Klanten naar het juiste land of de juiste regio leiden

Nadat je verschillende talen en valuta's hebt ingesteld voor de klanten, is het tijd om klanten naar lokale winkelervaringen te leiden. Je kunt de volgende methoden gebruiken om klanten te helpen de juiste versie van de winkel te vinden die overeenkomt met hun taal- en locatievoorkeuren:

• Automatische domeinomleiding: wanneer je deze instelling in het Shopify-beheercentrum activeert, worden klanten in je webshop automatisch omgeleid naar de URL die overeenkomt met hun taal en geografische locatie.
  • Geolocation-app: Met deze gratis app beveel je talen en landen aan bij klanten op basis van de geografische locatie en de taal van de browser of het apparaat. De app biedt ook de mogelijkheid om een land- en taalselector weer te geven in de voettekst van de webshop waarmee klanten de taal en het land of de regio kunnen kiezen. Naast de Geolocation-app zijn er nog andere compatibele apps van derden die je kunt gebruiken.
  • Deeplinks: wanneer veel landen binnen dezelfde markt zijn opgenomen of een markt geen eigen URL heeft, kun je klanten rechtstreeks naar de juiste versie voor hun land of regio sturen met een deeplink.