Thema- en scriptondersteuning voor verkopen in meerdere valuta's

Pas je storefront aan en maak scripts om verkopen in meerdere valuta te ondersteunen.

Valutaselectie

Nadat u het verkopen van producten in meerdere valuta's hebt ingeschakeld voor Shopify Payments, kunnen uw klanten afrekenen in hun eigen valuta. De valuta die uw klanten in uw winkel zien, kan op een aantal manieren worden ingesteld:

• Link - Je kunt je klanten een URL sturen die uw winkel in een bepaalde valuta opent.

Je kunt je klanten ook een URL sturen waarmee je winkel in een specifieke valuta wordt geopend. Zo'n aangepaste URL eindigt op een valutacode van 3 tekens volgens ISO 4217. Met de volgende link wordt bijvoorbeeld de winkel geopend en worden alle prijzen weergegeven in Canadese dollar: myshopify-store.myshopify.com?currency=CAD.

• Valutakiezer - Als u wilt dat uw klanten hun lokale valuta kunnen kiezen, moet u een valutakiezer toevoegen.

• Geolocatie (Shopify Plus) - Geolocatie is alleen beschikbaar in het Shopify Plus-abonnement. Wanneer een klant je winkel bezoekt, worden de prijzen weergegeven in de valuta van de klant op basis van zijn locatie.

Wanneer een klant naar je winkel gaat, worden de prijzen weergegeven in de valuta van de klant op basis van de geolocatie van zijn IP-adres. De prijzen op je storefront en betaalpagina worden direct omgerekend in die valuta. Als op de locatie van de klant een valuta wordt gebruikt die je winkel niet ondersteunt, wordt de valuta van de winkel gebruikt. Stel dat de winkelvaluta JeSD is en dat u JeSD, EJeR en YEN accepteert. Wanneer een klant uit Brazilië je winkel bezoekt, ziet deze de prijzen in JeSD (de winkelvaluta), omdat u geen betalingen in BRL accepteert.

Valutakiezer in thema

Als u wilt dat uw klanten zelf hun voorkeursvaluta kunnen kiezen uit een vervolgkeuzelijst met valuta's, kunt u uw eigen valutakiezer maken in uw thema.

De meeste thema's bevatten geen valuta-selectietool die verkopen in meerdere valuta's met Shopify Payments ondersteunt, dus u moet er een maken. Veel thema's bevatten standaard geen valuta-selectietool. Je moet een kiezer voor meerdere valuta's toevoegen aan je thema's. Je kunt Shopify Liquid gebruiken om valuta-selectietool te maken in je storefront, zodat je klanten hun lokale valuta kunnen kiezen.

Ondersteuning voor Shopify-scripts

Het is belangrijk dat je controleert of je scripts nog steeds werken zoals bedoeld wanneer je verkopen in meerdere valuta's inschakelt. Lees meer over scriptfuncties die verkopen in meerdere valuta's ondersteunen.

API-ondersteuning

Lees hier meer over de API-functies die verkopen in meerdere valuta's ondersteunen.

Meer informatie