CSV-bestanden gebruiken

In dit gedeelte vindt u algemene richtlijnen voor het gebruik van CSV-bestanden. Zie Producten importeren en exporteren als u meer wilt weten over het gebruik van CSV-bestanden met producten. Meer informatie over het gebruik van CSV-bestanden met voorraad vindt u in Voorraad exporteren of importeren met een CSV-bestand.

CSV-bestanden

CSV staat voor comma-separated values of 'door komma's gescheiden waarden', een bestandsindeling (.csv) voor spreadsheets. Je kunt CSV-bestanden gebruiken om producten, klanten, voorraad, bestellingen (alleen exporteren) en kortingen (alleen exporteren) te importeren en te exporteren.

Ze kunnen in veel situaties nuttig zijn, bijvoorbeeld wanneer je van een ander e-commerceplatform naar Shopify overstapt, een lijst met klantaccounts moet importeren of producten wilt uploaden met een spreadsheet.

CSV-bestanden kunnen in eerste instantie intimiderend lijken, maar als u de indeling en de werking ervan begrijpt, kunt u ze voor allerlei taken gebruiken.

Uw CSV-bestanden moeten UTF-8-codering bevatten.

In een CSV-bestand vertegenwoordigt elk item een cel in een spreadsheet, elke regel staat voor een nieuwe rij en elke komma geeft aan waar een item eindigt en een nieuwe begint begint.

De items in dit CSV-klantenbestand:

zien er zo uit in een spreadsheetprogramma:

CSV-bestanden importeren in Google Sheets

Als je een CSV-bestand vanaf je Shopify-beheerder exporteert, opent dit als .csv-bestand in de lokale tekstverwerker op je computer. Je kunt ook een alternatieve tekstverwerker gebruiken, maar het is raadzamer om een spreadsheetprogramma te gebruiken om je CSV-bestanden te bekijken en bewerken.

Stappen:

1. Inloggen op je Google-account.

2. Klik op de pagina Google Sheets op Leeg in het gedeelte Start een nieuwe spreadsheet:

3. Ga op de Naamloze Spreadsheet pagina naar Bestand > Importeren...:

4. Zoek en selecteer het CSV-bestand dat u wilt bewerken.

5. Selecteer in het dialoogvenster Bestand importeren de opties van je voorkeur in de secties Actie, Scheidingsteken en Tekst converteren naar cijfers en data.

6. Klik op Importeren:

Je CSV ziet er na de upload als volgt uit:

Hier kunt je je CSV bewerken. Wanneer u klaar bent, kunt u deze exporteren vanuit Google Sheets als een .csv-bestand.

CSV-bestanden exporteren met Google Sheets

Wanneer u klaar bent met het bekijken of bewerken van uw CSV-bestand in Google Sheets kunt u het als een .csv-bestand naar uw computer exporteren.

Stappen:

• Ga vanaf je CSV-spreadsheetpagina naar Bestand > Downloaden als > Door komma's gescheiden waarden (.csv, huidig blad):

Uw CSV-bestand verschijnt in je map met downloads.

Gebruik een teksteditor om uw CSV-bestand te bewerken

Als u geen spreadsheetprogramma hebt, kunt u CSV-bestanden bewerken met een teksteditor.

De meeste computers hebben teksteditors waarmee u CSV-bestanden kunt openen. Je kunt ook een programma als Atom of Sublime Text om uw CSV-bestand te bewerken en de fouten erin op te sporen.

Maak je CSV-bestand op in een teksteditor:

• Column headers moeten worden gescheiden door komma's (bijvoorbeeld First Name,Last Name,Email,Company,Address1).
  • De lijst met tags moet tussen aanhalingstekens worden geplaatst (bijvoorbeeld "tag1,tag2,tag3").
  • Verschillende records moeten worden gescheiden door regeleinden.

Geavanceerd: CSV-bestand importeren met productvarianten die verzending vereisen en belastbare productvarianten

Als u de instellingen voor een groot aantal producten wilt bewerken, kan het handig zijn om een bulkupdate uit te voeren. Hiervoor exporteert u de producten die moeten worden bijgewerkt als een .csv-bestand, waarna u de kolommen in de tabel bewerkt:

Variant vereist verzending Stel in op TRUE als de variant een tastbaar item is. Kies anders voor FALSE of laat leeg.
Variant belastbaar Stel in op TRUE als de variant belastbaar is. Kies anders voor FALSE of laat leeg.
Variant Gram

Voer een waarde in die niet nul is als Variant vereist verzending is ingesteld op WAAR.

Laat leeg of zet op nul als Variant vereist verzending is ingesteld op FALSE of leeg is.

Wanneer u klaar bent met het bewerken van uw .csv-bestand, importeert u het in uw winkel. Vergeet niet om de optie Huidige producten met dezelfde handle vervangen in te schakelen.