Instellingen voor meerdere valuta's testen

Nadat u het verkopen van producten in meerdere valuta's hebt ingeschakeld voor Shopify Payments, kunt u de klantervaring testen. Blader door uw winkel en maak testbestellingen. Zorg ervoor dat uw prijzen correct worden weergegeven in uw verschillende valuta's en dat uw apps en aanpassingen blijven werken zoals verwacht.

Handmatig schakelen tussen valuta's

De gemakkelijkste manier om de klantervaring in een andere valuta te testen (zonder dat je je thema hoeft te wijzigen), is door de parameter ?currency=ISO-code toe te voegen aan het einde van de JeRL's van uw online winkel. Vervang ISO-code door een code met 3 tekens ISO 4217-valutacode.

Met de volgende link wordt bijvoorbeeld de winkel geopend en worden alle prijzen weergegeven in Canadese dollars: myshopify-store.myshopify.com?currency=CAD. Met de volgende link wordt dezelfde winkel geopend maar ziet u de prijzen in Amerikaanse dollars: myshopify-store.myshopify.com?currency=USD.

Voorbeeld-url's inclusief ondersteunde ISO-codes
Ondersteunde valuta Voorbeeld-URL
Australische dollar (AUD) myshopify-store.myshopify.com?currency=AUD
Canadese dollar (CAD) myshopify-store.myshopify.com?currency=CAD
Deense kroon (DKK) myshopify-store.myshopify.com?currency=DKK
Euro myshopify-store.myshopify.com?currency=EUR
Hongkong dollar (HKD) myshopify-store.myshopify.com?currency=HKD
Japanse yen (JPY) myshopify-store.myshopify.com?currency=JPY
Nieuw-Zeelandse dollar (NZD) myshopify-store.myshopify.com?currency=NZD
Pond sterling (Britse pond) (GBP) myshopify-store.myshopify.com?currency=GBP
Singaporese dollar (SGD) myshopify-store.myshopify.com?currency=SGD
Amerikaanse dollar (USD) myshopify-store.myshopify.com?currency=USD

Je kunt ook testbestellingen maken en het betaalproces voor deze bestellingen simuleren met behulp van testcreditcardnummers van verschillende locaties.

Voorbeeld van valuta's in uw winkel

Je kunt een voorbeeld bekijken van hoe de prijzen eruit zien in uw winkel.

1. Klik vanuit je Shopify-beheercentrum op Instellingen.

2. Klik op Betalingsproviders.

3. Klik in het deel Shopify Payments op Bewerken.

4. Klik in het deel Valuta's inschakelen op de valuta waarvan u een voorbeeld wilt zien.

5. Klik op In onlinewinkel bekijken.

Openbare en privé-apps

Bezoek je online winkel, schakel naar een andere valuta en test de klantervaring. Als je apps in de Shopify-beheerder hebt geïnstalleerd om de volgende taken uit te voeren, moet je deze testen om ervoor te zorgen dat ze correct werken met meerdere valuta's:

• monetaire waarden (prijzen, totalen) weergeven in de storefront of in een rapport
  • meldingen met prijzen versturen naar klanten

Als er een probleem is met deze apps, kan dit van invloed zijn op de klantervaring in uw winkel. Uw klanten kunnen afrekenen, maar het is mogelijk dat ze de verkeerde geldbedragen zien. Een app die niet is bijgewerkt, kan uw klanten bijvoorbeeld e-mails sturen waarin de waarden van hun bestellingen worden weergeven in een andere valuta dan die waarin ze hebben betaald.

Meldingen over openbare apps

De meeste openbare apps zijn bijgewerkt om verkopen in meerdere valuta's te ondersteunen, maar dit geldt niet voor alle apps. Als u een app hebt geïnstalleerd die niet compatibel is, ontvangt u een melding in uw Shopify-beheercentrum.

Als u een melding ontvangt wanneer u verkopen in meerdere valuta's probeert in te schakelen, verwijdert u de betreffende app. Als er incompatibele apps zijn geïnstalleerd in uw Shopify-beheercentrum, kunt u verkopen in meerdere valuta's niet inschakelen.

Als u een melding ontvangt nadat u verkopen in meerdere valuta's hebt ingeschakeld, hebt u onlangs een incompatibele app geïnstalleerd en moet u deze verwijderen. Als u de app niet verwijdert, heeft dit invloed op de klantervaring in je winkel (klanten kunnen hun bestellingen bijvoorbeeld niet voltooien). Ook wordt je ervaring in je Shopify-beheerder beïnvloed (u kunt bijvoorbeeld problemen hebben met het verwerken en terugbetalen van bestellingen).

Meldingen over privé-apps

Als u in uw Shopify-beheerder een melding ontvangt over privé-apps, moet uw ontwikkelaar deze apps controleren.

Shopify gaat ervan uit dat als u een privé-app hebt, u toegang hebt tot ontwikkelaars die u kunnen adviseren over de risico's van het gebruik van deze apps wanneer u in meerdere valuta's verkoopt. Zelfs als u privé-apps hebt die deze functie niet ondersteunen, kunt u verkopen in meerdere valuta's inschakelen.

Meer informatie