Meerdere valuta's gebruiken in je winkel

Wijzig de instellingen van Shopify Payments zodat u kunt verkopen in meerdere valuta's en voeg vervolgens een valutakiezer toe aan het thema van uw online winkel.

Voordat u in meerdere valuta's gaat verkopen, test u de ervaring van uw klant. Shopify ondersteunt twee valutawaarden (winkel en klant) in plaats van één, om in meerdere valuta te verkopen.

Stappen om verkopen in meerdere valuta's mogelijk te maken

Stap 1: Shopify Payments instellen voor het gebruik van verschillende valuta's

Wijzig de instellingen van Shopify Payments om de valuta's toe te voegen waarmee klanten kunnen betalen in uw winkel.

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren. 3. Schakel in het gedeelte Meerdere valuta's de valuta's in die je wil ondersteunen in de lijst met geaccepteerde valuta's. 4. Klik op Opslaan.
  1. Optioneel. Pas de afrondingsregels aan. Voordat uw klanten de geconverteerde prijzen zien, worden er afrondingsregels op de prijzen toegepast. Met deze afrondingsregels bepaalt u hoe uw prijzen eruitzien in de nieuwe valuta. Als u bijvoorbeeld wilt dat al uw prijzen eindigen op $ 0,95, kiest u $ 0,95. Als u wilt dat uw prijzen eindigen op een andere waarde, klikt u op Bewerken om de afrondingsregels te bekijken.

Stap 2: een valuta kiezer inschakelen

De meeste thema's bevatten geen valuta-selectietool voor het verkopen in meerdere valuta's met Shopify Payments, dus je moet er een maken.

Je kan een valutakiezer in je online winkel inschakelen. Voor meer informatie, zie een valutakiezer inschakelen.

Stap 3: De geconverteerde prijzen bekijken

1. Klik vanuit uw Shopify-beheercentrum op Instellingen.

2. Klik op Betalingsproviders.

3. Klik op Bewerken in het gedeelte Shopify Payments.

4. Klik in het deel Valuta's inschakelen op de valuta waarvan u een voorbeeld wilt zien.

5. Klik op In onlinewinkel bekijken.

Stap 4: De ervaring van de klant testen

Bezoek je online winkel alsof je een klant bent, selecteer een andere valuta en test de ervaring van je klant. Zorg ervoor dat je prijzen worden weergegeven in je verschillende valuta's zoals je zou verwachten en dat je apps en aanpassingen blijven werken zoals verwacht.

Verbindingen met andere services

Als uw winkel een API gebruikt om monetaire gegevens naar een ander systeem of andere service te verzenden, zoals een ERP-systeem, moet u testen of de waarden die naar deze systemen worden verzonden, de juiste valuta hebben.

Andere aandachtspunten

Houd rekening met de volgende aspecten van verkopen in meerdere valuta:

• Lees nog eens door hoe cadeaubonnen en kortingen werken bij gebruik van meerdere valuta's.

• Overweeg een valutakiezer toe te voegen aan uw storefront.

• Verkopen in meerdere valuta's wordt alleen in uw online winkel ondersteund. Conceptbestellingen zijn altijd in de valuta van uw winkel. Shopify POS gebruikt alleen uw winkelvaluta. U kunt niet in meerdere valuta op kanalen verkopen, inclusief het Wholesale-kanaal.

• Als u privé-apps hebt, moet u de API-aanpassingen controleren om er zeker van te zijn dat je apps correct werken. Als u openbare apps gebruikt, moet u deze testen om ervoor te zorgen dat de klantervaring niet wordt gewijzigd.

Meer informatie