Kit instellen

Je kunt Kit gebruiken door de app toe te voegen aan Shopify en de gewenste manier van communicatie met Kit te kiezen. Je communiceert met Kit om advertenties weer te geven, berichten op sociale media te plaatsen, e-mails te verzenden en andere vaardigheden van Kit te gebruiken. Als je Shopify Ping gebruikt, is Kit misschien al vooraf geïnstalleerd. Shopify Ping is de aanbevolen manier om met Kit te communiceren.

Wanneer je Kit instelt, krijg je een Kit-account en toegang tot het Kit-dashboard. Hier beheer je de instellingen van je Kit-account, zoals de vaardigheden van Kit, je voorkeursproducten en eventuele e-mailsjablonen.

Een online Shopify-winkel waarvan het wachtwoord is verwijderd is vereist voor het gebruik van Kit.

De Kit-app installeren

1. Ga vanuit de Shopify App Store naar Kit.

2. Klik op App toevoegen.

3. Voeg je telefoonnummer toe en volg de installatie stappen. Klik hier voor meer informatie over communiceren met Kit.

Kit instellen om op Facebook te posten

Wanneer je Kit instelt, kun je Kit koppelen aan je Facebook-account om Facebook-posts voor je te maken.

1. Klik in het Kit-dashboard op Gratis je Facebook-doelgroep betrekken.
  2. Maak verbinding met Facebook en klik op Gereed.
  3. Maak verbinding met je Facebook-bedrijfspagina en klik op Gereed.

Stel Kit in voor het runnen van Facebook-advertenties

Wanneer je Kit instelt, kun je Kit koppelen aan je Facebook-account om Facebook-advertenties uit te voeren.

Stappen:

1. Klik in het Kit-dashboard op Nieuwe klanten aantrekken en verkopen stimuleren.
  2. Maak verbinding met Facebook en klik op Gereed.
  3. Maak verbinding met je Facebook-bedrijfspagina en klik op Gereed.
  4. Maak verbinding met je Bedrijfsmanager en klik op Gereed.
  5. Voeg een advertentie-account toe aan je Bedrijfsmanager en klik op Gereed.
  6. Accepteer de Overeenkomst Aangepaste doelgroep en klik op Gereed.
  7. Accepteer de Overeenkomst Website doelgroep en klik op Gereed.
  8. Selecteer je land voor geografische targeting en klik op Gereed.

Een Facebook Bedrijfsmanager koppelen aan Kit

Koppel een Facebook Bedrijfsmanager aan Kit zodat je Facebook-advertenties met Kit kunt uitvoeren. De Bedrijfsmanager moet zijn gekoppeld aan zowel de Facebook-pagina van je bedrijf als aan een advertentieaccount met een beheerdersrol voor de Bedrijfsmanager.

Facebook Bedrijfsmanager is een tool die je kunt gebruiken om je bedrijfspagina's en advertentieaccounts op één plek te organiseren en beheren. Als je een persoonlijk advertentieaccount gebruikt, moet je het in het verleden hebben gebruikt om advertenties weer te geven voordat je het aan een Bedrijfsmanager kunt koppelen. Als je nog nooit advertenties hebt weergegeven met je persoonlijke advertentieaccount, moet je in Bedrijfsmanager een nieuw advertentieaccount maken voordat je Facebook-advertentiecampagnes kunt maken. In het Helpcentrum voor Facebook-advertenties kun je meer informatie vinden over Bedrijfsmanager en advertentieaccounts.

Als je geen Business Manager hebt, kun je er een maken wanneer je Kit instelt. Als je een Facebook-advertentieaccount met Kit gebruikte voordat je Business Manager instelde, kan het zijn dat je advertentieaccount handmatig toegevoegd moet worden aan de Business Manager op Facebook voordat deze wordt gekoppeld aan Kit. Als dit het geval is, kopieer dan de ID van je Facebook-advertentieaccount uit Kit en klik vervolgens op Ga naar Business Manager. Wanneer je het advertentieaccount toevoegt aan de Business Manager op Facebook, kun je de account-ID plakken die je hebt gekopieerd.

Neem contact op met Kit-ondersteuning als je een nieuw advertentieaccount maakt of een ander advertentieaccount wilt toevoegen aan Business Manager om het nieuwe advertentieaccount te koppelen aan Kit. Zorg ervoor dat je een betaalmethode instelt voor een nieuw advertentieaccount. Bekijk een video over het toevoegen van betaalmethoden aan een Facebook-advertentieaccount voor meer informatie.

Instellingen van Kit-account wijzigen

Je kunt je accountinstellingen wijzigen via het Kit-dashboard.

Accountvoorkeuren

Om toegang te krijgen tot je accountvoorkeuren, klik op het profielpictogram in de rechterbovenhoek van het Kit-dashboard en vervolgens op Voorkeuren. Via de pagina Voorkeuren kun je de volgende accountinstellingen wijzigen:

• berichtenplatform
  • e-mailadres contactpersoon
  • tijdzone
  • winkelcategorie

Verbindingen van externe partijen

Als je verbindingen van externe partijen met Kit wilt beheren, klik op het profielpictogram in de rechterbovenhoek van het Kit-dashboard en vervolgens op Accountverbindingen. Vanaf de pagina Accountverbindingen kun je de verbindingen tussen Kit en de volgende andere services beheren:

• Shopify
  • Facebook
  • Instagram

Je kunt berichten van Kit pauzeren.

Kiezen hoe je met Kit wilt praten

Je kunt met Kit praten via Shopify ping op iOS of SMS:

• Kies Shopify Ping om de Ping-app te gebruiken om vanaf een iPad of iOS-apparaat met Kit te praten.

• Kies sms om met Kit te chatten vanuit de standaard toepassing voor chatberichten op je mobiele telefoon.

Kit verbinden met sms

Je kunt sms gebruiken met Kit in elk van de volgende regio's:

• Australië
  • Canada
  • Denemarken
  • Finland
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Speciale bestuurlijke regio Hongkong van de Volksrepubliek China
  • Ierland
  • Israël
  • Mexico
  • Noorwegen
  • Filipijnen
  • Polen
  • Singapore
  • Spanje
  • Zweden
  • Zwitserland
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Nadat je Kit hebt ingesteld om sms te gebruiken, ontvang je een bevestigingsbericht op het mobiele nummer dat je hebt ingesteld. Neem contact op met je mobiele serviceprovider als je geen bevestigingsnummer hebt ontvangen en vraag of het nummer 55643 toestemming kan krijgen om je te sms'en.

Kit verwijderen

Als je tijdelijk wilt stoppen met het gebruik van Kit, kun je deberichten van Kit pauzeren of stoppen. Als je Kit uit je winkel wilt verwijderen, verwijder de Kit-app van de pagina Apps in Shopify.

Stappen:

1. Ga in je Shopify-beheercentrum naar Apps.

2. Klik op het pictogram met de prullenbak naast je Kit-app.

3. Klik op Verwijderen om dit te bevestigen.