Thema- en scriptondersteuning voor verkopen in meerdere valuta's

Pas je webwinkel aan en maak scripts om verkopen in meerdere valuta te ondersteunen.

Valutaselectie

Nadat u het verkopen van producten in meerdere valuta's heeft ingeschakeld voor Shopify Payments, kunnen je klanten afrekenen in hun eigen valuta. De valuta die je klanten in je winkel zien, kan op een aantal manieren worden ingesteld:

• Link - Je kunt je klanten een URL sturen die je winkel in een bepaalde valuta opent.

Je kunt je klanten ook een URL sturen waarmee je winkel in een bepaalde valuta wordt geopend door een Valutacode van de ISO-code aan het einde toe te voegen. Met de volgende koppeling wordt bijvoorbeeld de winkel geopend en worden alle prijzen weergegeven in Canadese dollars: myshopify-store.myshopify.com?currency=CAD.

• Valutakiezer - Voeg een valutakiezer toe als je je klanten de mogelijkheid wilt geven om hun lokale valuta te kiezen.

• Geolocatie (Shopify Plus) - Automatische geolocatie is alleen beschikbaar in het Shopify Plus-abonnement. Als je geen Plus-abonnement hebt en u geolocatie wilt gebruiken, kun je de geolocatie-app van Shopify installeren. Zie de Hulppagina geolocatie voor meer informatie over deze app.

Wanneer een klant je winkel bezoekt, wordt de valuta die in je winkel wordt weergegeven in je storefront en bij het afrekenen op basis van de geolocatie van het IP-adres van je klanten gekozen. De prijzen in je webwinkel en betaalpagina worden direct omgerekend in die valuta.

Als op de locatie van de klant een valuta wordt gebruikt die je winkel niet ondersteunt, wordt de standaardvaluta van de winkel gebruikt. Stel dat de standaardvaluta van je winkel USD is en dat u USD, EUR en JPY accepteert. Wanneer een klant uit Brazilië je winkel bezoekt, ziet deze de prijzen in USD, omdat u geen betalingen in BRL accepteert.

Valutakiezer in thema

Als u wilt dat je klanten zelf hun voorkeursvaluta kunnen kiezen uit een vervolgkeuzelijst met valuta's, kun je je eigen valutakiezer maken in je thema.

De meeste thema's bevatten geen valuta-selectietool die verkopen in meerdere valuta's met Shopify Payments ondersteunt. Wij raden u aan er een te maken. Veel thema's bevatten standaard geen valuta-selectietool. Voeg een kiezer voor meerdere valuta's toe aan je thema's. Je kunt Shopify Liquid gebruiken om valuta-selectietool te maken in je webwinkel, zodat je klanten hun lokale valuta kunnen kiezen.

Ondersteuning voor Shopify-scripts

Het is belangrijk dat u controleert of je scripts nog steeds werken zoals bedoeld wanneer je verkopen in meerdere valuta's inschakelt. Lees meer over scriptfuncties die verkopen in meerdere valuta's ondersteunen.

API-ondersteuning

Lees hier meer over de API-functies die verkopen in meerdere valuta's ondersteunen.

Meer informatie