opschortte, krijgt de gebruiker weer toegang tot alle winkels die op zijn/haar gebruikerspagina staan, inclusief de winkels waarvoor hij/zij eerder was geschorst.

Gebruiker verwijderen

Klik op een gebruikerspagina op Acties > Gebruiker verwijderen om alle toegang tot uw winkel en Shopify Plus van de gebruiker te verwijderen en de gebruiker uit uw gebruikerslijst te verwijderen. Omdat Shopify gebruikmaakt van accounts met eenmalige aanmelding, bestaat het Shopify-account van de gebruiker nog steeds, hoewel deze niet langer deel uitmaken van uw organisatie.


Klaar om te beginnen met verkopen met Shopify?

Probeer het gratis