Shopify ping instellen

Nadat je Shopify ping op je iOS- of Android-apparaat hebt geïnstalleerd, kun je het verbinden met een messaging-app voor je Shopify-winkel. Klanten kunnen een gesprek beginnen in je onlinewinkel en je kunt berichten van ping lezen en beantwoorden. Je kunt het uur instellen dat je beschikbaar bent om te reageren op berichten en een welkomstbericht aanpassen dat klanten zien wanneer ze een gesprek beginnen.

In Shopify Ping voor iOS kun je ook gesprekken met Kit starten.

Vereisten voor het gebruik van Shopify Ping

Om Ping te gebruiken, heb je het volgende nodig:

• een mobiel iOS- of Android-apparaat
  • een Shopify-online winkel

Machtigingen vereisten

De machtigingen die je winkelmedewerkers hebben, bepalen welke kenmerken van Shopify Ping ze kunnen gebruiken. Medewerkers met volledige machtigingen, inclusief de eigenaar van het Shopify-account, kunnen alle ping-functies gebruiken. Meer informatie over personeels machtigingen.

Als je medewerkers met beperkte machtigingen toegang wilt geven tot alle functies van ping, hebben ze de volgende machtigingen nodig:

• Klanten
  • Apps
  • Kortingen
  • Conceptbestellingen
  • Producten
Machtigingen voor het gebruik van ping
Taak Vereiste toestemming
Beschikbaarheid van chat beheren Volledige machtigingen
Reageren op klanten en opgeslagen reacties beheren Klanten toestemming
Producten delen Klanten en producten-machtigingen
Kortingscodes delen of kortingscodes weergeven die door andere medewerkers worden gedeeld Machtigingen voor klanten en kortingen
Een concept bestelling maken of conceptbestellingen weergeven die door andere medewerkers zijn gemaakt Machtigingen voor klanten en conceptbestellingen
Chat-apps beheren die zijn verbonden met Ping (exclusief Kit) App-machtigingen
Deel kortingscodes of bekijk kortingscodes die zijn gedeeld door andere medewerkers Machtigingen voor klanten en kortingen
Beheer of gebruik Kit in ping Volledige machtigingen (medewerkers met beperkte machtigingen kunnen nog steeds Kit gebruiken op SMS)

Shopify Ping instellen

Stappen:

1. Installeer Shopify Ping op een van de volgende mobiele apparaten: - iOS

2. Meld je in Ping aan bij je Shopify-account.

Shopify Ping gebruiken voor iOS met Kit

Kit is een digitale marketing-assistent die e-mail- en socialemediacampagnes kan uitvoeren. Kit kan ook Facebook- en Instagram-advertenties voor je onlinewinkel maken. Wanneer je Shopify Ping voor iOS downloadt, kun je ook Kit installeren voor je Shopify-winkel, zodat je ermee kunt communiceren via Ping.

Zie Kit voor meer informatie.

Je kunt Ping gebruiken om de door Kit gemaakte advertenties en berichten voor sociale media te bekijken en te bewerken voordat ze worden gepubliceerd. Je kunt Ping ook gebruiken om de marketingaanbevelingen van Kit te bekijken en hierop te reageren.

Als je Kit nog niet gebruikt, kun je de tool instellen via Ping. Wanneer je Kit al gebruikt, wijzigt het installeren van Ping je communicatievoorkeuren zodat Ping automatisch wordt geselecteerd als de voorkeurscommunicatiemethode voor Kit.

Kit instellen vanuit Ping

Wanneer je Kit instelt, moet je Kit verbinden met de Facebook-bedrijfspagina van je winkel. Je kunt Kit ook verbinden met je Facebook Ad-account en een doelgroep maken voor de Facebook-advertenties die Kit aanbeveelt.

Stappen:

1. Tik in het startscherm van Ping op Kit.
  2. Tik op Aan de slag met Kit.
  3. Als de Facebook-bedrijfspagina voor je winkel wordt vermeld, tik er dan op. Anders tik op Opnieuw zoeken om je aan te melden bij Facebook, zodat je je account kunt koppelen aan Kit en tik vervolgens op de Facebook-bedrijfspagina van je winkel.
  4. Tik op Facebookpagina bevestigen.
  5. Tik op Je Facebook Ad-account verbinden en selecteer vervolgens je Facebook Ad-account.
  6. Accepteer de Algemene voorwaarden van Facebook.
  7. Selecteer een land voor geografische targeting om een doelgroep voor je Facebook-advertenties te maken.

Shopify Ping verbinden met een chat-app

Wanneer je een chat-app integreert met Shopify Ping, kun je berichten van bezoekers van een onlinewinkel lezen en erop reageren via Ping op je iOS- of Android-apparaat. Voordat je Ping integreert met een chat-app, moet je de app eerst installeren in Shopify.

Je kunt Ping gebruiken met een of meer van de volgende chat-apps:

• Shopify-chat-klanten kunnen een gesprek vanaf elke pagina starten tijdens hun bezoek aan je onlinewinkel, en je kunt berichten lezen en beantwoorden in Ping.
  • Apple Business Chat: klanten kunnen een gesprek starten vanuit je onlinewinkel met behulp van de Berichten-app wanneer ze browsen op een iPhone, iPad of Mac. Je kunt hun berichten in Ping lezen en erop reageren.
  • Facebook Messenger-kanaal: je kunt dit kanaal gebruiken om klanten rechtstreeks vanuit berichten te laten winkelen en om vragen van klanten te beantwoorden.

Nadat je een app hebt geïnstalleerd die Ping ondersteunt, kun je deze verbinden met Ping.

Stappen:

1. Tik in het Start-scherm van Shopify Ping op je mobiele apparaat op het pictogram van de app.

2. Tik op Toevoegen naast de app die je wilt verbinden. Je kunt een app alleen toevoegen wanneer je Shopify-winkel voldoet aan de specifieke vereisten van de app.

Je chat beschikbaarheid instellen

Wanneer je ping met een chat-app instelt, zijn er standaard geen beperkingen voor de beschikbaarheid van je winkel voor chat. Je kunt in Ping voor iOS de beschikbaarheid van je winkel instellen in instellingen, zodat klanten die een gesprek met je winkel beginnen, weten wanneer ze een antwoord verwachten.

Deze functie is nog niet beschikbaar in Shopify Ping voor Android.

Stappen:

1. Tik in Ping voor iOS op het tandwielpictogram om de instellingen te openen.

2. Tik op Beschikbaarheid chat.

3. Tik op de optie altijd beschikbaar om deze uit te schakelen.

4. Voor elke dag dat je je beschikbaarheid wilt wijzigen, tik op de dag en stel vervolgens de beschikbaarheid voor de dag in:

- Tik op de beschikbare Toggle om de beschikbaarheid voor die dag in of uit te schakelen. Wanneer de wisselknop is uitgeschakeld, wordt je winkel op elk gewenst moment als niet beschikbaar weergegeven. - Schakel de optie voor de hele dag beschikbaar in als je winkel die dag beschikbaar is of stel het uur in waarop je winkel beschikbaar is voor gesprekken. Tik op van om een begintijd voor de beschikbaarheid van je winkel te selecteren en tik op om om een eindtijd te selecteren.

Maak geautomatiseerde begroetings berichten

Je kunt begroetings berichten aanpassen die automatisch worden verzonden wanneer een klant een gesprek met je winkel Start, zodat klanten weten wanneer ze een antwoord mogen verwachten. Je kunt verschillende begroetings berichten instellen voor gesprekken die zijn gestart tijdens je beschikbare uren en voor mensen die buiten je beschikbare uren zijn begonnen.

Stappen:

1. Tik in Ping voor iOS op het tandwielpictogram om de instellingen te openen.

2. Tik op Beschikbaarheid chat.

3. Voeg je automatische begroeting toe:

- Tik op beschikbare bericht om een automatische begroeting toe te voegen die verzendt wanneer een klant een gesprek start tijdens de beschikbare uren van je winkel. - Tik op Afwezigheidsbericht om een automatisch welkomstbericht toe te voegen die wordt verzonden wanneer een klant een gesprek begint buiten de openingstijden van je winkel.

1. Tik op de wisselknop en voer de tekst van het bericht in.

2. Als je wilt terugkeren naar de instellingen voor beschikbaarheid van chat , tik op de pijl terug.

Opgeslagen antwoorden maken

In Ping voor iOS kun je opgeslagen antwoorden maken voor berichten die je vaak naar klanten verzendt. Als klanten bijvoorbeeld vaak vragen of je retourzendingen of uitwisselingen accepteren, kun je een opgeslagen antwoord maken met een link naar het beleid van je winkel. Wanneer je een opgeslagen antwoord maakt, geef het een naam die je gebruikt als een snelkoppeling naar het opgeslagen antwoord wanneer je een bericht naar een klant stuurt.

Deze functie is nog niet beschikbaar in Shopify Ping voor Android.

Stappen:

1. Tik in Ping voor iOS op het pictogram Instellingen.
  2. Tik op opgeslagen antwoorden.
  3. Tik op Nieuwe opgeslagen antwoord maken.
  4. Voer onder Snelkoppeling de naam van het opgeslagen antwoord in. Dit is de snelkoppeling die je invoert wanneer je het opgeslagen antwoord in een gesprek met een klant wilt gebruiken. Je kunt slechts één woord invoeren voor een snelkoppeling.
  5. Voer onder Bericht de opgeslagen antwoordtekst in. Dit is het bericht dat klanten zien wanneer je het opgeslagen antwoord gebruikt.
  6. Klik op Opslaan.

Als je een opgeslagen antwoord wilt gebruiken, voer tijdens een gesprek de snelkoppeling in het veld bericht in en tikvervolgens op het antwoord dat wordt weergegeven. Je kunt het bericht naar wens bewerken of toevoegen. Tik vervolgens op Verzenden.

Een opgeslagen reactie bewerken of verwijderen

1. Tik in Ping voor iOS op het pictogram Instellingen.
  2. Tik op opgeslagen antwoorden.
  3. Tik op Opgeslagen antwoorden beheren.
  4. Een antwoord bewerken of verwijderen: - Tik op de reactie, breng de gewenste wijzigingen aan en tik vervolgens op Opslaan om te bewerken.
    • Veeg naar links en tik op Verwijderen als je een antwoord wilt verwijderen.