Stel Shopify Chat voor Shopify Ping in

Wanneer je Shopify Chat voor Shopify Ping inschakelt kunnen je klanten van je onlinewinkel een gesprek met je beginnen. Je kunt met Ping klantenberichten lezen en beantwoorden op je mobiele apparaat.

Vereisten

• Je moet de nieuwste versie van Shopify Ping gebruiken op een mobiel apparaat.

Installeer Shopify Chat in Shopify

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Apps.
  2. Klik op Ga naar de Shopify App Store.
  3. Voer Shopify Chat in de zoekbalk in en klik vervolgens op Shopify Chat in de vervolgkeuzelijst.
  4. Klik op App toevoegen.

Verbind Shopify Chat met Ping

Wanneer je Shopify Ping op je iOS- of Android-apparaat installeert, wordt Shopify Chat automatisch ingeschakeld en verbonden met Ping. Je kunt Shopify Chat ook inschakelen via Ping.

Stappen:

1. Tik in het Start-scherm van Shopify Ping op je iOS-apparaat op het pictogram van de app.
  2. Tik naast Shopify Chat op Toevoegen.

Shopify-chat aanpassen voor je onlinewinkel

Wanneer je Shopify chat installeert, wordt er automatisch een chatknop ingeschakeld in je onlinewinkel. Je kunt het knop-en chatvenster zodanig aanpassen dat dit overeenkomt met de stijl van het thema van je onlinewinkel.

De Shopify-chat knop aanpassen

Klanten die in je onlinewinkel zoeken, kunnen op een chatknop klikken om een gesprek met je te starten in het browservenster. Je kunt de knopkleur wijzigen om je onlinewinkel aan te passen via de Shopify-chat pagina.

Stappen:

1. Ga in Shopify naar Shopify chat.

2. Voer in de sectie Knopkleur een hexadecimale code in of selecteer een kleur.

3. Klik op Opslaan.

De taal voor Shopify chat aanpassen

Shopify Chat wordt in dezelfde taal als je thema weergegeven. Als je een niet-ondersteunde taal gebruikt, wordt Shopify Chat standaard ingesteld op Engels.

Pas het welkomstbericht aan voor Shopify-chatgesprekken

Wanneer een klant voor het eerst een gesprek met je start in Shopify Chat, ontvangt deze een automatisch welkomstbericht van je winkel. Je kunt dit bericht aanpassen vanaf de pagina Shopify Chat in Shopify. Mogelijk wil je in het welkomstbericht dezelfde taal gebruiken die je voor je onlinewinkel gebruikt.

Stappen:

1. Ga in Shopify naar Shopify chat.

2. Voer in het gedeelte Welkomstbericht de tekst in die je aan je klanten wilt tonen.

3. Klik op Opslaan.

Shopify Chat-berichten bekijken en beantwoorden in Ping

Je kunt Shopify Chat-berichten van klanten bekijken en erop antwoorden door de Shopify Ping app te gebruiken op een iOS- of Android-apparaat. Meer informatie over het bekijken en beantwoorden van berichten in Ping.

Berichten van klanten die Shopify Chat gebruiken, geven geen foto of naam voor de klant weer, maar Ping associeert elke anonieme klant met een standaard avatar en een unieke winkelbezoekernaam.

SMS-berichten gebruiken via Shopify Chat

Klanten kunnen hun telefoonnummer opnemen bij het stellen van een vraag in Shopify Chat. Hiermee kunnen ze een reactie ontvangen via SMS in plaats van te wachten in live chat. Als een klant een telefoonnummer invoert dat niet overeenkomt met een bestaande klant, wordt er een nieuwe klant gemaakt. Reacties worden via SMS naar de klant verzonden, maar ook naar de live chat als het venster nog steeds actief is. Deze functie is momenteel beschikbaar voor gebruik met telefoonnummers uit de Verenigde Staten en Canada. Deze functie is gratis voor merchants, maar het is mogelijk dat berichten en gegevenstarieven worden toegepast voor klanten die SMS-berichten gebruiken.

Klantervaring

Wanneer een klant op de knop Chat klikt, wordt een gesprek geopend in de browser. De klant kan doorgaan met navigeren naar andere pagina's in je online winkel en het gesprek blijft open totdat het wordt gesloten. Als de klant naar je winkel navigeert, wordt het gesprek korte tijd opgeslagen, zodat hij of zij het gesprek kan voortzetten. De klant kan zijn telefoonnummer ook invoeren in Shopify Chat om SMS-berichten te gebruiken om antwoorden te ontvangen en het gesprek voort te zetten. Berichten en gegevenstarieven kunnen van toepassing zijn op klanten die SMS-berichten gebruiken.

Verwijder Shopify Chat in Shopify

1. Klik op het prullenbakpictogram naast Shopify Chat.