Meerdere valuta's gebruiken in je winkel

Wijzig de instellingen van Shopify Payments zodat je kunt verkopen in meerdere valuta's en voeg vervolgens een valutakiezer toe aan het thema van je onlinewinkel.

Test de ervaring van je klant voordat je in meerdere valuta's gaat verkopen. Shopify ondersteunt twee valutawaarden (winkel en klant) in plaats van één, om in meerdere valuta te verkopen.

Stappen om verkopen in meerdere valuta's mogelijk te maken

Stap 1: Shopify Payments instellen voor het gebruik van verschillende valuta's

Wijzig de instellingen van Shopify Payments om de valuta's toe te voegen waarmee klanten kunnen betalen in je winkel.

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren. 3. Schakel in het gedeelte Valuta's de valuta's in die je wilt ondersteunen in de lijst met geaccepteerde valuta's. 4. Klik op Opslaan. 5. Optioneel: schakel afrondingsregels in om ervoor te zorgen dat je geconverteerde prijzen consistent zijn. 6. Optioneel: Pas de afrondingsregels aan om te bepalen hoe je prijzen eruitzien in de nieuwe valuta. Als je bijvoorbeeld wilt dat al je prijzen eindigen op $ 0,95, kies je $ 0,95.

Stap 2: een valuta kiezer inschakelen

Met een valutakiezer kunnen klanten hun lokale valuta selecteren. De meeste thema's bevatten geen valutakiezer voor verkoop in meerdere valuta's. Je kunt de app Geolocation gebruiken om een valutakiezer toe te voegen, of je kunt samen met een Shopify-partner een valuta kiezer toevoegen aan je thema.

Voor meer informatie, zie een valutakiezer inschakelen.

Stap 3: test de ervaring van de klant

Bezoek je onlinewinkel alsof je een klant bent, selecteer een andere valuta en test de ervaring van je klant. Zorg ervoor dat je prijzen worden weergegeven in je verschillende valuta's zoals je zou verwachten en dat je apps en aanpassingen blijven werken zoals verwacht.

Verbindingen met andere services

Als je winkel een API gebruikt om monetaire gegevens naar een ander systeem of andere service te verzenden, zoals een ERP-systeem, test dan of de waarden die naar deze systemen worden verzonden de juiste valuta hebben.

Andere aandachtspunten

Houd rekening met de volgende aspecten van verkopen in meerdere valuta:

• Lees nog eens door hoe cadeaubonnen en kortingen werken bij gebruik van meerdere valuta's.

• Verkopen in meerdere valuta's wordt alleen in je onlinewinkel ondersteund. Conceptbestellingen zijn altijd in de valuta van je winkel. Shopify POS gebruikt alleen je winkelvaluta. Je kunt niet in meerdere valuta op kanalen verkopen, inclusief het Wholesale-kanaal.

• Controleer de API-aanpassingen om er zeker van te zijn dat je apps correct werken als je privé-apps hebt. Test openbare apps als je deze gebruikt om er zeker van te zijn dat de klantervaring niet wordt beïnvloed.

Meer informatie