Een valutakiezer toevoegen

Je klanten kunnen hun voorkeursvaluta kiezen uit een vervolgkeuzelijst met valuta's als je een valuta kiezer aan je thema toevoegt. Valutakiezers zijn ingebouwd in sommige thema's of kunnen worden toegevoegd via de Geolocatie-app. Met de Geolocatie-app kun je ook klanten vragen om over te schakelen naar lokale valuta op basis van hun IP-adres.

Je thema bijwerken om een valutakiezer toe te voegen

Als je de meest recente versie van het Debut-of Brooklyn-thema in je winkel gebruikt, krijg je automatisch een valutakiezer in je winkel. Je kunt je thema bijwerken om de laatste versie te krijgen.

App-aanbeveling

Als je het Shopify Plus-abonnement hebt, wordt de valuta van je klant automatisch ingesteld op basis van het IP-adres van je winkel. Als je een ander abonnement hebt, kun je klanten de mogelijkheid bieden om naar hun lokale valuta over te schakelen met behulp van de gratis Geolocatie-app van Shopify. De Geolocatie-app maakt taal- en valuta-aanbevelingen aan je klanten op basis van hun geografische locatie en browser- of apparaattaal. De Geolocatie-app voegt ook een kiezer toe in de voettekst van je onlinewinkel waarmee klanten hun taal en valuta kunnen kiezen.

Valutaselectie via een URL

Nadat je het verkopen in meerdere valuta's hebt ingeschakeld voor Shopify Payments, kunnen je klanten afrekenen in hun eigen valuta.

Je kunt je klanten ook een URL sturen waarmee je winkel in een bepaalde valuta wordt geopend door een Valutacode van de ISO-code aan het einde toe te voegen. Met de volgende koppeling wordt bijvoorbeeld de winkel geopend en worden alle prijzen weergegeven in Canadese dollars: myshopify-store.myshopify.com?currency=CAD.

Voeg een valutakiezer toe aan het navigatiemenu van je winkel

Je kunt je winkel bijwerken met een valutakiezer in de voettekst of in het hoofdmenu van je thema zonder dat je je themacode hoeft aan te passen.

Bewerk je themacode om een valutakiezer toe te voegen

Als je je themacode wilt bewerken zodat klanten hun valuta kunnen kiezen, kun je Shopify Liquid gebruiken om valutakiezers in je winkel te maken. Dit is een geavanceerde tutorial. Bewerk je themacode alleen als je ervaring hebt met programmeren.