Shop Cash-campagnes

Met Shop Cash-campagnes kun je de waarde van de Shop Cash van een klant in je winkel verhogen. Met deze campagnes kun je je verkopen aan nieuwe klanten in de Shop-app verhogen.

Als je een Shop Cash-campagne aanmaakt, wordt je aanbieding aan potentiële nieuwe klanten getoond in het gedeelte Shop Cash-aanbiedingen van de Shop-app en betaal je alleen acquisitiekosten voor geslaagde verkopen. Klanten die eerder aankopen in je winkel hebben gedaan, kunnen je Shop Cash-aanbieding niet zien.

Geschiktheid

Shop Cash-campagnes bevinden zich in vroege toegang en zijn alleen beschikbaar voor winkels die aan al de volgende vereisten voldoen:

Als je winkel voldoet aan de geschiktheidsvereisten voor Shop Cash-campagnes, kun je je aanmelden voor vroege toegang.

Een Shop Cash-campagne aanmaken

Nadat je bent goedgekeurd voor deelname aan het programma voor vroege toegang van Shop Cash-campagnes, ontvang je een e-mail van Shop om je te laten weten dat je kunt beginnen met het aanmaken van Shop Cash-campagnes in het Shopify-beheercentrum.

Elke medewerker van je winkel met Shop-kanaal- en marketingmachtigingen kan Shop Cash-campagnes aanmaken en beheren. Je kunt één actieve campagne tegelijk hebben.

Stappen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shop.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Marketing en klik vervolgens op Campagne aanmaken in de rechterbovenhoek.

5. Voer de naam van je campagne in.

6. Voer in het gedeelte Schema de begindatum en -tijd in waarop je wilt dat je campagne begint.

7. Optioneel: vink het selectievakje Eindtijd instellen aan als je een eindtijd voor je campagne wilt instellen.

8. Vul in het gedeelte Budget de velden Totaalbudget en Maximale kosten per acquisitie in.

9. Accepteer de algemene voorwaarden en klik dan op Publiceren.

Een Shop Cash-campagne bewerken

Nadat je een Shop Cash-campagne hebt aangemaakt, kun je je totale budget en de einddatum van je campagne wijzigen. Je kunt de maximale kosten per acquisitie niet wijzigen nadat een campagne live is gegaan. Je kunt wel op elk moment een campagne beëindigen en vervolgens een nieuwe aanmaken.

Stappen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shop.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Marketing en klik vervolgens op je campagne.

5. Doe een van de volgende dingen:

• Pas de velden Einddatum of Eindtijd aan en klik op Opslaan om te wijzigen wanneer je campagne eindigt.
    • Voer het nieuwe bedrag in bij het veld Totaalbudget en klik op Opslaan om je totale budget te wijzigen.
    • Klik op Campagne pauzeren om de campagne te pauzeren.
    • Klik op Campagne beëindigen om je campagne onmiddellijk te beëindigen.
  6. Werk de velden bij die je wilt bewerken.

7. Klik op Opslaan.

Betalen voor Shop Cash-campagnes

Nadat je een Shop Cash-campagne hebt aangemaakt, betaal je alleen voor geslaagde bestellingen die een ingewisselde Shop Cash-aanbieding bevatten. Er is geen financiering vooraf nodig om een Shop Cash-campagne aan te maken.

Elke keer dat een bestelling wordt geplaatst met een Shop Cash-aanbieding, wordt er een betaling gedaan vanuit je Shopify Payments-uitbetalingssaldo. Dit gaat door totdat het totale budget van je campagne bereikt is.

Als je Shopify Payments-uitbetalingssaldo onvoldoende saldo bevat om de campagnekosten te dekken, wordt opnieuw geprobeerd de betaling af te schrijven totdat de betaling is geslaagd. Gedurende deze periode wordt het Shop Cash-gedeelte van je uitbetaling ingehouden totdat de campagnekosten zijn geïnd.

Analytics voor Shop Cash-campagnes

Je kunt het succes van je Shop Cash-campagnes meten in het Shopify-beheercentrum.

Stappen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shop.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Marketing.

5. Selecteer de campagne die je wilt beoordelen.

Gebruik de onderstaande tabel om meer te weten te komen over wat elke campagnestatistiek betekent.

Foutmeldingen collectiestatus
Statistiek Definitie
Indrukken Het aantal keren dat gebruikers van de Shop-app een Shop Cash-aanbieding hebben bekeken vanaf elke locatie in de Shop-app, inclusief pagina's met winkel- en productdetails.
Nieuwe verworven klanten Het aantal nieuwe klanten dat een eerste bestelling heeft geplaatst via een Shop Cash-aanbieding.
Verkopen door campagne De bruto-omzet gedeeld door het aantal bestellingen van een Shop Cash-campagne.
Gemiddelde bestelwaarde De bruto-omzet gedeeld door het aantal bestellingen van een Shop Cash-campagne.
Rendement op advertentie-uitgaven De bruto-omzet gedeeld door de totale kosten van Shop Cash-campagnes.
Advertentiekosten van verkopen De totale advertentiekosten gedeeld door de totale bruto-omzet van Shop Cash-campagnes, uitgedrukt als percentage.
Kosten per klant De totale advertentiekosten gedeeld door het totale aantal klanten dat via Shop Cash-campagnes is geworven.

Als je vragen hebt over Shop Cash-campagnes, kun je contact opnemen met Shop-ondersteuning voor ondersteuning in het Engels. Je kunt contact opnemen met Shopify Support voor ondersteuning in andere talen.