Meerdere valuta's gebruiken in je winkel

Wijzig de instellingen van Shopify Payments zodat je kunt verkopen in meerdere valuta's en voeg vervolgens een valutakiezer toe aan het thema van je online winkel.

Voordat u in meerdere valuta's gaat verkopen, test u de ervaring van je klant. Shopify ondersteunt twee valutawaarden (winkel en klant) in plaats van één, om in meerdere valuta te verkopen.

Stappen om verkopen in meerdere valuta's mogelijk te maken

Stap 1: Shopify Payments instellen voor het gebruik van verschillende valuta's

Wijzig de instellingen van Shopify Payments om de valuta's toe te voegen waarmee klanten kunnen betalen in je winkel.

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren. 3. Schakel in het gedeelte Meerdere valuta's de valuta's in die u wilt ondersteunen in de lijst met geaccepteerde valuta's. 4. Klik op Opslaan.
  1. Optioneel. Pas de afrondingsregels aan. Voordat uw klanten de geconverteerde prijzen zien, worden er afrondingsregels op de prijzen toegepast. Met deze afrondingsregels bepaalt u hoe uw prijzen eruitzien in de nieuwe valuta. Als u bijvoorbeeld wilt dat al uw prijzen eindigen op $ 0,95, kiest u $ 0,95. Als u wilt dat uw prijzen eindigen op een andere waarde, klikt u op Bewerken om de afrondingsregels te bekijken.

Stap 2: een valuta kiezer inschakelen

De meeste thema's bevatten geen valuta-selectietool voor het verkopen in meerdere valuta's met Shopify Payments, dus u moet er een maken.

Je kunt een valutakiezer in je online winkel inschakelen. Voor meer informatie, zie een valutakiezer inschakelen.

Stap 3: De geconverteerde prijzen bekijken

1. Klik vanuit je Shopify-beheercentrum op Instellingen.

2. Klik op Betalingsproviders.

3. Klik op Bewerken in het gedeelte Shopify Payments.

4. Klik in het deel Valuta's inschakelen op de valuta waarvan u een voorbeeld wilt zien.

5. Klik op In onlinewinkel bekijken.

Stap 4: De ervaring van de klant testen

Bezoek je online winkel alsof u een klant bent, selecteer een andere valuta en test de ervaring van je klant. Zorg ervoor dat je prijzen worden weergegeven in je verschillende valuta's zoals u zou verwachten en dat je apps en aanpassingen blijven werken zoals verwacht.

Verbindingen met andere services

Als je winkel een API gebruikt om monetaire gegevens naar een ander systeem of andere service te verzenden, zoals een ERP-systeem, test dan of de waarden die naar deze systemen worden verzonden de juiste valuta hebben.

Andere aandachtspunten

Houd rekening met de volgende aspecten van verkopen in meerdere valuta:

• Lees nog eens door hoe cadeaubonnen en kortingen werken bij gebruik van meerdere valuta's.

• Overweeg een valutakiezer toe te voegen aan je webwinkel.

• Verkopen in meerdere valuta's wordt alleen in je online winkel ondersteund. Conceptbestellingen zijn altijd in de valuta van je winkel. Shopify POS gebruikt alleen je winkelvaluta. Je kunt niet in meerdere valuta op kanalen verkopen, inclusief het Wholesale-kanaal.

• Controleer de API-aanpassingen om er zeker van te zijn dat je apps correct werken als je privé-apps heeft. Test openbare apps als je deze gebruikt om er zeker van te zijn dat de klantervaring niet wordt beïnvloed.

• Je kunt taal-en valuta-aanbevelingen aan je klanten uitvoeren met behulp van de app Geolocation. De aanbevelingen zijn gebaseerd op de locatie en browservoorkeuren van een klant.

Meer informatie