Shopify Pay

Shopify Pay is versneld afrekenen waarmee klanten hun e-mailadres, creditcard en verzend- en factuurgegevens kunnen opslaan, zodat ze hun transactie sneller kunnen voltooien wanneer ze de volgende keer naar de Shopify-afrekenpagina worden doorgestuurd. Dit kan uw klanten tijd besparen bij het afrekenen, vooral als ze zich al hebben aangemeld voor Shopify Pay in een Shopify-winkel. Een klant moet bij het afrekenen een e-mailadres invoeren om deze informatie op te slaan. Klanten die afrekenen met behulp van een telefoonnummer in het contactveld krijgen niet het bericht Onthoud mij om hun informatie op te slaan. Meer informatie over Versneld afrekenen.

De verzend- en factureringsgegevens van de klant worden veilig opgeslagen op PCI-compatibele servers van Shopify en pas gedeeld met uw winkel als er een bestelling is geplaatst. Als u klanten vragen hebben over hoe Shopify Pay werkt, of hoe hun gegevens zijn opgeslagen, kunt u ze naar de pagina Hulp bij Shopify Pay sturen.

Ondersteunde talen

Shopify Pay is beschikbaar in de volgende talen:

• Chinees (vereenvoudigd)
  • Chinees (traditioneel)
  • Tsjechische
  • Deens
  • Nederlands
  • Engels
  • Finse
  • Frans
  • Duits
  • Hindi
  • Italiaans
  • Japans
  • Koreaans
  • Maleis
  • Noors (Bokmål)
  • Poolse
  • Portugees (Brazilië)
  • Portugees (Portugal)
  • Maleis
  • Spaans
  • Zweedse
  • Thais
  • Turkse

Klantervaring

Wanneer klanten afrekenen en hun verzend-, factuur- en creditcardgegevens hebben ingevoerd, kunnen ze hun gegevens opslaan door hun mobiele nummer in te voeren en zich aanmelden voor:

Shopify Payments-dialoogvenster

De volgende keer dat de klant naar de kassa gaat, wordt hij doorgestuurd naar de pagina voor het bekijken van de bestelling. Wanneer hij op Aankoop toestaan klikt, ontvangt hij een unieke zescijferige code in een sms. Vervolgens wordt hij gevraagd om de code op de afrekenpagina in te voeren. Nadat hij de code heeft ingevoerd, wordt de bestelling verwerkt.

Als een klant met hetzelfde apparaat naar uw winkel terugkeert, kan hij afrekenen zonder een sms-bevestiging te gebruiken. Tijdens het afrekenen wordt de klant doorgestuurd naar Shopify Pay om zijn gegevens te verifiëren voordat hij terugkeert naar de kassa om de aankoop te voltooien.

Nadat klanten zich hebben aangemeld voor Shopify Pay en de sms-verificatie hebben voltooid, kunnen zij hun opgeslagen gegevens gebruiken bij elke Shopify-betaling waarvoor de functie is ingeschakeld. Ze hoeven zichzelf niet opnieuw te verifiëren.

Als een klant het telefoonnummer op zijn Shopify Pay-account wil wijzigen, moeten ze zich Afmelden voor Shopify pay met hun huidige geregistreerde telefoonnummer en een nieuw account maken met het nieuwe telefoonnummer.

Shopify Pay uitschakelen

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.

2. Schakel in het gedeelte Versneld afrekenen de optie Shopify Pay uit.