Een valutakiezer toevoegen

Als je een valuta kiezer aan je thema toevoegt, kunnen je klanten hun voorkeursvaluta kiezen uit een vervolgkeuzelijst met valuta's. Valutakiezers zijn ingebouwd in sommige thema's, of kunnen worden toegevoegd via de Geolocatie-app. Met de Geolocatie-app kun je ook klanten vragen om over te schakelen naar hun lokale valuta op basis van hun IP-adres.

App-aanbeveling

Als je het Shopify Plus-abonnement hebt, wordt de valuta van je klant automatisch ingesteld op basis van het IP-adres van je winkel. Als je een ander abonnement hebt, kun je klanten de mogelijkheid bieden om naar hun lokale valuta over te schakelen met behulp van de gratis Geolocatie-app van Shopify. De app Geolocation beveelt talen en valuta aan je klanten op basis van hun geografische locatie en de taal van hun browser of apparaat. De app Geolocation voegt ook een kiezer toe in de voettekst van je onlinewinkel waarmee klanten hun taal en valuta kunnen kiezen.

Internationale domeinen

Je kunt de standaardvaluta voor je internationale kopers instellen met behulp van Internationale domeinen. Je kunt bijvoorbeeld your-shop-name.com gebruiken in de Verenigde Staten, waar je onlinewinkel in het Engels wordt weergegeven en de prijzen in USD verschijnen. In Frankrijk kun je your-shop-name.fr of fr.your-shop-name.com gebruiken waar je onlinewinkel in het Frans wordt weergegeven en de prijzen in EUR verschijnen. Dit verbetert de gelokaliseerde winkelervaringen en helpt met internationale verkoop.

Voeg een valutakiezer toe aan het navigatiemenu van je winkel

Je kunt je winkel bijwerken met een valutakiezer in de voettekst of in het hoofdmenu van je thema zonder dat je je themacode hoeft aan te passen.

Je thema bijwerken om een valutakiezer toe te voegen

Sommige thema's, zoals Debut of Brooklyn, bevatten in de meest recente versies een valutakiezer. Als je een oudere versie gebruikt, kun je je thema bijwerken om automatisch een valutakiezer in je webwinkel op te halen.

Bewerk je themacode om een valutakiezer toe te voegen

Als je je themacode wilt bewerken zodat klanten hun valuta kunnen kiezen, kun je Shopify Liquid gebruiken om valutakiezers in je webwinkel aan te maken. Dit is een uitgebreide handleiding. Bewerk alleen je themacode als je codeerervaring hebt. Je kunt ook een Shopify Expert inhuren met behulp van de valutakiezer-opdracht op de Shopify Experts Marketplace.