Instellingen voor meerdere valuta's testen

Nadat je het verkopen van producten in meerdere valuta's hebt ingeschakeld voor Shopify Payments, kun je de klantervaring testen. Blader door je winkel, maak testbestellingen aan en simuleer betalingen met creditcards met testnummers. Zorg ervoor dat je prijzen correct worden weergegeven in je verschillende valuta's en dat je apps en aanpassingen blijven werken zoals verwacht.

Als er geen valutakiezer in je winkel wordt weergegeven, moet je er een toevoegen.

Voorbeeld van valuta's in je winkel

Je kunt een voorbeeld bekijken van hoe de prijzen eruit zien in je winkel.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.

2. Klik in het deel Valuta's inschakelen op de valuta waarvan je een voorbeeld wilt zien.

3. Klik op In onlinewinkel bekijken.

Handmatig schakelen tussen valuta's

Om de klantervaring in verschillende valuta's te testen zonder dat je je thema hoeft te wijzigen, voeg je de tekst ?currency=<ISO-code> toe aan het einde van de URL van je onlinewinkel, waarbij je <ISO-code> vervangt door de ISO 4217-valutacode van drie tekens.

Als de URL van je winkel bijvoorbeeld myshopify-store.myshopify.com is, opent myshopify-store.myshopify.com?currency=CAD je winkel met alle prijzen in Canadese dollars en myshopify-store.myshopify.com?currency=USD opent je winkel met alle prijzen in Amerikaanse dollars.

Openbare en privé-apps

Bezoek je onlinewinkel, schakel naar een andere valuta en test de klantervaring. Als je apps in het Shopify-beheercentrum hebt geïnstalleerd om de volgende taken uit te voeren, test deze om ervoor te zorgen dat ze correct werken met meerdere valuta's:

• monetaire waarden (prijzen, totalen) weergeven in de webwinkel of in een rapport
  • meldingen met prijzen versturen naar klanten

Als er een probleem is met deze apps, kan dit van invloed zijn op de klantervaring in je winkel. Je klanten kunnen afrekenen, maar het is mogelijk dat ze de verkeerde geldbedragen zien. Een app die niet is bijgewerkt, kan je klanten bijvoorbeeld e-mails sturen waarin de waarden van hun bestellingen worden weergeven in een andere valuta dan die waarin ze hebben betaald.

Meldingen over openbare apps

De meeste openbare apps zijn bijgewerkt om verkopen in meerdere valuta's te ondersteunen, maar dit geldt niet voor alle apps. Als je een app hebt geïnstalleerd die niet compatibel is, ontvang je een melding in je Shopify-beheercentrum.

Verwijder de betreffende app als je een melding ontvangt wanneer je verkopen in meerdere valuta's probeert in te schakelen. Als er incompatibele apps zijn geïnstalleerd in je Shopify-beheercentrum, kun je verkopen in meerdere valuta's niet inschakelen.

Als je een melding ontvangt nadat je verkopen in meerdere valuta's hebt ingeschakeld, heb je onlangs een incompatibele app geïnstalleerd en moet je deze verwijderen. Als je de app niet verwijdert, heeft dit invloed op de klantervaring in je winkel (klanten kunnen hun bestellingen bijvoorbeeld niet voltooien). Ook wordt je ervaring in je Shopify-beheercentrum beïnvloed (je kunt bijvoorbeeld problemen hebben met het verwerken en terugbetalen van bestellingen).

Meldingen over privé-apps

Als je in je Shopify-beheercentrum een melding ontvangt over privé-apps, moet je ontwikkelaar deze apps controleren.

Shopify gaat ervan uit dat als je een privé-app hebt, je toegang hebt tot ontwikkelaars die je kunnen adviseren over de risico's van het gebruik van deze apps wanneer je in meerdere valuta's verkoopt. Zelfs als je privé-apps hebt die deze functie niet ondersteunen, kun je verkopen in meerdere valuta's inschakelen.

Meer informatie