Shop Pay gebruiken — Klantervaring

Op deze pagina vind je gedetailleerde informatie over de klantervaring bij het gebruik van Shop Pay.

Klantervaring

Wanneer klanten met Shop Pay hebben afgerekend, worden zij doorgestuurd naar de pagina waar een recensie kan worden achtergelaten. Als klanten de Shop-app gebruiken, wordt hun gevraagd de aankoop via de app te verifiëren. Maar als klanten alleen Shop Pay gebruiken, kunnen zij de aankoop verifiëren met hun Shop-wachtwoord of een unieke zescijferige code die wordt ze via sms of e-mail krijgen.

Als een klant met hetzelfde apparaat terugkomt naar de winkel, kan die afrekenen zonder een wachtwoordcode van de Shop-app of een sms-bevestiging te gebruiken. Tijdens de checkout wordt de klant omgeleid naar Shop Pay om de gegevens te verifiëren voordat die terugkeert naar de checkout om de aankoop te voltooien. Als je winkel opties biedt voor afhalen ter plaatse of lokale bezorging, kunnen klanten deze opties kiezen bij de checkout met Shop Pay.

Nadat klanten toestemming hebben gegeven voor Shop Pay en de sms-verificatie hebben voltooid, kunnen zij hun opgeslagen gegevens gebruiken bij elke Shopify-checkout waarvoor de functie is ingeschakeld. Dan hoeven ze zichzelf niet nog eens te verifiëren. Sommige klanten hebben mogelijk ook de optie om in termijnen te betalen met Shop Pay-termijnbetalingen.

Als klanten hun Shop Pay-accountgegevens willen wijzigen, moeten ze eerst inloggen bij Shop Pay met hun geregistreerde e-mailadres. Klanten kunnen zich ook afmelden bij Shop Pay als ze de service niet meer willen gebruiken. Dit kunnen ze op elk gewenst moment doen. Klanten die vragen hebben over het gebruik van Shop Pay, kunnen terecht in het Shop-Helpcentrum.

Lead vastleggen met Shop

Als je formulieren voor het vastleggen van leads gebruikt met de Shopify Forms-app of met ondersteunde soortgelijke apps van derden, kunnen klanten zich aanmelden voor marketingupdates, zodat ze een kortingscode voor je winkel kunnen krijgen.

Wanneer klanten hun Shop-e-mailadres gebruiken om een formulier voor het vastleggen van leads in te vullen, wordt ze om verificatie bij Shop gevraagd. Na verificatie worden ze ingelogd bij Shop Pay in je winkel en wordt de kortingscode in hun account opgeslagen. Wanneer ze iets kopen met Shop Pay, wordt de kortingscode automatisch op de bestelling toegepast.

Klantenondersteuning voor Shop Pay

Als klanten vragen hebben of hulp nodig hebben bij het gebruik van Shop Pay, kunnen ze in het Shop-Helpcentrum terecht. En met specifieke vragen over betalen in termijnen met Shop Pay kunnen ze naar het Helpcentrum voor Shop Pay-termijnbetalingen.

Ondersteunde kaarten

Om Shop Pay gebruiken, moeten klanten:

• Hun kaarten activeren voor gebruik, als dit van toepassing is.
  • online aankopen kunnen doen.
  • Zorg ervoor dat je factuurgegevens die overeenkomen met hun bankrekening bij de hand hebt. De postcode moet bijvoorbeeld overeenkomen met het factuuradres.
  • Een creditcard hebben van Visa, Mastercard, American Express of een andere aanbieder die jij ondersteunt.
  • Een ondersteunde bankpas of creditcard gebruiken. Sommige prepaidkaarten worden bijvoorbeeld niet ondersteund.

Als de klant Shop Pay-termijnbetalingen gebruikt, worden Capital One-kaarten niet geaccepteerd.

Ondersteunde talen

Shop Pay is beschikbaar in de volgende talen:

• Chinees (vereenvoudigd)
  • Chinees (traditioneel)
  • Tsjechisch
  • Deens
  • Nederlands
  • Engels
  • Fins
  • Frans
  • Duits
  • Hindi
  • Italiaans
  • Japans
  • Koreaans
  • Noors (Bokmål)
  • Pools
  • Portugees (Brazilië)
  • Portugees (Portugal)
  • Maleis
  • Spaans
  • Zweeds
  • Thai
  • Turks