Shopify ping instellen

Nadat je Shopify Ping aan je iOS- of Android-apparaat hebt toegevoegd of het op je desktop hebt geopend, kun je Shopify Ping verbinden met een berichten-app voor je Shopify-winkel. Klanten kunnen een gesprek beginnen vanuit je onlinewinkel en je kunt je berichten lezen en beantwoorden met Shopify Ping. Je kunt ook de uren instellen dat je beschikbaar bent om op berichten te reageren, en een begroeting aanpassen die klanten ontvangen wanneer ze een gesprek beginnen.

Machtigingen vereisten

De machtigingen die de medewerkers van je winkel krijgen, bepalen welke functies van Shopify Ping ze kunnen gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie Machtigingen voor Shopify Ping-medewerkers.

iOS 14-machtiging vereisten

Als jij je apparaat hebt bijgewerkt naar iOS 14 of hoger en Shopify-apps van derden gebruikt, moet je mogelijk Cross-website-tracking inschakelen in je IOS-instellingen. Met Cross-website tracking kunnen externe Shopify-apps die je in je Shopify-beheercentrum hebt geïnstalleerd, in verbinding blijven met Shopify Inbox, Shopify Point of Sale en de mobiele app van Shopify.

Voer de volgende stappen uit om Cross-website trackingin te schakelen:

1. Open de Instellingsapp op je apparaat.
  2. Tik op Shopify, Shopify POS of Shopify Inbox.
  3. Schakel volgen van cross-website in.

Shopify Ping instellen op een mobiel apparaat

Stappen:

1. Installeer Shopify Ping op een van de volgende mobiele apparaten: - iPhone of iPad

2. Open Shopify Ping en log vervolgens in op je Shopify-account.

Stel Shopify Ping in op desktop

1. Ga vanaf je desktop of iPad naar shopifyping.com.
  2. Log in op je Shopify-account.

Shopify Ping verbinden met een chat-app

Wanneer je een chat-app integreert met Shopify Ping, kun je berichten van bezoekers van onlinewinkels lezen en erop reageren door Shopify Ping te gebruiken op je iOS-, iPadOS-, Android-apparaat, of door vanaf je desktop naar shopifyping.com te gaan . Voordat je Shopify Ping integreert met een chat-app, moet je de chat-app in Shopify installeren.

Je kunt Shopify Ping gebruiken met een of meer van de volgende chat-apps:

• Shopify-chat-klanten kunnen een gesprek vanaf elke pagina starten tijdens hun bezoek aan je onlinewinkel, en je kunt berichten lezen en beantwoorden in Shopify Ping.
  • Apple Business Chat: klanten kunnen een gesprek starten vanuit je onlinewinkel met behulp van de Berichten-app wanneer ze browsen op een iPhone, iPad of Mac. Je kunt hun berichten in Shopify Ping lezen en erop reageren.
  • Facebook Messenger-kanaal: je kunt dit kanaal gebruiken om klanten rechtstreeks vanuit berichten te laten winkelen en om vragen van klanten te beantwoorden.

Nadat je een app hebt geïnstalleerd die Shopify Ping ondersteunt, kun je deze verbinden met Shopify Ping.

Stappen:

1. Selecteer in het Shopify Ping Startscherm het Winkel pictogram.
  2. Selecteer Apps.
  3. Klik naast de app die je wilt verbinden op Toevoegen. Je winkel moet voldoen aan de vereisten van de app voordat je deze kunt toevoegen.

Je chat beschikbaarheid instellen

Wanneer je ping met een chat-app instelt, zijn er standaard geen beperkingen voor de beschikbaarheid van je winkel voor chat. Je kunt in Shopify Ping de beschikbaarheid van je winkel instellen in instellingen, zodat klanten die een gesprek met je winkel beginnen, weten wanneer ze een antwoord verwachten.

Deze functie is nog niet beschikbaar in Shopify Ping voor desktop.

Stappen:

1. Selecteer in Shopify Ping het Winkel pictogram om de instellingen te openen.

2. Selecteer Beschikbaarheid chat.

3. Selecteer de optie Altijd beschikbaar om deze uit te schakelen.

4. Voor elke dag dat je je beschikbaarheid wilt wijzigen, selecteer je de dag en stel je vervolgens de beschikbaarheid voor de dag in:

- Selecteer de beschikbare Toggle om de beschikbaarheid voor die dag in of uit te schakelen. Wanneer de wisselknop is uitgeschakeld, wordt je winkel op elk gewenst moment als niet beschikbaar weergegeven. - Schakel de optie voor de hele dag beschikbaar in als je winkel die dag beschikbaar is of stel het uur in waarop je winkel beschikbaar is voor gesprekken. Tik op Van om een begintijd voor de beschikbaarheid van je winkel te selecteren en tik op Tot om een eindtijd te selecteren.

Maak geautomatiseerde begroetings berichten

Je kunt begroetings berichten aanpassen die automatisch worden verzonden wanneer een klant een gesprek met je winkel Start, zodat klanten weten wanneer ze een antwoord mogen verwachten. Je kunt verschillende begroetings berichten instellen voor gesprekken die zijn gestart tijdens je beschikbare uren en voor mensen die buiten je beschikbare uren zijn begonnen.

Stappen:

1. Selecteer in Shopify Ping het Winkel pictogram om de instellingen te openen.

2. Selecteer Beschikbaarheid chat.

3. Voeg je automatische begroeting toe:

- Selecteer Beschikbaar bericht om een automatische begroeting toe te voegen die verzendt wanneer een klant een gesprek start tijdens de beschikbare uren van je winkel. - Selecteer Afwezigheidsbericht om een automatisch welkomstbericht toe te voegen die wordt verzonden wanneer een klant een gesprek begint buiten de openingstijden van je winkel.

1. Selecteer de wisselknop en voer de tekst van het bericht in.

2. Als je wilt terugkeren naar de instellingen voor beschikbaarheid van chat , selecteer je de pijl terug.

Opgeslagen antwoorden maken

In Shopify Ping voor iOS of Android kun je opgeslagen antwoorden maken voor berichten die je vaak naar klanten verzendt. Als klanten bijvoorbeeld vaak vragen of je retourzendingen of uitwisselingen accepteren, kun je een opgeslagen antwoord maken met een link naar het beleid van je winkel. Wanneer je een opgeslagen antwoord maakt, geef het een naam die je gebruikt als een snelkoppeling naar het opgeslagen antwoord wanneer je een bericht naar een klant stuurt.

Deze functie is nog niet beschikbaar in Shopify Ping voor desktop.

Stappen:

1. Selecteer in Shopify Ping het winkel pictogram.
  2. Selecteer opgeslagen antwoorden.
  3. Selecteer Nieuw opgeslagen antwoord maken.
  4. Voer onder Snelkoppeling de naam van het opgeslagen antwoord in. Dit is de snelkoppeling die je invoert wanneer je het opgeslagen antwoord in een gesprek met een klant wilt gebruiken. Je kunt slechts één woord invoeren voor een snelkoppeling.
  5. Voer onder Bericht de opgeslagen antwoordtekst in. Dit is het bericht dat klanten zien wanneer je het opgeslagen antwoord gebruikt.
  6. Selecteer Opslaan.

Als je een opgeslagen antwoord wilt gebruiken, voer tijdens een gesprek de snelkoppeling in het veld bericht in en selecteer vervolgens op het antwoord dat wordt weergegeven. Je kunt het bericht naar wens bewerken of toevoegen. Selecteer vervolgens Verzenden.

Een opgeslagen reactie bewerken of verwijderen

1. Selecteer in Shopify Ping het winkel pictogram.
  2. Selecteer opgeslagen antwoorden.
  3. Selecteer Opgeslagen antwoorden beheren.
  4. Een antwoord bewerken of verwijderen: - Om een antwoord te bewerken selecteer je het antwoord, breng je de vereiste wijzigingen aan en selecteer je vervolgens Opslaan.
    • Veeg naar links en selecteer Verwijderen als je een antwoord wilt verwijderen.