EPS-betalingen

EPS (Electronic Payment Standard) biedt betalingsopties voor Shopify Payment-gebruikers in Oostenrijk. Met EPS kunnen je klanten voor hun bestellingen betalen met behulp van hun online bankgegevens. Met behulp van EPS op Shopify Payments bied je je klanten een veilige en gemakkelijke betaalervaring.

EPS-vereisten

Om EPS in te schakelen voor je online winkel, moet je een merchant in Oostenrijk zijn die betalingen in Euro's ontvangt.

EPS activeren

EPS is standaard ingeschakeld bij het instellen van Shopify Payments. Je kunt op elk gewenst moment wijzigen welke betalingsopties voor je klanten beschikbaar zijn.

Stappen:

1. Als Shopify Payments nog niet is ingesteld, klik je op account instelling voltooien en voltooi je de registratiepagina. 3. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren. 4. Schakel in Betalingsopties de betalingsopties in die je wilt wijzigen. 5. Klik op Opslaan.

Betalingen met EPS

Wanneer klanten bij het afrekenen voor EPS kiezen, worden ze doorgestuurd naar de EPS-website en wordt een lijst met deelnemende Oostenrijkse banken weergegeven. Ze selecteren hun bank en voeren hun bank-aanmeldingsgegevens in. Nadat de betaling is bevestigd, wordt het verschuldigde bedrag naar je verzonden bij je volgende uitbetaling van Shopify Payments.

Betalingen met EPS kunnen slechts binnen 180 dagen na de datum van de oorspronkelijke afschrijving voor terugbetaling worden ingediend. Na 180 dagen is het niet meer mogelijk om de kosten terug te betalen. Als je een transactie terugbetaalt die door EPS is verwerkt, krijg je de administratiekosten die door Shopify Payments in rekening zijn gebracht, niet terug. Transactiekosten verschillen afhankelijk van het factureringsplan dat je hebt. Raadpleeg voor meer informatie over prijzen de pagina Shopify-prijsstelling voor Oostenrijk.

Met EPS is er geen terugboekingsproces omdat het risico op fraude extreem laag is. Dit komt omdat de klant de betaling moet verifiëren met zijn bank voordat de betaling wordt afgerond.

EPS-klantervaring

Nadat je klant EPS als betaaloptie selecteert, wordt er een lijst met deelnemende Oostenrijkse banken weergegeven. Ze selecteren hun bank en voeren hun aanmeldingsgegevens voor hun bankgegevens in. Het verschuldigde bedrag wordt van de online bank naar jou verzonden bij je volgende uitbetaling van Shopify Payments.