Kit instellen

Je kunt communiceren met Kit om advertenties weer te geven, berichten op sociale media te plaatsen en e-mails te verzenden.

Wanneer je Kit instelt, krijg je een Kit-account en toegang tot het Kit-dashboard. Hier beheer je de instellingen van je Kit-account, je voorkeursproducten en eventuele e-mailsjablonen.

Een online Shopify-winkel waarvan het wachtwoord is verwijderd is vereist voor het gebruik van Kit.

Kit instellen om op Facebook te posten

Wanneer je Kit instelt, kun je Kit koppelen aan je Facebook-account om Facebook-posts voor je te maken.

1. Klik in het Kit-dashboard op Gratis je Facebook-doelgroep betrekken.
  2. Maak verbinding met Facebook en klik op Gereed.
  3. Maak verbinding met je Facebook-bedrijfspagina en klik op Gereed.

Stel Kit in voor het runnen van Facebook-advertenties

Wanneer je Kit instelt, kun je Kit koppelen aan je Facebook-account om Facebook-advertenties uit te voeren.

Stappen:

1. Klik in het Kit-dashboard op Nieuwe klanten aantrekken en verkopen stimuleren.
  2. Maak verbinding met Facebook en klik op Gereed.
  3. Maak verbinding met je Facebook-bedrijfspagina en klik op Gereed.
  4. Maak verbinding met je Bedrijfsmanager en klik op Gereed.
  5. Voeg een advertentie-account toe aan je Bedrijfsmanager en klik op Gereed.
  6. Accepteer de Overeenkomst Aangepaste doelgroep en klik op Gereed.
  7. Accepteer de Overeenkomst Website doelgroep en klik op Gereed.
  8. Selecteer je land voor geografische targeting en klik op Gereed.

Een Facebook Bedrijfsmanager koppelen aan Kit

Koppel een Facebook Bedrijfsmanager aan Kit zodat je Facebook-advertenties met Kit kunt uitvoeren. De Bedrijfsmanager moet zijn gekoppeld aan zowel de Facebook-pagina van je bedrijf als aan een advertentieaccount met een beheerdersrol voor de Bedrijfsmanager.

Als je een persoonlijk advertentie-account hebt, dan moet je dat verbinden met een Bedrijfsmanager. Als je nog nooit advertenties hebt weergegeven met je persoonlijke advertentieaccount, moet je in Bedrijfsmanager een nieuw advertentieaccount maken voordat je Facebook-advertentiecampagnes kunt maken. In het Helpcentrum voor Facebook-advertenties kun je meer informatie vinden over Bedrijfsmanager en advertentieaccounts.

Als je geen Business Manager hebt, kun je er een maken wanneer je Kit instelt. Als je een Facebook-advertentieaccount met Kit gebruikte voordat je Business Manager instelde, kan het zijn dat je advertentieaccount handmatig toegevoegd moet worden aan de Business Manager op Facebook voordat deze wordt gekoppeld aan Kit. Als dit het geval is, kopieer dan de ID van je Facebook-advertentieaccount uit Kit en klik vervolgens op Ga naar Business Manager. Wanneer je het advertentieaccount toevoegt aan de Business Manager op Facebook, kun je de account-ID plakken die je hebt gekopieerd.

Instellingen van Kit-account wijzigen

Je kunt je accountinstellingen wijzigen via het Kit-dashboard.

Accountvoorkeuren

Om toegang te krijgen tot je accountvoorkeuren, klik op het profielpictogram in de rechterbovenhoek van het Kit-dashboard en vervolgens op Voorkeuren. Via de pagina Voorkeuren kun je de volgende accountinstellingen wijzigen:

• berichtenplatform
  • e-mailadres contactpersoon
  • tijdzone
  • winkelcategorie

Verbindingen van externe partijen

Als je verbindingen van externe partijen met Kit wilt beheren, klik op het profielpictogram in de rechterbovenhoek van het Kit-dashboard en vervolgens op Accountverbindingen. Vanaf de pagina Accountverbindingen kun je de verbindingen tussen Kit en de volgende andere services beheren:

• Shopify
  • Facebook
  • Instagram

Je kunt berichten van Kit pauzeren.

Kit verbinden met sms

Je kunt sms gebruiken met Kit in elk van de volgende regio's:

• Australië
  • Canada
  • Denemarken
  • Finland
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Speciale bestuurlijke regio Hongkong
  • Ierland
  • Israël
  • Noorwegen
  • Filipijnen
  • Polen
  • Singapore
  • Spanje
  • Zweden
  • Zwitserland
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Nadat je Kit hebt ingesteld om sms te gebruiken, ontvang je een bevestigingsbericht op het mobiele nummer dat je hebt ingesteld.

Neem contact op met je mobiele serviceprovider als je geen bevestigingsnummer hebt ontvangen en vraag of het nummer 55643 toestemming kan krijgen om je te sms'en.

Als je winkel zich niet in een land of regio bevindt waar sms-berichten voor Kit worden ondersteund, kan je Kit niet meer gebruiken.

Overweeg de volgende alternatieven voor Kit als sms niet beschikbaar is:

Veranderen van Facebook Messenger naar sms-berichten

Als je Kit hebt geïnstalleerd, kun je deze nog steeds gebruiken totdat Kit op 31 augustus 2021 uit je winkel wordt verwijderd. Om met Kit te kunnen blijven werken, moet je je communicatiemethode wijzigen van Facebook Messenger naar sms-berichten.

Stappen:

1. Log vanaf een webbrowser in bij kitcrm.com.
  2. Klik op het accountpictogram en klik vervolgens op Voorkeuren.
  3. Klik in het gedeelte Messaging Platform op Messaging Platform wijzigen naar sms.
  4. Selecteer een landcode en voer het telefoonnummer in dat je wilt gebruiken voor sms-berichten met Kit. Een bevestigingscode wordt verstuurd naar dat telefoonnummer.
  5. Voer de bevestigingscode in die je ontvangt en klik vervolgens op Verzenden.

Als je winkel zich niet in een land of regio bevindt waar sms-berichten voor Kit worden ondersteund, kan je Kit niet meer gebruiken.

Overweeg de volgende alternatieven voor Kit als sms niet beschikbaar is:

Voor meer informatie over alternatieven voor Kit, raadpleeg je Overstappen van Kit en hoe je Facebook-advertenties kunt blijven weergeven.

Veranderen van Shopify Ping naar sms-berichten

Vanaf 10 mei 2021 wordt Kit niet meer ondersteund. Als je momenteel met Kit communiceert via Shopify Ping, moet je je communicatiemethode wijzigen naar sms-berichten. Je kunt Kit blijven gebruiken totdat deze op 31 augustus 2021 uit je winkel wordt verwijderd.

Stappen:

1. Log vanaf een webbrowser in bij kitcrm.com.
  2. Klik op het accountpictogram en klik vervolgens op Voorkeuren.
  3. Klik in de sectie Berichtenplatform op Ping niet meer gebruiken.
  4. Klik op OK om te bevestigen.
  5. Klik op het accountpictogram en klik vervolgens op Voorkeuren.
  6. Klik op Berichtenplatform wijzigen.
  7. Selecteer een landcode en voer het telefoonnummer in dat je wilt gebruiken voor sms-berichten met Kit.
  8. Er wordt een bevestigingscode naar dat telefoonnummer verzonden. Voer de bevestigingscode in en klik vervolgens op Verzenden.

Als je winkel zich niet in een land of regio bevindt waar sms-berichten voor Kit worden ondersteund, kan je Kit niet meer gebruiken.

Overweeg de volgende alternatieven voor Kit als sms niet beschikbaar is:

Ga voor meer informatie naar Overstappen van Kit en Facebook-advertenties blijven weergeven.

Kit verwijderen

Als je tijdelijk wilt stoppen met het gebruik van Kit, kun je deberichten van Kit pauzeren of stoppen. Als je Kit uit je winkel wilt verwijderen, verwijder de Kit-app van de pagina Apps in Shopify. Kit wordt automatisch uit je winkel verwijderd op 31 augustus 2021.

Stappen:

1. Ga in je Shopify-beheercentrum naar Apps.

2. Klik op het pictogram met de prullenbak naast je Kit-app.

3. Klik op Verwijderen om dit te bevestigen.