Thema- en scriptondersteuning voor verkopen in meerdere valuta's

Pas uw webwinkel aan en maak scripts om verkopen in meerdere valuta te ondersteunen.

Valutaselectie

Nadat u het verkopen van producten in meerdere valuta's heeft ingeschakeld voor Shopify Payments, kunnen uw klanten afrekenen in hun eigen valuta. De valuta die uw klanten in uw winkel zien, kan op een aantal manieren worden ingesteld:

• Link - U kunt uw klanten een URL sturen die uw winkel in een bepaalde valuta opent.

U kunt uw klanten ook een URL sturen waarmee uw winkel in een specifieke valuta wordt geopend. Zo'n aangepaste URL eindigt op een valutacode van 3 tekens volgens ISO 4217. Met de volgende link wordt bijvoorbeeld de winkel geopend en worden alle prijzen weergegeven in Canadese dollar: myshopify-store.myshopify.com?currency=CAD.

• Valutakiezer - Voeg een valutakiezer toe als u uw klanten de mogelijkheid wilt geven om hun lokale valuta te kiezen.

• Geolocatie (Shopify Plus) - Geolocatie is alleen beschikbaar in het Shopify Plus-abonnement. Wanneer een klant uw winkel bezoekt, worden de prijzen weergegeven in de valuta van de klant op basis van zijn locatie.

Wanneer een klant naar uw winkel gaat, worden de prijzen weergegeven in de valuta van de klant op basis van de geolocatie van zijn IP-adres. De prijzen op uw webwinkel en betaalpagina worden direct omgerekend in die valuta. Als op de locatie van de klant een valuta wordt gebruikt die uw winkel niet ondersteunt, wordt de valuta van de winkel gebruikt. Stel dat de winkelvaluta USD is en dat u USD, EUR en YEN accepteert. Wanneer een klant uit Brazilië uw winkel bezoekt, ziet deze de prijzen in USD (de winkelvaluta), omdat u geen betalingen in BRL accepteert.

Valutakiezer in thema

Als u wilt dat uw klanten zelf hun voorkeursvaluta kunnen kiezen uit een vervolgkeuzelijst met valuta's, kunt u uw eigen valutakiezer maken in uw thema.

De meeste thema's bevatten geen valuta-selectietool die verkopen in meerdere valuta's met Shopify Payments ondersteunt. Wij raden u aan er een te maken. Veel thema's bevatten standaard geen valuta-selectietool. Voeg een kiezer voor meerdere valuta's toe aan uw thema's. U kunt Shopify Liquid gebruiken om valuta-selectietool te maken in uw webwinkel, zodat uw klanten hun lokale valuta kunnen kiezen.

Ondersteuning voor Shopify-scripts

Het is belangrijk dat u controleert of uw scripts nog steeds werken zoals bedoeld wanneer u verkopen in meerdere valuta's inschakelt. Lees meer over scriptfuncties die verkopen in meerdere valuta's ondersteunen.

API-ondersteuning

Lees hier meer over de API-functies die verkopen in meerdere valuta's ondersteunen.

Meer informatie