Instellingen voor meerdere valuta's testen

Nadat je het verkopen van producten in meerdere valuta's hebt ingeschakeld voor Shopify Payments, kun je de klantervaring testen. Blader door je winkel en maak testbestellingen. Zorg ervoor dat je prijzen correct worden weergegeven in je verschillende valuta's en dat je apps en aanpassingen blijven werken zoals verwacht.

Handmatig schakelen tussen valuta's

De gemakkelijkste manier om de klantervaring in een andere valuta te testen (zonder dat je je thema hoeft te wijzigen), is door de parameter ?currency=ISO-code toe te voegen aan het einde van de URL's van je onlinewinkel. Vervang ISO-code door een code met 3 tekens ISO 4217-valutacode.

Met de volgende link wordt bijvoorbeeld de winkel geopend en worden alle prijzen weergegeven in Canadese dollars: myshopify-store.myshopify.com?currency=CAD. Met de volgende link wordt dezelfde winkel geopend maar zie je de prijzen in Amerikaanse dollars: myshopify-store.myshopify.com?currency=USD.

Voorbeeld-url's inclusief ondersteunde ISO-codes
Ondersteunde valuta Voorbeeld-URL
Australische dollar (AUD) myshopify-store.myshopify.com?currency=AUD
Canadese dollar (CAD) myshopify-store.myshopify.com?currency=CAD
Deense kroon (DKK) myshopify-store.myshopify.com?currency=DKK
Euro myshopify-store.myshopify.com?currency=EUR
Hongkong dollar (HKD) myshopify-store.myshopify.com?currency=HKD
Japanse yen (JPY) myshopify-store.myshopify.com?currency=JPY
Nieuw-Zeelandse dollar (NZD) myshopify-store.myshopify.com?currency=NZD
Pond sterling (Britse pond) (GBP) myshopify-store.myshopify.com?currency=GBP
Singaporese dollar (SGD) myshopify-store.myshopify.com?currency=SGD
Zweedse kroon (SEK) myshopify-store.myshopify.com?currency=SEK
Amerikaanse dollar (USD) myshopify-store.myshopify.com?currency=USD

Je kunt ook testbestellingen maken en het betaalproces voor deze bestellingen simuleren met behulp van testcreditcardnummers van verschillende locaties.

Voorbeeld van valuta's in je winkel

Je kunt een voorbeeld bekijken van hoe de prijzen eruit zien in je winkel.

1. Klik vanuit je Shopify-beheercentrum op Instellingen.

2. Klik op Betalingsproviders.

3. Klik in het deel Shopify Payments op Bewerken.

4. Klik in het deel Valuta's inschakelen op de valuta waarvan je een voorbeeld wilt zien.

5. Klik op In onlinewinkel bekijken.

Openbare en privé-apps

Bezoek je onlinewinkel, schakel naar een andere valuta en test de klantervaring. Als je apps in het Shopify-beheercentrum hebt geïnstalleerd om de volgende taken uit te voeren, test deze om ervoor te zorgen dat ze correct werken met meerdere valuta's:

• monetaire waarden (prijzen, totalen) weergeven in de webwinkel of in een rapport
  • meldingen met prijzen versturen naar klanten

Als er een probleem is met deze apps, kan dit van invloed zijn op de klantervaring in je winkel. Je klanten kunnen afrekenen, maar het is mogelijk dat ze de verkeerde geldbedragen zien. Een app die niet is bijgewerkt, kan je klanten bijvoorbeeld e-mails sturen waarin de waarden van hun bestellingen worden weergeven in een andere valuta dan die waarin ze hebben betaald.

Meldingen over openbare apps

De meeste openbare apps zijn bijgewerkt om verkopen in meerdere valuta's te ondersteunen, maar dit geldt niet voor alle apps. Als je een app hebt geïnstalleerd die niet compatibel is, ontvang je een melding in je Shopify-beheercentrum.

Verwijder de betreffende app als je een melding ontvangt wanneer je verkopen in meerdere valuta's probeert in te schakelen. Als er incompatibele apps zijn geïnstalleerd in je Shopify-beheercentrum, kun je verkopen in meerdere valuta's niet inschakelen.

Als je een melding ontvangt nadat je verkopen in meerdere valuta's hebt ingeschakeld, heb je onlangs een incompatibele app geïnstalleerd en moet je deze verwijderen. Als je de app niet verwijdert, heeft dit invloed op de klantervaring in je winkel (klanten kunnen hun bestellingen bijvoorbeeld niet voltooien). Ook wordt je ervaring in je Shopify-beheercentrum beïnvloed (je kunt bijvoorbeeld problemen hebben met het verwerken en terugbetalen van bestellingen).

Meldingen over privé-apps

Als je in je Shopify-beheercentrum een melding ontvangt over privé-apps, moet je ontwikkelaar deze apps controleren.

Shopify gaat ervan uit dat als je een privé-app hebt, je toegang hebt tot ontwikkelaars die je kunnen adviseren over de risico's van het gebruik van deze apps wanneer je in meerdere valuta's verkoopt. Zelfs als je privé-apps hebt die deze functie niet ondersteunen, kun je verkopen in meerdere valuta's inschakelen.

Meer informatie