Shop Pay inschakelen

Shop Pay is een versnelde checkout waarmee klanten hun e-mailadres en creditcard-, verzend- en factuurgegevens kunnen opslaan, zodat ze hun transactie sneller kunnen voltooien de volgende keer dat ze naar de Shopify-checkout worden geleid. Dit kan je klanten tijd besparen bij de checkout, vooral als ze zich al hebben aangemeld voor Shop Pay in een Shopify-winkel. Als je winkel een optie voor afhalen ter plaatse of bezorging aanbiedt, kunnen klanten bij de checkout de optie kiezen met Shop Pay.

Een klant moet bij de checkout een e-mailadres invoeren om deze informatie op te slaan. Klanten die afrekenen met behulp van een telefoonnummer in het contactveld krijgen niet het bericht Onthoud mij om hun informatie op te slaan. Meer informatie over versnelde checkout.

De verzend- en factureringsgegevens van de klant worden veilig opgeslagen op PCI-compatibele servers van Shopify en pas gedeeld met je winkel als er een bestelling is geplaatst. Als je klanten vragen hebben over hoe Shop Pay werkt, of hoe hun gegevens zijn opgeslagen, kun je ze naar de pagina Shop Pay-helpcentrum sturen.

Voor elke bestelling die via shop Pay is gekocht, compenseert Shopify alle CO2-uitstoot die je verzendingen veroorzaken.

Ondersteunde talen

Shop Pay is beschikbaar in de volgende talen:

• Chinees (vereenvoudigd)
  • Chinees (traditioneel)
  • Tsjechische
  • Deens
  • Nederlands
  • Engels
  • Finse
  • Frans
  • Duits
  • Hindi
  • Italiaans
  • Japans
  • Koreaans
  • Noors (Bokmål)
  • Poolse
  • Portugees (Brazilië)
  • Portugees (Portugal)
  • Maleis
  • Spaans
  • Zweedse
  • Thais
  • Turkse

Klantervaring

Wanneer klanten afrekenen en hun verzend-, factuur- en creditcardgegevens hebben ingevoerd, kunnen ze hun gegevens opslaan door hun mobiele nummer in te voeren en zich aan te melden.

De volgende keer dat de klant naar de checkout gaat, wordt hij doorgestuurd naar de pagina voor het bekijken van de bestelling. Wanneer hij op Aankoop toestaan klikt, ontvangt hij een unieke zescijferige code in een sms. Vervolgens wordt hij gevraagd om de code op de checkoutpagina in te voeren. Nadat hij of zij de code heeft ingevoerd, wordt de bestelling verwerkt.

Als een klant met hetzelfde apparaat naar je winkel terugkeert, kan hij afrekenen zonder een SMS-bevestiging te gebruiken. Tijdens de checkout wordt de klant doorgestuurd naar Shop Pay om zijn gegevens te verifiëren voordat hij terugkeert naar de checkout om de aankoop te voltooien. Als je winkel een optie voor afhalen ter plaatse of bezorging aanbiedt, kunnen klanten bij de checkout de optie kiezen met Shop Pay.

Nadat klanten zich hebben aangemeld voor Shop Pay en de sms-verificatie hebben voltooid, kunnen zij hun opgeslagen gegevens gebruiken bij elke Shopify-checkout waarop de functie is ingeschakeld. Ze hoeven zichzelf niet opnieuw te verifiëren. Voor winkels die toegang hebben tot de functie, kunnen sommige klanten in termijnen betalen.

Als klanten de accountgegevens van hun Shop Pay-account wil wijzigen, moeten ze inloggen bij Shop Pay met hun huidige geregistreerde e-mail voordat ze hun gegevens kunnen bijwerken. Klanten kunnen zich op elk gewenst moment Afmelden voor Shop Pay. Als klanten vragen hebben over het gebruik van Shop Pay, kunnen ze Shop Pay Help raadplegen.

Shop Pay inschakelen

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.

2. Schakel in het gedeelte VERSNELDE CHECKOUT het selectievakje Shop Pay in.

3. Klik op Opslaan.

Je klanten kunnen nu Shop Pay gebruiken om in je winkel af te rekenen.

Shop pay uitschakelen

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.

2. Schakel in het gedeelte VERSNELDE CHECKOUT het selectievakje Shop Pay uit.

3. Klik op Opslaan.

Klantenondersteuning voor Shop Pay

Als je vragen hebt over Shop Pay, ga dan naar het Shop Pay-helpcentrum. Als je hulp nodig hebt om via Shop Pay termijnbetaling te doen, ga dan naar het Shop Pay Installments-helpcentrum.