Facebook Pay inschakelen

Met Facebook Pay kunnen klanten eenvoudig en veilig betalen via je onlinewinkel met behulp van een versneld checkout-proces. Wanneer klanten zijn aangemeld bij Facebook, kunnen ze snel afrekenen met hun opgeslagen inloggegevens en is het niet nodig dat ze zich opnieuw aanmelden. Bovendien worden betaalkaartnummers gecodeerd voor veilige opslag. De klant tikt op de Facebook Pay-knop en vervolgens geeft Facebook Pay die informatie aan de betalingsprovider.

Meer informatie over versnelde checkout.

Vereisten voor merchants om Facebook Pay toe te voegen

Als je de Facebook Pay-knop wilt inschakelen, moet Shopify Payments zijn ingeschakeld en moet je onlinewinkel zich in de Verenigde Staten bevinden.

Merchants hoeven geen Facebook-account te hebben om de Facebook Pay-optie toe te voegen aan een onlinewinkel.

Vereisten voor klanten om Facebook Pay te gebruiken

Om Facebook Pay voor aankopen te gebruiken, moeten je klanten een IP-adres gebruiken in de Verenigde Staten en een mobiel apparaat met een van de volgende browsers:

• Safari voor iOS
  • Chrome voor Android

Facebook Pay activeren

Schakel Facebook Pay in je Shopify-beheercentrum in om Facebook Pay te activeren. Als je winkel voldoet aan het handelsbeleid van Facebook, wordt Facebook Pay binnen twee dagen geactiveerd.

Gebruik de volgende stappen om Facebook Pay in te schakelen in je Shopify-beheercentrum.

Stappen

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.

2. Selecteer Facebook Pay in het gedeelte Wallets.

3. Klik op Opslaan.

Klantervaring met Facebook Pay

Wanneer klanten je onlinewinkel bezoeken via een ondersteunde browser op hun mobiele apparaat, hebben ze een optie voor versnelde checkout via de Facebook Pay-knop. Als de klant op de Facebook Pay-knop tikt, zien ze hun factuur- en verzendgegevens. Zo nodig kunnen klanten hun gegevens wijzigen voordat ze hun aankoop voltooien.

Als een klant de Facebook-app heeft geïnstalleerd, wordt de app gebruikt om zijn aankoop te verifiëren. Anders kan een klant met een browser verifiëren.

Problemen oplossen

Facebook Pay wordt niet weergegeven in het Shopify-beheercentrum

Facebook Pay is alleen beschikbaar voor merchants op Shopify Payments.

Facebook Pay wordt niet weergegeven bij de checkout

Facebook Pay wordt alleen weergegeven op mobiele apparaten met Safari iOS en Chrome Android.

Veelgestelde vragen

Hoe verschilt de Facebook Pay-knop van bestaande betaalknoppen?

Facebook Pay biedt een naadloze en veilige manier om geld te versturen of te doneren aan goede doelen en om aankopen te doen. Het is snel, handig, gemakkelijk in gebruik en volledig beveiligd. Je kunt Facebook Pay gebruiken om aankopen te doen in en buiten Facebook-apps en -services, en merchants betalen geen extra kosten om deze te gebruiken.

Welke betaalmethoden zijn beschikbaar voor klanten wanneer ze afrekenen in een onlinewinkel met de Facebook Pay-knop?

Klanten kunnen hun gewenste creditkaart of debetkaart laden op Facebook Pay. Na verloop van tijd worden er extra betaalmethoden toegevoegd.

Waar kan ik meer informatie over Facebook Pay vinden?

Je kunt pay.facebook.com bezoeken voor meer informatie.

Wat zijn de kosten voor merchants voor het accepteren van Facebook Pay?

Er zijn geen extra kosten voor merchants die Facebook Pay accepteren.