Amazon Pay inschakelen

Amazon Pay is een snelle, gemakkelijke en vertrouwde manier voor je klanten om aankopen te doen in je onlinewinkel door de betalings- en verzendinformatie te gebruiken die is opgeslagen in hun Amazon-accounts. Je behoudt de volledige controle over de klantrelatie en je gegevens op productniveau worden nooit vastgelegd of gedeeld met Amazon. Meer informatie over beveiligde checkout van Amazon Pay.

Ondersteunde landen

Alleen Shopify-bedrijven die gevestigd zijn in een van de volgende landen komen in aanmerking voor Amazon Pay:

• Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Denemarken
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Hongarije
  • Italië
  • Japan
  • Luxemburg
  • Nederland
  • Portugal
  • Spanje
  • Zweden

Amazon Pay activeren

1. Klik in het gedeelte Amazon Pay op Amazon Pay activeren.

2. Volg de instructies op de Amazon Pay-website om je account aan te maken.

3. Als je Shopify-winkel een aangepast primair domein gebruikt, voeg je de URL van de startpagina van je onlinewinkel toe aan je integratie-instellingen van Amazon Pay:

1. Ga in Amazon Seller Central naar Integratie > Integration Central.
    2. Klik in het gedeelte Klant-ID/winkel-ID(s) beheren op Klant-ID/winkel-ID(s) weergeven.
    3. Selecteer in het vervolgkeuzemenu App of winkelnaam je Shopify-winkel en klik vervolgens op Bewerken.
    4. Voeg de volledige homepage-URL, zoals https://johns-apparel.com, toe aan Toegestane JavaScript-herkomst.
    5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Nadat je toestemming hebt gegeven om je Shopify-winkel toegang te geven tot je Amazon Payments-merchant-account, wordt Amazon Pay als een actieve betalingsprovider weergegeven op de pagina Betalingen in je Shopify-beheercentrum.

Klantervaring

Nadat je Amazon Pay hebt geactiveerd, kunnen in aanmerking komende klanten Amazon Pay gebruiken tijdens het afrekenen. Het betalingsproces is standaard ingesloten in de betaalpagina, zodat je klanten hun bestellingen kunnen voltooien zonder je onlinewinkel te hoeven verlaten.

Klanten die Amazon Pay selecteren, kunnen het bezorgadres en de betaalgegevens gebruiken die zijn opgeslagen in hun Amazon-account om hun aankoop sneller te voltooien. Het factuuradres blijft privé en wordt niet gedeeld met Shopify. Meer informatie over versneld afrekenen.