Alternatieve betaalmethoden

Je kunt een andere betaalmethode voor je klanten instellen zodat ze hun bestellingen online kunnen betalen met iets anders dan een creditcard. Cryptovaluta is bijvoorbeeld een populaire optie waarmee je klanten kunnen betalen zonder tussenkomst van een bank of een andere instelling.

Andere betaalmethoden activeren

1. Klik in het gedeelte Alternatieve betalingen op Alternatieve betaling kiezen.

2. Kies een provider uit de lijst.

3. Voer je accountreferenties in voor de provider die je hebt gekozen.

4. Klik op Activeren om de provider in te schakelen.

Nadat je een andere betaalmethode hebt geactiveerd, kunnen je klanten deze bij de checkout gebruiken.

Andere betaalmethoden deactiveren

1. Klik in het gedeelte Alternatieve betalingen op Alternatieve betaling kiezen.

2. Kies een provider uit de lijst.

3. Klik op Deactiveren om de aanbieder uit te schakelen.

Als je een alternatieve betalingsoptie wilt verwijderen, kun je deze deactiveren.

Apps voor alternatieve betaalmethoden

Je kunt een aantal alternatieve betalingsproviders installeren als apps vanuit het gedeelte Betalingen van je Shopify-beheercentrum Instellingen. Nadat je een andere betaalmethode hebt geïnstalleerd, moet je deze configureren en activeren voordat je deze kunt gebruiken.

Installeer een andere betaalmethode-app

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Betalingen.

2. Klik in het gedeelte Alternatieve betalingen op Alternatieve betaling kiezen.

3. Selecteer een provider in de lijst.

4. Klik op Verbinden.

5. Klik op App installeren om de alternatieve betaalmethode-app te installeren.

Configureer en activeer je alternatieve betaalmethode-app

Je moet je alternatieve betaalmethode-app configureren en vervolgens activeren voordat je deze kunt gebruiken. Elke alternatieve betaalmethode-app heeft zijn eigen vereisten voor verificatie en configuratie, maar meestal hoef je alleen in te loggen of een account aan te maken bij de betalingsprovider. Nadat je de alternatieve betaalmethode-app hebt geactiveerd, is de betaalmethode zichtbaar bij het afrekenen.

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Betalingen.

2. Klik in het gedeelte Alternatieve betalingen op Alternatieve betaling kiezen.

3. Selecteer een provider in de lijst.

4. Klik op Beheren.

5. Je wordt omgeleid naar de app van de betalingsprovider waar je je externe account kunt koppelen.

6. Klik op Activeren nadat de configuratie is voltooid.

Een alternatieve betaalmethode-app deactiveren

Als je geen alternatieve betaalmethode-app meer nodig hebt, kun je deze deactiveren. Wanneer je de app deactiveert, wordt deze uit je lijst met beschikbare betaalmethoden verwijderd, maar is deze nog steeds beschikbaar in bepaalde gevallen, zoals het retourneren van een bestelling.

1. Klik in de sectie Andere betaalmethoden op Andere betaalmethode kiezen.

2. Kies een provider uit de lijst.

3. Klik op Deactiveren om de aanbieder uit te schakelen.

4. Klik op Payments App deactiveren.