Gesprekken in Shopify ping

Wanneer je reageert op berichten in Ping, worden de antwoorden verzonden via de oorspronkelijke berichtenservice, zodat je klanten antwoorden op hun oorspronkelijke bericht ontvangen.

Je kunt in het startscherm berichten markeren als gelezen of ongelezen.

Je kunt producten die beschikbaar zijn voor je onlinewinkel in Ping delen met Apple Business Chat en Shopify Chat. Je kunt ook conceptbestellingen verzenden voor producten die beschikbaar zijn voor je onlinewinkel en het verkoopkanaal Apple Business Chat, Shopify Chat of Messenger, afhankelijk van waarmee je Ping gebruikt. Meer informatie over de beschikbaarheid van verkoopkanalen voor producten.

Stappen:

1. Open een gesprek in Ping.

2. Tik op het winkelpictogram.

3. Tik op Producten om een lijst met beschikbare producten te openen.

4. Tik op een Product.

5. Selecteer Productpagina delen en tik op Verzenden.

Maak en verzend een conceptbestelling in een gesprek

Je kunt Ping gebruiken om nieuwe conceptbestellingen te maken en een link naar klanten te sturen om hen te helpen sneller af te rekenen. Wanneer je een conceptbestelling in een gesprek verzendt, kan de klant op de link klikken om direct naar de kassa te gaan.

Stappen:

1. Open een gesprek in Ping.
  2. Tik op het winkelpictogram.
  3. Tik op Nieuwe bestelling.
  4. Tik op Kies producten.
  5. Zoek naar en selecteer vervolgens een product om aan de bestelling toe te voegen. Als het product varianten heeft, moet je ook een variant selecteren.
  6. Optioneel: tik op Product toevoegen om extra producten toe te voegen.
  7. Optioneel: tik op Korting toevoegenen voeg vervolgens een kortingscode toe.
  8. Optioneel: tik op Verzending aanpassenen voeg vervolgens een gewenst verzendtarief toe aan de bestelling.
  9. Nadat je de producten aan de bestelling hebt toegevoegd, tik je op Bestelling verzenden.

Een kortingscode verzenden in een gesprek

Je kunt kortingscodes delen in Ping. Wanneer een klant op de kortingscode klikt, wordt deze automatisch toegepast op de winkelwagen.

Stappen:

1. Open een gesprek in Ping.
  2. Tik op het winkelpictogram.
  3. Tik op Kortingen.
  4. Selecteer de korting die je wilt delen en tik vervolgens op Verzenden.